Iata cum tranzactioneaza doamna administrator FLOREA DOINA pe piata locurilor in caminele studentesti!

Am primit pe mail textul de mai jos pe care vi-l reproduc in intregime. Aviz studentilor – daca vi se par cunoscute tehnicile practicate mai jos sau mai aveti si alte exemple, sunteti invitati sa lasati comentarii la acest articol.

Numa bine’!

—————————————————————————————————————-

E de ajuns sa fii student ca sa stii cam cum sta treaba cu alocarea locurilor in camin. Nu conteaza ca nu ai prins loc in prima faza de cazare: dai si tu putin din coate (sau nu), marchezi lozu’ sau, in cel mai rau caz….(sau poate cel mai comod pentru unii – aviz TRANDAFIR IOANA), pupi (multa vreme, si anticipat) niste dosuri, care vor capata (in scurt timp) o forma si o dimensiune pe masura pupaturilor.
Sa recurgem la o schema logica pentru a intelege mai bine. Algoritmul e simplu si usor predictibil: luam una bucata administratora (in speta – FLOREA DOINA – administrator camin 1, complex Memorandumului, Brasov) si una bucata studenta in cautarea unui loc in camin (in speta – TRANDAFIR IOANA). Adaugam acestui algoritm o alta bucata studenta (in speta – EU – Cirmaceanu Adelina) – detinatoarea unui loc in camin, care intentioneaza sa cedeze (cu forme legale) locul sau unei prietene bune, cu o situatie materiala dificila.

Ansamblul faptic este urmatorul:
Vineri, 30.09.2011, subsemnata (cu problema in cauza), Cirmaceanu Adelina, m-am prezentat in biroul susnumitei doamne administrator, pentru a solicita o simpla informatie. Asa cum am specificat anterior, doream sa stiu daca pot ceda locul meu altcuiva. Mentionez si ca timp de doua saptamani, pana la afisarea locurilor in camine, am locuit la un prieten (care statea cu chirie in Brasov), existand posibilitatea sa-mi prelungesc sederea acolo si pe timpul anului universitar. Situatia mea era insa una incerta. Inca puneam in balanta avantajele ramanerii in camin, cu cele ale unei locuinte cu chirie. Pe fondul discutiilor, administratora si comitetul ei de pupincuristi, pardon – de camin, au insinuat ca intentionez de fapt sa-mi vand locul. Pai cum sa nu vrei sa crezi asta cand, pe scaunul de administrator sedea insasi susnumita studenta, aflata in cautarea unui loc in camin? Sa fi fost la mijloc un conflict de interese? Poate materiale? Mai bine nu comentez…Am raspuns acestor insinuari in aceeasi nota – de ironie si sarcasm. Am parasit biroul administratorei, fara sa-mi preiau locul, urmand ca pana la expirarea termenului de cazare – 03.10.2011, sa iau o decizie in acest sens.

In data de 02.10.2011, am revenit la camin, cu intentia, de data aceasta, de a ma caza. Stupoare! (De fapt…de ce sa ma mai mire un asemenea tratament din partea unora?) Administratora a refuzat sa ma cazeze, acuzandu-ma de faptul ca am intentionat sa fraudez. (Probabil aflase din anumite surse ca locuiesc undeva…in afara caminului). Am solicitat sa-mi arate daca in actele dumneaei locul meu figureaza neocupat. Bineinteles ca a refuzat sa-mi arate: „Cine esti tu? Ai venit sa ne faci noua controlul?” Pana la urma…eu nu ceream informatii decat despre propria-mi situatie, nimic altceva. I-am reprosat ca prin fapta sa nu este deloc transparenta, asa cum vrea sa para. A luat foc: „Vezi ca am vechime in munca mai multa decat ai tu ani!” (Sa-mi fi urlat ca are mai multi ani de scoala decat am eu varsta…poate m-ar fi impresionat. Poate!…oricum nu ar fi dat dovada de ei!) A continuat: „Vezi ca stai in chirie la mine!” (Mai avea putin si afirma ca este caminul ei, proprietate personala…) I-am taiat-o acid: „Stau in chirie la Universitatea „Transilvania”, nu la dumneavoastra, la FLOREA DOINA!”, si mi-a raspuns cu nonsalanta: „Atunci sa te cazeze Universitatea! Eu nu te cazez!” Cam in registrul acesta s-a desfasurat schimbul de replici.

Am iesit din birou si am urcat in camera mea, la 213. M-a elucidat o studenta, expediata impotriva vointei ei, de pe locul ei, pe locul meu. Fusese transferata de administratora caminului pe locul meu – in camera 213, de pe locul ei din camera 203, pe acest din urma loc ramas liber fiind, mai nou, cazata clandestin (practic, pe locul meu, dar fara acte in regula) de catre vicepresedinta de camin PLESA GEANINA, susnumita domnisoara TRANDAFIR IOANA, aflata in cautarea unui loc in camin si careia, cel mai probabil, urma sa-i fie atribuit locul meu cu toate formele legale abia dupa finalizarea primei etape de cazare. Interesant, nu? (Asa mi-am zis si eu…)

Mi s-a spus ca locul ala ar fi fost redistribuit astfel in urma alcatuirii unei comisii. Intrebarea mea: Ce comisie? O comisie alcatuita in conformitate cu ale universitatii regulamente de functionare presupune prezenta celui cercetat, sau cel putin notificarea acestuia. Aici totul s-a desfasurat tacit, fara a mi se respecta dreptul la aparare. O atitudine plina de lasitate, dupa parerea mea. Mi s-a reprosat: „Du-te si stai acolo unde ai chirie!”. In esenta, nu era problema dumneaei daca locuiam sau nu in alta parte; de datoria ei era sa respecte procedura de cazare si sa redistribuie locul meu numai daca nu veneam sa mi-l preiau in termenul limita de cazare sau, in ultima instanta, daca renuntam expres si in prealabil la el. Nu s-a intamplat asa. Sunt intrigata de faptul ca mie nu mi s-a permis sa cedez locul meu cui doream, in schimb dumneaei a putut sa-l atribuie pe sub mana cui a vrut. Eu inteleg si faza asta cu favoritismele, insa ma dispera efectiv ca a ajuns sa se faca totul asa…”pe fatza”, fara perdea si cu un zambet ironic in coltul gurii. Dumneaei nu are de unde sa stie ca din cauza prezumtiei sale eronate, nefondate si nedovedite – precum ca as fi incercat sa fraudez, m-am vazut nevoita si presata de timp, sa inchei un alt contract de inchiriere la care (in ipoteza reatribuirii unui nou loc in camin) nu voi putea renunta decat respectand niste clauze contractuale destul de impovaratoare pentru mine.

Daca as fi putut sa-mi manifest nemultumirea intr-un mod violent la adresa persoanei sale, nu m-as mai fi obosit sa depun sesizari la registratura Rectoratului. Nu cred in basmul ca asta va rezolva ceva, dar macar raman impacata ca am incercat. Pe cale judecatoreasca, in instanta, m-ar ajunge prea scump, si nu-mi permit. Poate cu ajutorul mass-mediei se va putea aduce atingere reputatiei acestei doamne (care vrea sa para atat de transparenta in activitatea sa incat mai am putin si vad prin ea), insa eu nu pot sa garantez ca o va afecta in vreun fel acest lucru…Ea va continua, probabil, sa tranzactioneze, fara jena si nesilita de nimeni, pe piata locurilor in camin, pentru ca, cel mai probabil, nu va fi nici macar mustrata pentru fapta sa, ce sa mai zicem de o demitere din functie, doar nu a incalcat decat vreo cateva Regulamente de functionare ale Universitatii (cateva – aproape toate, dar am vrut sa fiu finuta!)
Falsificarea unor acte privind evidenta locurilor in caminele studentesti; permiterea accesului unei persoane neautorizate, la date care nu sunt de interes public, fara acordul persoanelor in cauza (in speta, date personale ale studentilor cazati in camin); refuzul de a-mi permite accesul la datele care reflectau propria situatie in camin; nerespectarea procedurii de cazare, a ordinii de prioritate la cazare; afisarea unui program de cazare in neconcordanta cu cel real (era de datoria dumneaei sa actualizeze informatiile ce trebuie comunicate studentilor!); lasarea la vedere a unor afise care nu reflectau realitatea; permiterea schimburilor in camerele din camin numai anumitor studenti; nepublicarea listelor cu studentii aflati in asteptare pentru atribuirea unui loc in camin in fazele a II-a si a III-a de cazare (in ideea in care Regulamentul de cazare prevede in mod expres publicarea unor astfel de liste – tocmai pentru a se evita masluirile!); invocarea unei comisii fantona care sa-i acopere faptele; luarea, de la sine putere, a unei masuri care m-a prejudiciat direct si material; nerespectarea principiului transparentei (stiu…asta suna pompos!); nerespectarea dreptului studentului la aparare (cedand, probabil, unor presiuni rezultate dintr-un potential conflict de interese, poate chiar material,nu?); recurgerea la amenintari, intimidare si hartuire; crearea unui mediu ostil prin care mi-a ingradit optiunile; comportamentul neconform cu politicile de egalitate de sanse (garantate studentilor de catre Universitate); anularea, in esenta, a dreptului studentului la un tratament respectuos si corect…

Toate acestea denota nu numai lipsa de profesionalism a susnumitei doamnei administrator a caminului nr. 1 din Complex Memorandumului, Brasov – FLOREA DOINA, ci si abuzul de putere de care dumneaei a uzat in desfasurarea activitatii sale profesionale.

[sursa poza – adevarul.es]

bullets

10 Comments

  1. Adevarul este ca in memo se fac magarii multe. Am prieteni care au patit-o in caminele de acolo. Asa e in romania toti vor bani. Cand m am dus sa depun dosaru la BV mi au zis ca am camin asigurat.Am intrebat daca pot sa depun niste hotarari judecatoresti (parinti mei divortati) si nu au vrut sa primeasca nimic. listele la fel nu sunt pe nicaieri. ele apar instantaneu gata facute. nici eu nu am putut sa primesc un loc cedat de un prieten la camin. defapt toata lumea din memo stie situatia. unii prind locuri si cu 3 restante altii nu prind nici integralisti!!! nimeni nu ia masuri le este frica! macar sa ne ajute cineva. si cica ne ofera conditii de studii in unversitate :-j

  2. Victor Badoiu · Top Commenter
    “Am raspuns acestor insinuari in aceeasi nota – de ironie si sarcasm”. Tipic romanesc.

    Si pana la urma ce reclama donsoara? Ca n-a putut vinde locul?

    Lista see you reclamatii l-ar putea face si pe Piturca sa zambeasca, nu numai pe mine. Eu inca am gura pana la urechi : ” luarea, de la sine putere, a unei masuri care m-a prejudiciat direct si material; nerespectarea principiului transparentei (stiu…asta suna pompos!); nerespectarea dreptului studentului la aparare”. 🙂

    daca tu ai fi student si ai vrea un loc de c(g)azare ai vedea cum merge treaba, ca de cam mult in tara asta nu mai merge nimica normal, asa ca domnule Badoiu Victor(te-ai vazut in strainatate de iti pui numele asa sau iti scrie in buletin prenumele in fata numelui de familie) nu mai arunca cu noroi in altiidaca vrei sa ajuti ajuta daca nu “mucles”

  3. punele un gun la tampla sa vezi ce saritori sunt apoi mama lor de tzarani…

  4. @ victor badoiu
    Mai fotbalistule, hai sa-ti spun ce reclam…se pare ca nu ai inteles. Pe scurt, reclam abuzul in serviciu…

    P.S.: Daca nu intelegi ce citesti…lasa comentariile acasa…sau nu mai citi! :))

  5. Mda, vad ca pluginul de Facebook autocorecteaza cuvantul “cu” si-l inlocuieste cu “see you”.
    @alex am fost student, am fost cazat (sau gazat) si in memo (3 ani) si pe colina (1 an) si n-am avut nici cea mai mica problema la cazari.
    @A: abuz in serviciu? Daca vine o pitipoanca la mine in birou si tipa in gura mare ca i se face o nedreptate, tu ce crezi ca as face? Eu zic ca daca vorbeai frumos si fara ironie aveai mai multe sanse de izbanda.Zic si eu, nu dau cu parul.
    @Luke: Explica-ne si noua ce a vrut domnisoara sa demonstreze! Ca daca intri intr-o institutie si tipi ca descreierata, o sa ai sorti de izbanda? Mda, ai ramas repetent la vreo materie. Stai jos, repeti anul.

  6. Am copiat aici primul meu raspuns:
    “Am raspuns acestor insinuari in aceeasi nota – de ironie si sarcasm”. Tipic romanesc.

    Si pana la urma ce reclama donsoara? Ca n-a putut vinde locul?

    Lista cu reclamatii l-ar putea face si pe Piturca sa zambeasca, nu numai pe mine. Eu inca am gura pana la urechi : ” luarea, de la sine putere, a unei masuri care m-a prejudiciat direct si material; nerespectarea principiului transparentei (stiu…asta suna pompos!); nerespectarea dreptului studentului la aparare”. :))

  7. @ victor
    Am stat in camin 4 ani de zile. Pe drept. Fara sa pup funduri, cum multi obisnuiesc, deoarece nu sunt in stare sa-si obtina un loc in camin pe merit. Am mai spus si o repet. Inteleg si faza cu favoritismele, dar m-am saturat sa las nesimtirea sa primeze. Si nu e vorba despre nicio pitzipoanca pusa p scandal. E vorba despre o studenta nedreptatita. Stii cat ar fi durat sa repar ce ea (admina) a “gresit”? Doua luni de zile e putin spus…Probabil nu cunosti toate subtilitatile acestui sistem (impropriu spus “sistem”)…De fapt, pentru mine nu mai sunt de mult timp simple “subtilitati”…deja bate prea tare la ochi nesimtirea crasa de care unii dau dovada…

  8. @A: deci se poate. La fel cum am putut si eu si colegii mei.

    Eu n-am zis ca nu ar fi posibil ca admina sa fie o vaca nesimtita (la noi in c4 era de treaba, in 12 pe colina era si inca e o vaca), dar pun accentul pe atitudinea tipei. Plm, daca vorbea frumos, sunt sigur ca se rezolva totul si fara cadouri sau alte favoritisme. Cadourile si atentiile le dau cei care nu au prins in prima faza. Cam asta e regula.

  9. @ victor:
    Nu neg ca sunt destui studenti care dau dovada de lipsa de respect in multe situatii, dar nu a fost cazul aici, te asigur. Cred ca mai bine ai pune accentul si pe atitudinea dumneaei. Dansa are o functie publica si cu atat mai mult ar trebui sa aiba mai mare grija la comportamentul pe care-l afiseaza. Dar, din pacate, cam asa stau lucrurile la noi in tarishoara. Desi multi vad, putini au curajul sa zica lucrurilor pe fata. Desi multi stiu ce se intampla, tot ei se dau cu fundu’ de gard si evita sa puna punctul pe “i” atunci cand este cazul. De ce? Raspunsul la intrebarea asta poti sa ti-l dai si singur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *