Cu sau fara ciupilica?

Daca va uitati cu atentie in imaginea din preview (cei care au intrat direct pe linkul postului o pot viziona aici) soldatul din centru  este imbracat un pic diferit fata de colegii lui. Mai exact, nu are fes/chipiu/caciula.

Imaginile de mai jos ne vor ajuta sa intelegem impreuna ca acest soldat este un tip extrem de norocos. Camaradul aflat exact in spatele lui sufla acum si in iaurt inainte sa mai faca vreo miscare de acum inainte. Am sa va rog sa fiti foarte atenti la minutul 0:40.

Mastre, banda:

[flv]http://www.youtube.com/watch?v=-X21S0estDI[/flv]

bullets

18 Comments

  1. Eu totusi inclin sa cred ca alea erau gloante oarbe (ca doar nu se folosesc gloante reale in astfel de activitati pacifiste!) si doar suflul glontelui i-a ras ceafa soldatului nostru.

  2. Era un antrenament, cand o sa fie pe bune o sa folosesca gloante adevarate, si o sa tinteasca mai bine :))

  3. Pai sunt cartuse oarbe ca, altfel ar crea o ploaie de gloante 🙂
    Da eu stiam ca se sta pe un singur rand la asa ceva si nu pe doua….hmm

  4. bullets, gloantele oarbe produc rana daca sunt trase de la distanta mica

  5. Oaaaa, asta inseamna ca si ciupilica omuli e zdrente la ora asta. 🙂

  6. da nimeni nu observa cat de calm e ala? eu o lasam naibii de parada si-l plezneam pe ala din spate 🙂

  7. 1. ciupilica=bereta
    2. gloantele oarbe numite si cartuse de manevra ranesc sau chiar omoara la o distanta de 5-10, datorita schijelor care pleaca din cartus
    3. chiar daca sunt cartuse de manevra, tot sunt tuburi care sar dupa ce tragi glontul…
    4. e f greu sa iti dai seama daca erau manevra sau nu(sunetul pe care il scot e acelasi, si mie videoclipul imi merge f prost) dar nu cred ca nici macar polonezii nu trag salve cu munitie de razboi.

  8. Se vede ca n-ati facut armata nici unul, habar nu aveti ce e ala cartus de manevra. E un cartus cu incarcatura normala, dar fara glont. Nu pleaca din teava decat gaze si cel mult hartia ce tine praful de pusca in cartus. E periculos la cativa metri daca e tras spre fata, ca poate rani ochii jetul de gaze. Nu poate omora. Nu face atata presiune pe teava de AKM incat sa permita reincarcare, adica nici foc automat. Pentru manevre cu cartuse oarbe si foc automat se foloseste un asa numit intaritor de recul, un dop cu o gaura mica ce se infileteaza pe teava si care permite suficienta presiune pentru actionarea pistonului de reincarcare. Prostul din spate a tinut arma aiurea si i-a tras cu jetul in ceafa.

  9. Ce noroc a avut.
    Oricum este de laudata atitudinea asta, deoarece a continuat reprezentatia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *