Ce sa tii minte atunci cand inchiriezi o masina? (P)

Ce sa tii minte atunci cand inchiriezi o masina

Ce sa tii minte atunci cand inchiriezi o masina?

Faptul ca nu toata lumea are masina nu ar trebui sa fie vazut ca un handicap. Din contra, iubitorii ecosistemului vor incuraja mijloacele de transport in comun sau bicicletele iar cei care nu gasesc condusul interesant vor veni repede din urma.

De aici vine si idea deosebita de a inchiria o masina pentru nevoile urgente. Sa presupunem ca trebuie sa calatoresti dintr-un oras intr-altul sau chiar dintr-o tara in alta. Este mult mai util si mai confortabil sa calatoresti cu avionul pana la locatia respectiva si apoi sa inchirezi o masina. Tot ce trebuie sa faci e sa apelezi la o firma de rent a car bucuresti si astfel treaba e ca si rezolvata.

Astfel nu va trebui sa te temi de uzura automobilului propriu sau de plata numeroaselor taxe de autostrada. Odata ajuns la destinatie poti inchiria o masina chiar de la aeroport si poti sa te deplasezi peste tot in oras rapid si la fel de confortabil ca si cu automobilul personal.

Insa atunci cand inchiriezi o masina exista anumite detalii pe care trebuie sa le ai in vedere. Ele sunt foarte importante deoarece te vor ajuta sa eviti anumite probleme pe viitor.

Cand inchiriezi o masina trebuie sa:

  • Stii ca soferul e sfant. Daca in foile de inchiriere este trecut doar un singur sofer, atunci acesta trebuie sa conduca masina deoarece in cazul unui accident in care soferul este altul decat cel inscris in foi, fapta intra in jurisdictia penalului. Mai bine precaut decat sa-ti para rau ulterior!
  • Verifici masina in amanunt – din lipsa timpului sau din comoditate, oamenii tind sa nu verifice masinile inchiriate. Aceasta este o greseala foarte mare deoarece daca masina are zgarieturi, ciobituri sau defectiuni ce nu sunt trecute in procesul verbal, acestea vor fi puse in seama persoanelor care inchiriaza masina.
  • Citesti contractul – un alt amanunt care noua ne scapa destul de des. Atunci cand te intalnesti cu agentul de inchirieri si semnezi contractul fa in asa fel incat sa ai timp sa il citesti in amanunt. Exista companii de inchirieri care impun taxe suplimentare si daca semnezi contractul fara sa iei la cunostinta aceste date nu vei mai putea face reclamatii ulterior.
  • Nu te grabi la predare – cu totii suntem grabiti, dar un minut de atentie te poate scapa de alte probleme. Companiile de inchirieri isi rezerva dreptul de a-ti cere banii chiar si dupa cateva zile de la returnare sau iti pot extrage banii de pe cartea de credit fara a te informa.
  • Trecerea granitelor – un alt element important cand inchiriezi o masina este daca poti trece granita cu ea sau nu. Exista numeroase situatii in care exista aceasta posibilitate (Spania-Portugalia, Italia-San Marino, etc.) si trebuie sa stii daca asigurarea functioneaza si in acest caz sau trebuie sa platesti suplimentar.

De asemenea, pentru o firma de rent a car cluj, toate aceste sunt luate in calcul atunci cand doresti sa inchiriezi o masina. Poate parea putin complicat insa daca nu doresti sa folosesti masina ta pentru o excursie cu familia sau pentru afaceri atunci poti inchiria cu succes o masina de la toate firmele de inchirieri profesioniste (Holiday Autos, EuropCar, Hertz, etc.). Profesionistii intotdeauna se ocupa de lucruri asa cum trebuie!

Drum intins!

Poza via shutterstock.com

bullets

One Comment

  1. Cred ca cel mai important este sa fim atenti cand citim contractul si s verificam masina, daca are ceva probleme sa daca ceva este stricat, sa nu platim degeaba pentru ceva ce nu am facut noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *