Cadouri de Paste: Cafea, panettone, ciocolata? (P)

Cadouri de Paste

Gourmetgift este brandul numarul 1 online si cel mai mare magazin de cadouri din Romania

Ca in fiecare primavara, sarbatorile de Paste ne bat la usa, iar traditia spune ca Iepurasul vine sa aduca tuturor cadouri. Stiati ca Iepurasul de Paste a fost initial asociat cu un festival pagan? Germanii dedicau luna aprilie sarbatoririi zeitei primaverii si a fertilitatii, numita Eastre. Animalul sacru al zeitei era iepurele unul din simbolurile cele mai frecvente ale fertilitatii si renasterii.  Legenda spune ca Eastre a gasit intr-o iarna o pasare ranita pe camp. Ca sa o salveze de la moarte, zeita a transformat-o intr-o iepuroaica, aceasta pastrand insa capacitatea de a depune oua. Evident, putini mai cred in astfel de povesti, insa fiecaruia dintre noi ii surade ideea de a darui sau a primi. Eu am o mare problema ce sa iau de Paste, in special pentru rudele mai in varsta, si mai “pretentioase”. Pentru copii, “te mai scoti” cu o jucarie, insa pentru adulti e cam greu.

gourmet_0857

Mi-a placut foarte mult ideea cosului de dulciuri si alte alimente, ïdee imprumutata de la americani din cate stiu eu (sau italieni?). Si, daca stai sa te gandesti, un cos mic din paie poti gasi la tot pasul (si pe net gasiti o multitudine de ambalaje pentru cadouri), daca esti si priceput  ii mai adaugi vreo decoratiune handmade (funda, iarba, crengute, ceva verde ce inspira prospetime) oua rosii avem cu totii prin casa, niste cozonac sau pasca se gaseste, un iepure de ciocolata, o sticla de vin daca-s si adulti si uite cum cu un buget redus ai in fata un cadou pentru toata familia. Ca sa nu mai spun ca arata altfel decat o sticla de sampanie/vin intr-o mana si o cutie de bomboane in alta. Cei ce nu au inspiratie sau timp sa caute cadouri, pot oricand apela la un site ce ofera cosuri de Paste gata pregatite, gourmetgift.ro este un astfel de site.

gourmet_1053

Indiferent de bugetul de care dispui orice mica atentie adresata familiei tale va fi apreciata, iar la final gestul conteaza mai mult decat cadoul in sine. Asa ca il asteptam nerabdatori pe Iepuras cu cadouri de Paste dragalase.
In incheiere, va zic si un banc de sezon:

Doi politisti se întîlnesc:
– Ma, se apropie Pastele, ti-am cumparat un ou Kinder.
Se întîlnesc si a doua zi:
– Ce zici, ti-a placut oul?
– Ciocolata era excelenta, dar capsula am înghitit-o cam greu.

🙂

bullets

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *