Bitdefender Total Security 2012

In urma cu scurt timp a fost lansat pe piata Bitdefender Total Security 2012, un antivirus pe care am sa incerc sa vi-l descriu in cateva cuvinte. Pentru inceput trebuie sa va spun primele mele impresii: creatorii acestuia incearca sa cucereasca utilizatorii cu noile functionalitati, o interfata atragatoare si cu o noua sigla, aceasta fiind inspirata dupa celebrul dragon-lup de pe stindardele de lupta ale dacilor – programul trecand printr-un interesant proces de rebranding.

Versiunea de top a antivirus-ului, BitDefender Total Security 2012 vine cu o serie intreaga de functii noi:

–           Safebox – Functie de backup online si sincronizare de fisiere. Bitdefender Safebox monitorizeaza fisierele importante si le copiaza automat pe un server separat atunci cand este detectata vreo modificare. Ulterior, fisierele copiate pot fi accesate de pe orice calculator pe care a fost instalat Bitdefender. Bitdefender Total Security 2012 ofera un spatiu de stocare de 2 GB.

–           Rescue Mode – Atunci cand anumite amenintari, precum cele de tip rootkit, nu pot fi inlaturate de pe sistemul de operare Windows, computerul e repornit in Rescue Mode – un minisistem de operare bazat pe Linux, care permite recuperarea datelor si dezinfectarea sistemului.

–           Virtualized Browser – Lanseaza motorul de cautare intr-un mediu virtual, izolat de sistemul de operare. Acest lucru previne exploatarea vulnerabilitatilor din motorul de cautare si preluarea controlului asupra calculatorului de catre atacatori.

–           Interfata flexibila – Cu ajutorul functiei „drag&drop”, utilizatorii isi pot personaliza fereastra principala, alegandu-si actiunile de securitate cel mai frecvent folosite.

–           Instalare Optimizata – Bitdefender 2012 se instaleaza rapid, cu doar cateva clicuri. Timpul de instalare a fost redus la jumatate fata de versiunile trecute.

Cea mai importanta caracteristica din noua suita BitDefender este, fara doar si poate, modulul Auto Pilot. Aceasta noua facilitate face din BitDefender un antivirus mult mai silentios, scapand utilizatorii de nenumaratele mesaje de alerta generate de versiunile anterioare. Acum deciziile sunt luate automat de aplicatie pe baza unor reguli stabilite in prealabil de utilizator.

O mica concluzie de final: trebuie sa recunosc faptul ca am fost un utilizator fidel al acestui program antivirus, asta pana la varianta Bitdefender versiunea 9. Si imi aduc aminte si motivul pentru care am luat o astfel de decizie: consuma foarte multe resurse. Iata ca acest lucru s-a schimbat (si nu o zic doar eu),  consumul de resurse este acum mult mai mic deoarece BitDefender scaneaza sistemul doar atunci cand acesta nu este ocupat, evitand astfel incetinirea PC-ului.

bullets

4 Comments

  1. Si eu am versiunea precedenta , mi-ar placea sa o incerc si pe aceasta , dar momentan nu-mi permit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *