GTA, unul dintre jocurile copilariei noastre

GTA, unul dintre jocurile copilariei noastre

Grand Theft Auto cunoscut mai des sub numele de GTA este o imperechere intre actiunea din jocurile cu impuscaturi si a celor cu masini scumpe si mafie. In acest joc incepi prin a procura banii de la pietoni si furand masini de pe sosea, poti intra in diferite cercuri de mafioti si primesti diferite misiune pentru a castiga si mai multi bani si mai multa faima.

Nu pot sa zic ca-s mare gamer, am si eu perioade, de cand eram adolescent mi-au placut cateva tipuri de jocuri si inevitabil am ramas fan unora. Apogeul l-am atins prin anii 2000, am jucat pe atunci foarte multe FPS-uri si aici amintesc (in ordinea preferintelor):  Counter Strike, Quake, Call of Duty, Delta Force sau daca vine vorba de RPG-uri pot mentiona Diablo, Black or White  sau seria  GTA (acum sunt la moda o serie de  jocuri gta online) – un joc ce a avut mare succes la vremea lansarii lui de catre baietii de la Rockstar Games (1997). Daca e sa ne referim strict la aceasta serie, cel mai mult am fost impresionat de GTA 1, pentru ca astfel a luat nastere o serie grozava de jocuri. Ba nu, mint, de fapt, GTA IV m-a impresionat cel mai mult: s-a trecut la o realitate mai complexa, incepand de la jucator si continuand cu vehiculele, pana la cladiri, drumuri, apa, orice. Imensitatea hartii/orasului pe care se desfasura caracterul nostru (Carl “CJ” Johnson) era alt lucru demn de notat, s-a renuntat la spatiile vaste de padure si desert prezente in variantele anterioare. Povestea jocului  mi-a placut foarte mult, mai ales ca storyline-ul putea fi schimbat datorita diverselor decizii pe care le puteai lua in anumite misiuni, fapt care te putea convinge sa joci jocul si a doua oara, si a treia, si….

Pot sa zic zic ca perioada de varf (cel putin pentru mine) a constituit-o de fapt GTA III – Vice City – lansat prin 2002 atunci cand in sfarsit eram posesorul unui calculator mai decent pe care ma jucam zile (si nopti) intregi Quake si CS in multiplayer iar cand vroiam sa ma mai relaxez o faceam intr-o misiune din GTA.

Zilele trecute m-a apucat nostalgia si am instalat GTA III pe tableta (versiunea pentru Android), sincer m-am plictisit rapid asa ca l-am lasat dat deoparte si l-am lasat pe mainile pricepute ale lui nepotu-miu. Nu stiu de ce dar inclin sa cred ca de la o varsta asta e tendinta, incet-incet voi lasa jocurile deoparte (lipsa de timp liber e principalul motiv) insa sper ca la pensie sa-mi regasesc din nou suflul. Nu radeti, taica-miu e cel mai inrait pasionat de jocuri pe care il cunosc la ora actuala. 🙂

bullets

3 Comments

  1. incearca`l pe o consola de joc 🙂 sincer si eu am luat jocuri ale copilariei pe tableta, dar nu au nici un farmec :((

  2. @SS – am primit aceeasi recomandare si de la alte persoane, chiar urmeaza sa fac asta. thx. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *