Viata pe bicicleta este mai frumoasa!

Nu este un cliseu sa zici ca viata pe bicicleta este mai frumoasa, mai ales cand dimineata reusesti sa ajungi la timp la locul de munca. Zilnic, mii de soferi din toata tara se confrunta cu aceeasi problema: traficul de dimineata!
Traficul de dimineata este mereu o cursa intre toti cei care lucreaza in marile orase, deoarece acesta este incurcat de opririle din fata scolilor, de masinile pe care scrie “scoala” si care isi fac drum exact la cele mai aglomerate ore si de multe alte inconveniente matinale. Astfel se formeaza cozi interminabile care stau in drumul punctualitatii.
De aceea, probabil ca cel mai indicat este sa cumperi o bicicleta oras. O bicicleta de oras, spre deosebire de cea mountain bike, are cadrul mult mai usor si este mult rapida, este usor de transportat, iar in unele cazuri se pliaza. Magazinul racingbikeshop.ro are o multime de biciclete trekking ale caror preturi pornesc si de la 1499 lei pentru un astfel de produs nou.
Este o investitie foarte buna, mai ales pentru utilizatorii care trebuie sa strabata mai mult de jumatate de oras, iar unicele mijloace de transport sunt bicicleta si autobuzul.

Avand o bicicleta la dispozitie nu va trebui sa astepti in statie niciodata, deoarece poti pedala spre destinatie, fara nicio retinere. Chiar si in caz de vreme urata, utilizatorii pot monta cauciucuri speciale care sa faca fata chiar si celor mai dificile situatii meteorologice. Magazinul racingbikeshop.ro are de oferit o multime de  biciclete oras pe site sau in magazinul din Arad pentru cei care locuiesc acolo.
Mersul cu bicicleta este unul dintre cele mai simple moduri de a include exercitiul fizic in rutina de zi cu zi, deoarece este, de asemenea, o forma de transport rapida si eficienta. Aceasta iti economiseste bani, te mentine in forma si este excelenta pentru mediul inconjurator.
E o forma de exercitiu cu impact redus, fiind mult mai usoara pentru articulatii decat alergatul sau alte activitati cu impact aerobic ridicat. Dar totusi va ajuta sa aveti o forma fizica buna.
De exemplu, o persoana care are o greutate de 80 kg, va arde mai mult de 650 de calorii intr-o ora de mers pe bicicleta si isi va tonifia atat picioarele, cat si posteriorul. Daca circuli pe dealuri sau off-road, vei lucra, de asemenea si partea superioara a corpului.
Cel mai bun mod de a construi o rezistenta cardiovasculara pe bicicleta, este de a merge cel putin 150 de minute in fiecare saptamana. De exemplu, ai putea incepe ciclul cu cateva zile pe saptamana sau poti face cateva plimbari scurte in timpul saptamanii, cu o plimbare mai lunga, in weekend.
Deoarece in timpul pedalatului sunt secretate endorfine, iar stresul este astfel indeparat si starea generala de bine se instaleaza ca prin minune.
Nu te-ai gandit pana acuma la cate avantaje poti avea daca alegi sa pedalezi!
Deci profita de vremea frumoasa, de zilelele insorite si mergi pe bicicleta! Vremea rea nu este o scuza pentru a evita pedalatul! Chiar daca ne apropiem de sezonul rece din ce in ce mai mult, pe site-ul magazinului racingbikeshop.ro se pot gasi tot felul de accesorii care sa faciliteze mersul pe bicicleta, chiar si in zapada!

bullets

3 Comments

  1. Ce bine ar fi daca toata lumea ti-ar asculta sfatul! Eu una m-am saturat de toate noxele masinilor, mai ales cand stau la coada pentru a iesi de pe o straduta mica pe bulevard si sunt nevoita sa trec pe langa ele, fiindca si trotuarul este ocupat in zona respectiva. Nu inteleg cum poti prefera sa astepti in trafic dublu pentru a sta comod pe scaun, in loc sa faci in asa fel incat sa micsorezi pe cat posibil timpul petrecut pe drumuri, alegand fie metroul, fie bicicleta, ca sa castigi minute pretioase pe care le poti “fructifica” in alta parte.

  2. Din pacate lipsa de educatie (este doar o generalizare, mai avem si exemple pozitive care ma fac sa cred ca mai avem o sansa, mai ales ca numarul lor este in crestere), ca este ea sociala, medicala, rutiera…. ne-a adus aici. Observ in fiecare dimineata, stand la semaforul pietonal, cum majoritatea masinilor nu au decat sofer…
    Bicicleta nu a fost preferata mea niciodata, trebuie sa recunosc, dar ori de cate ori am ocazia, merg pe jos, nu conteaza temperatura, sau pentru distante foarte lungi( peste 4 km) folosesc cu drag trotineta(nu este electrica) sau in functie si de locul in care ajung sau de traseul pana acolo, rolele. Si cu trotineta, da chiar poti jongla cu metroul , fiind pliabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *