Azulejo – Cand logica devine ilogica

Azulejo - Cand logica devine ilogica

Azulejos este cuvântul portughez de origine arabă pentru placa de ceramică decorată. Termenul azulejo desemnează o piesă de ceramică subțire, în general, pătrată, una din fețe fiind emailată, rezultată în urma coacerii unei substanțe pe bază de smalț care devine impermeabilă și strălucitoare. Această față poate fi monocromatică sau policromatică, netedă sau în relief. Utilizarea tradițională a faianței decorative în arhitectura exterioară și interioară a locuinței este comună mai multor țări: Spania, Italia, Olanda, Turcia, Maroc, Iran. Dar în Portugalia, arta azulejos s-a dezvoltat – în peste 500 de ani – într-o formă aparte de expresie artistică.

Ciudat jocul de cuvinte din titlu insa dupa ce am urmarit imaginile de mai jos alta combinatie de cuvinte nu mi-a dat prin cap, priviti:

bullets

6 Comments

  1. cand le rearanjeaza unghiurile nu mai sunt aceleasi. pare ca se potriveste, dar fiind altfel unghiurile bucatile nu se ating perfect, raman spatii intre ele. si ramane o tabla cu patrate cracanate, diforme, nu o tabla cu patrate frumoase ca l ainceput 😉

  2. Realy mihai? Ia numara patratelele de fiecare data 😀

    Alta e explicatia, sigur include si unghiuri insa nu e de ajuns.

  3. Nu am nici o explicatie logica 🙂 cred ca ne fenteaza cu ceva iluzie optica 🙂

  4. Bine, anonymous, dar de fiecare data patratele sunt patrate sau niste poligoane neregulate? ia vezi. De numarat le-am numarat, dar nu toate erau patrate 😛

  5. Iuteala de mana si nebagarea de seama. Opriti la secunda 50 a clipului si urmariti patratele. Cand scoate ceramica din cutie filmarea e intrerupta. Apoi aranjeza pe masa niste dreptunghiuri mai mari sau mai mici, semn ca a schimbat din piesele de sus, nu sunt taiate la fel, la limita taieturii nu se mai potrivesc, sunt aranjate fortat, dar nu se potrivesc la taietura. Cele 3 sunt patratele sunt in plus in prima faza. Opriti si la 2:35 sa vedeti cate patrate are pe masa. La final schimba iar bucatile de sus, filmarea e intrerupta, astfel incat sa-i incapa iar toate in chenar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *