Fraudele in asigurari din Rusia


Russian Insurance Scams

This is pretty good.

Dupa ce am vizionat cu interes imaginile de mai jos am inteles mai bine de ce aproape fiecare sofer din Rusia are cate-o camera video instalata pe bordul masinii.

bullets

2 Comments

 1. E o societate bolnava iar noi ca romani venim tare din urma.Statul de drept nu este respectat nici la ei nici si nici la noi,coruptie,coruptie…

 2. Asigurarea RCA – tot ce trebuie sa stii
  Ce este asigurarea RCA?
  Asigurarea RCA este o asigurare prin care terții prejudiciați în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite în acel accident.
  De ce este obligatorie?
  Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligația de a încheia asigurarea RCA și de a aplica pe parbrizul vehiculului într-un loc vizibil din exterior vigneta primită odată cu polița de asigurare.
  Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.
  Încheierea asigurării RCA
  Puteți încheia contractul de asigurare RCA cu oricare din societățile de asigurare autorizate în acest sens. La încheierea contractului – pe o perioadă de 6 sau 12 luni în funcție de opțiunea dvs. – vi se eliberează poliţa de asigurare obligatorie de răspundere civilă a vehiculelor, împreună cu vigneta şi documentul internaţional de asigurare.
  Începând cu 1 ianuarie 2010, polițele de asigurare RCA sunt emise în sistem electronic.
  Unde este valabilă asigurarea RCA
  Asigurarea obligatorie RCA este valabilă cel puţin pe:
  • teritoriul României;
  • teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European;
  • teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.
  Asigurătorii pot extinde valabilitatea teritorială a poliţei. Ţările în care asigurarea este valabilă sunt precizate în poliţă.

  Despăgubiri acordate în temeiul asigurării RCA
  În conformitate cu legislația în viigoare, asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.
  Fără a se depăşi limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în condiţiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a poliţei de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:
  • vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;
  • pagube materiale;
  • pagube consecinţă a lipsei de folosinţă a vehiculului avariat;
  • cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.
  Riscurile acoperite prin asigurarea obligatorie RCA, dar și excluderile sunt descrise în normele în vigoare privind această asigurare.
  Limite de despăgubire
  Despăgubirile plătite de o societate de asigurare, în baza asigurării RCA încheiată pentru vehiculul care a produs accidentul, nu vor depăși valoarea prejudiciilor cauzate și nici limitele de răspundere la care s-a angajat asigurătorul.
  Asigurătorii RCA au obligaţia de a stabili limite de răspundere (de despăgubire), care nu pot fi mai mici decât limitele de despăgubire prevăzute de normele în vigoare privind asigurarea RCA emise de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.
  Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Comenteaza: