Pune si tu o caramida!

Criza trece, viata continua DAR MOARTEA nu ocoleste pe nimeni.

Dreptmaritori crestini, daca pana acum aveati o parere proasta despre preoti (detinatori de Audi sau nu) atunci este cazul sa vi-o schimbati ASTAZI! CA DACA Nuuuuuuuuu…………

Ce parere aveti despre mesajul macabru de mai jos?

Povestea intreaga:

————————————————————————-

Acum 2 ani, nu am zis nimic cand un popa i-a cerut tatei 40 milioane lei vechi pe un singur mormant la cimitirul de la Aeroport, i-am spus doar ca e scump si nu-l cumperam, desi popa ne avertizase ca toate cimitirele din Craiova sunt cumparate de popi si interlopi si mai ieftin de atat, nu vom gasi.
Dupa asta am vorbit cu o prietena care avea o vila frumoasa, cu un teren bunicel, in jud. Hunedoara, sa mai facem ceva investitii si sa ne deschidem un azil de batrani acolo. Stiam ca afacerea merge bine, in Craiova, o cunostiinta de-a mea nu mai avea locuri in azilul ei particular, unde totul stralucea de curatenie si oamenii erau tratati omeneste, de aceea ma gandisem ca as putea face si eu asta.
Nu am mai apucat: guvernantii au dat o lege prin care doar biserica si fundatiile au dreptul sa detina aziluri de batrani. Adica biserica are dreptul se ceara spaga de la oameni, pt. un loc in azilurile si asa supra aglomerate, pt. ca in acest domeniu nu trebuie sa existe concurenta, ci doar unii sa detina monopoluri.
Atunci m-am suparat putin, dar apoi m-am gandit  ca ar trebui sa vad partea plina a paharului si sa ma gandesc ca totusi e bine ca nu am apucat sa bag banii in renovarea vilei, ca ramaneam cu ei dati.
Dar zilele trecute intr-un ziar local, am citit o stire care m-a oripilat si m-a facut sa ma gandesc ca desi primesc bani si privilegii, acestor paraziti lacomi tot nu le ajung: ,,Un preot disperat cere bani pt. capela in numele mortii – Face reclama la moarte ca sa adune bani de capela’’, apoi era publicat anuntul dat de popa.
Ceea ce a pus capac si m-a facut sa ma supar rau de tot a fost anuntul (acelasi din fotografia publicata in ziar) pe care l-am gasit lipit cu scotch pe usa blocului si pe care bineinteles l-am rupt.
Va redau anuntul identic, fara nici un fel de adaugire, precizand ca litere majuscule si sublinierile nu-mi apartin. Cititi si dumneavoastra si vedeti pana unde s-a ajuns cu cersetoria si amenintarea cu moartea a enoriasilor in B.O.R.:

PUNE SI TU O CARAMIDA!
Dreptmaritori crestini,

Comform legislatiei Uniunii Europene si noi, romanii vom fi obligati sa aducem mortii in CAPELE, chiar din ziua decesului, unde vor fi vegheati de familie si rude 3 zile si nopti.
Intr-un colt al capelei, familia poate oferii un suc, o cafea, un sandwich, intru cinstirea memoriei defunctilor.
Cu cei peste 2 miliarde stransi pana acum, am construit capela in procent de 80%, dar NU MAI AVEM BANI, pt. ca TU NU AI CONTRIBUIT!
DE ACEEA FIE ABANDONAM lucrarea fie, DACA CONTRIBUITI SI DVS. cu minimum 2 milioane de familie o putem termina, sfinti si da in folosinta in aceasta toamna.
ADU-TI AMINTE CA SI TU VEI MURI!

PAROH PR.M.DINCA TEL.0723224483

Criza trece, viata continua, DAR MOARTEA nu ocoleste pe nimeni!

Adica dupa ce ameninti, bietii oameni sarmani, ca nu au cotizat si ca o sa ajunga la mana ta, cand vor muri, pe deasupra mai cersesti si ca milogul si ca sa demonstrezi ca nu doresti maruntis in cutia milei, precizezi suma: 2 milioane lei vechi.
Credeti-ma ca am vazut negru in fata ochilor dupa ce l-am citit si l-am dat jos, mai ales cand doua pensionare din bloc, bolnave de inima, care tocmai veneau impreuna de la piata, s-au speriat f. rau citind mesajul macabru trimis de popa.
Ma gandeam cum ar fi fost sa fi coborat mama sa ia aer, (ca ea mai coboara cand se simte mai bine) si sa-l fi citit, ca atunci s-ar fi dus de rapa tot tratamentul si toata munca mea. Precizez ca mesajul era scris cu fonturi mari de 26 sa se vada si sa-l citeasca toti pensionarii.
Initial am vrut sa-l sun pe popa si sa-l fac cu ou si cu otet, dar cum nu voiam sa o sperii pe mama, m-am calmat citind titlul: ,,Dreptmaritori crestini’’.
Deci era pt. cei care se considera atit dreptmaritori cat si crestini, nu pt. mine.  :) Daca fraierii crestini vor sa cotizeze e problema lor, dar din informatiile detinute de mine (pt. ca acum 10 ani, am vrut sa-mi fac cimitir privat) stiu ca toate cimitirele din Craiova au in dotare capele, asa ca nu vad rostul capelelor de pe langa biserici, iar daca unii preoti vor sa le construiasca sa o faca pe banii lor, nu se cerseasca din banii si asa putini ai pensionarilor.
Nu am fost suparata cand in luna iunie, un alt popa din Craiova si-a deschis o firma de caterind, in cadrul bisericii si si-a facut si reclama gratis la un ziar. Sper ca acel popa macar nu o sa mai cerseasca si o sa aiba de unde sa-si plateasca capela…
Dar sa ameninti oamenii cu moartea si cersesti o suma fixa mi se pare revoltator.
Daca gasiti anunturi similare si la voi in orase, nu va speriati, rupeti-le!
Mai mult ca sigur ca vor incerca, prin astfel de practici de amenintare, sa cerseasca banii necesari, pt. Catedrala Inselarii Neamului.

————————————————————————

[via bancosu, thx to arhi]

Mai multe detalii despre parintele Mihail Dinca pot fi gasite aici si aici.

bullets

15 Comments

  1. De ce dracului credeti ca s-a inventat crestinismul si Biserica si restul ? Ca sa aiba si oamenii astia ce manca. Moca. De la ceilalti mai creduli. De ce sa munceasca cand pot primi totul pe degeaba ? 🙂
    Si da, sunt atee.

  2. :)) of of of va consumati prea mult pe acest subiect..da intradevar este o scamatorie dar conteza? crezi ca rupere afisului la impiedicat sa isi faca reclama in alta parte? sau daca il suna si il facea cu ou si cu otet il impiedica? nu…si Antheea pierzi din vedere un lucru inselatoria e o profesie in romania eu zic ca fiscul ar trebui sa ii taxeze pe cei ca domnull “popa”din afis cum vroiau sa taxeze vrajitoarele

  3. “Criza trece, viata continua, dar Moartea nu ocoleste pe nimeni”. Un slogan scris parca de un copywriter de succes.

  4. Antheea,ai perfecta dreptate;doar ca toate religiile au fost inventate pe spatele prostilor;imagineaza-ti-l pe varul neanderthal mut de uimire in fata unui copac ce ia foc traznit de fulger!doar cineva foarte puternic putea face asta deoarece lui ii ia o jumatate de zi sa aprinda niste vreascuri.Si ce face?Aduce o halca din vinatul de ieri si el se retrage smerit;vecinul,mai smecher si mai puturos,maninca bine[poate s-a pirlit un pic fripturica] si miine se declara mare preot,mare cu care sta de vorba ‘focul din cer’

  5. Ma, eu am o idee a mea dupa care traiesc: n-am nimic cu ideea ca dumnezeu exista, cred si 99% poate e adevarat, sa nu uitam ca si dracu are puteri magice, dar, sistemul nostru bisericesc mi se pare CEA MAI MARE MAFIE POSIBILA PE LUMEA ASTA. ma jur, corleone,capone si toti mafiotii mari de prin america, italia, aia morti si vii nu fac sau au facut ce fac astia. Am fost de ex la catedrala in cluj si daca s-a facut ora 8, m-au scos afara ca cica e ora inchiderii……. wtf, dumnezeu are program fix? orar? si zice catre mine homo ala ca la iesire sa nu uit sa fac o mica donatia. sa ma ierte dumnezeu, dar ce deget mijlociu a primit ala in biserica de la mine!

  6. Mdea… religia e cea mai eficienta metoda de control a oamenilor (prosti si creduli)… ca poate pt “varul neanderthal” “focul din ceruri” parea a fi o minune, dar acum traim in secolul 21… avem la indemana zi de zi technologii care acum 10 ani le vedeam in filmele SF… sunt curios cat o sa le mai mearga scamatoria asta la popi (de toate natiile si religiile, ca sunt la fel toti)…

  7. sa-mi bag pl in caramizile lui…ca cu 2 miliarde facem 10 capele :)))

  8. Jukits,o sa le mearga pina vor fi oameni pe pamint;este o lege care zice :CANTITATEA DE INTELIGENTA UMANA ESTE O CONSTANTA IAR NUMARUL OAMENILOR IN CONTINUA CRESTERE;si o alta care zice:INTELIGENTA ARTIFICIALA VA FI MEREU BATUTA DE PROSTIA NATURALA.
    Imi place sa conversez cu voi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *