Statiunile din Brasov

Guest Post scris de Eugen P.

Daca ar fi sa se faca un clasament al celor mai important zone turistice montane din Romania, municipiul Brasov s-ar detasa, prin excelenta, datorita  pozitiei geografice, reliefului, dar mai ales a conditiilor de cazare pe care acesta le pune la dispozitia turistilor.

Indiferent daca este vara sau iarna, statiunile din Brasov isi asteapta cu nerabdare vizitatorii, multumind, de fiecare data, chiar si cele mai pretentioase gusturi. Debordand de un potential turistic natural deosebit de generos, statiunile din Brasov sunt intotdeauna pline de curiosi, care transforma componentele cadrului geografic, in adevarate motive de calatorie.

Potecile marcate indeamna la drumetii, centrul de echitatie invita la plimbari in compania cailor de rasa, in timp ce telecabina si telescaunul au de fiecare data un loc liber pentru cel care vrea sa vada, de la inaltime, statiunile  din Brasov. Pentru turistii care vor sa se odihneasca, statiunile montane ale Brasovului se transforma intr-un adevarat univers spiritual, intampinadu-i pe acestia cu cele mai fascinante peisaje mioritice, pentru ca numai aici se poate descoperi o coexistenta perfecta a muntilor, cu padurile si apele, care ii da posibilitatea privitorului de a se bucura de o imagine peisagistica relaxanta.

Pentru turistii care vor sa petreaca momente distractive in compania prietenilor si a familiei, nimic nu este mai potrivit decat o zi destinata exclusiv pentru practicarea sporturilor de iarna sau, de ce nu, pentru servirea traditionalelor bucate romanesti, preparate in compania unui foc de tabara.

Statiunile din Brasov, pentru care turistii romani, dar si cei straini, au facut o adevarata pasiune, sunt: Poiana Braşov, Predeal si Paraul Rece, aceste zone montane castigandu-si renumele bine meritat, datorita conditiilor excelente de cazare, a gustoaselor preparate traditionale, dar si a ospitalitatii pe care oamenii din partea locului o arata fata de vizitatorii care binevoiesc sa le calce pragul.

In masivul Postăvarul, din statiunea Poiana Braşov, vizitatorul poate ramane placut impresionat de obiective, precum: Peştera de Lapte, Muchia Cheii, Templul Idolilor, Pietrele lui Solomon sau  Rezervatia Tampa.

In schimb, daca alege statiunea Predeal, va avea ocazia sa viziteze edificii, cu o puternica incarcatura istorica, cum ar fi: manastirea Predeal, in spatele careia se afla cimitirul legionar, vila mareșalului Antonescu, precum si statuia ridicata in onoarea poetului Mihail Săulescu.

Pe bune dreptate, se poate afirma faptul ca statiunile din Brasov creeaza dependenta, transformandu-si turisti in prieteni fideli, care se reintorc, de fiecare data, pe aceste plaiuri, cu aceeasi placere si devotament.

bullets

One Comment

  1. La o prima vedere site-ul pare simplu de utilizat . Imi place ca e bine structurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *