Alegerea unei firme profesionale pentru servicii de marketing online

Cum in cadrul oricarei afaceri, o parte importanta o constituie cea de marketing, care face referire in cele mai multe cazuri la promovare si vanzare, este important sa stim ceva mai in detaliu ce inseamna cu adevarat acest termen, acest concept, cu ce ajuta si daca o firma se poate descurca sau nu fara el.

Sa incepem cu marketingul clasic, cel utilizat atat in mediul fizic cat si cel online, numit de multi si digital. Acesta reprezinta in mare un termen general care include foarte multe, de la brandul unui business la produse si/sau servicii, strategie, competitie, public, preturi si multe altele. Acesta este un concept aparut de mult timp, inca de cand comertul a luat amploare in toata lumea, prin aparitia de supermatket-uri si alte centre comerciale asemanatoare precum si a magazinelor private, din numeroase domenii de activitate. Prin acesta se pot realiza procese de promovare, atragere a clientilor, studierea pietei, a cererii, a ofertei, a firmelor competitoare, preturilor, vanzari mai bune si nu numai.

Pe de alta parte, intalnim din ce in ce mai des termenul de marketing online. Acesta face referire la folosirea serviciilor de marketing in mediul online insa in mare parte in aceleasi scopuri. In principiu, se refera la toate eforturile de promovare a unui brand, inca de la infiintarea firmei, si de gestionare a relatiilor cu clientii sau cu potentialii clienti prin intermediul tuturor canalelor online si de social media. Practic, el vizeaza componenta online, in toate aspectele, inclusiv cei 4 P: pret, produs, promovare, distributie.

Marketing-ul online este important din numeroase motive, precum:

  • putem fi acolo unde sunt si clientii nostrii frecvent. Cum multe studii arata ca utilizatori fac un mic research online inainte de a cumpara, este important sa fim usor de gasit si sa le oferim informatiile necesare
  • masuram si controlam mai bine statisticile necesare. Cu ajutorul anumitor instrumente, precum Google Analytics, putem afla chiar in timp real lucrur cheie despre site-ul nostru sau despre altele (cate persoane au intrat pe una dintre paginile site-ului, de unde au venit utilizatorii, facand aici referire la locatiile in care suntem promovati, de noi sau de altcineva, cat timp au stat pe site utilizatorii, ce pagini au vizualizat acestia, ce categorii de varsta au, ce interese au etc.)
  • nu necesita un buget atat de mare precum marketing-ul traditional.
  • ne pune la dispozitie optiuni foarte variate de promovare
  • Cheltuieli reduse
  • Comunicare eficienta
  • Un control mai bun
  • Serviciu clienti imbunatatit
  • Avantaj competitiv

Mentionat anterior, marketingul online poate fi gratuit in unele situatii datorita numeroaselor tehnici existente. Optimizarea motoarelor de cautare (SEO) ofera cheia pentru cantitati aproape nelimitate de trafic pe web. Cu cat inveti si intelegi SEO, aceasta disciplina aparent confuza si complexa, cu atat vei avea posibilitatea de a aparea in mod organic in rezultatele cautarilor din Google. Iar aceasta cautare organica este importanta pentru marketingul online. Avand in vedere ca majoritatea business-urilor nu au bugete masive de publicitate, vizibilitatea online este esentiala pentru succesul pe termen lung.

Ce mai simpla metoda de a oferi clientilor servicii web de calitate de catre cei ce sunt considerati experti in acest domeniu este prin infiintarea unei firme prestatoare de servicii SEO si marketing online, asa cum au facut si cei de la IT eXclusiv. Inca din anul 2008 ofera unele dintre cele mai bune servicii in acest sens, alaturi de multe altele precum creare de site-uri web, magazine online, design web, content writing si nu numai. Practic, mai tot ce tine de domeniul web in crearea si buna functionare a unui site.

Principalele elemente in cadrul marketing-ului digital sunt serviciile SEO, PPC, marketing-ul in retelele sociale si marketing-ul prin e-mail. Fiecare dintre acestea acopera anumite aspecte si ajuta la obtinerea de rezultate cat mai bune atat in atingerea unui numar cat mai mare de posibili clienti precum si prin a face o afacere si mai cunoscuta dar si mai apreciata, cat timp si ceea ce promoveaza indeplineste cerintele clientilor.

Publicitate cu plata-pe-clic (PPC) este o strategie care se concentreaza pe publicitatea platita in motoarele de cautare precum Google si Bing, pe platformele de social media precum Facebook si Twitter si pe alte site-uri web care afiseaza reclame alaturi de continut. Social media marketing este un tip de marketing pe internet care implica utilizarea platformelor de social media pentru a crea constientizare, a genera trafic, clienti potentiali si vanzari. Nu in ultimul rand, marketingul prin e-mail este o forma de marketing direct care utilizeaza posta electronica pentru a trimite un mesaj, o oferta sau o reclama unui grup de persoane.

Prin intermediul site-ului lor, si cei de la IT eXclusiv ne pot oferi o multime de informatii legate despre mediul online, ce inseamna a crea un site web, ce tipuri exista, cat poate dura un astfel de proces, ce provocari se pot intampina, care este importanta serviciilor SEO si mai ales al marketing-ului online. Aflam de asemenea si cum sunt utilizate si implementate toate acestea de ei si la ce rezultate putem ajunge. Important este sa intelegem ca, si atunci cand apelam la cei mai buni, este nevoie de rabdare si timp. Ca in cazul serviciilor SEO unde multi algoritmi ai motoarelor de cautare se schimba constant, trebuie incercate cat mai multe variante de promovare pentru a se observa care ar fi cea mai buna. Este totodata si un proces continii, care are loc si dupa ce site-ul ii revin clientului iar acesta il foloseste asa cum doreste.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *