We are very little… (Saddam death facts)

Ideea este urmatoarea: suntem prea mici in lumea asta mare. Si inca o data ni se dovedeste faptul ca mass media este o mare unealta prin care poti influenta masele:

1. Cum de executia lui Saddam s-a filmat cu un telefon?

2. De ce in momentul spanzurarii, omul cu telefonul face pipi pe el si imaginea a iesit tremuranda si nu reusim sa vedem mai nimic? doar cateva flashuri mai luminau din cand in cand corpul..in rest bezna totala.

3. Cu cateva minute inainte de executie s-au efectuat imagini cu o camera profesionala (doar am vazut la stiri), deci exista o camera la fata locului, ok..am inteles…sa spanzuri un om e o barbarie..si multe tari condamna pedeapsa capitala dar nu cred ca iraqienii aia sangerosi nu au filmat executia cu o camera profesioanala, sa aiba ce pune si ei la arhive, vorba aia..sa existe o marturie! chiar daca o aratau publicului doar peste 50 ani…

4. Imaginile date publicitatii cu corpul lui Saddam sunt de asemenea cu purecei si liniute: de ce nu au filmat imaginile alea cu o camera profesioanala? totusi nu este infricosator sa filmezi un dictator decedat pe care toata lumea il vrea asa..mai ales daca ai un scop: “Priviti…este mort”

5. Ca om politic Saddam este eliminat, de ce sa nu-l lasam totusi in viata? “A fost eliminat de pe tabla de shah..e un nimic acum.. puteti sa-l duceti pe insulita aia”….. ” Ay-ay Sir”….Cred ca Saddam acum se afla pe undeva pe vreo insula pescuind fericit si cultivand rosii in gradina. (nu ca m-ar deranja…)

6. Efectele speciale si prelucrarea de imagini si sunet pot fi facute mult mai usor si reusesc sa para cat mai reale atunci cand imaginea este pixelata si de proasta calitate iar sunetul de kkt.(de asta s-a filmat cu un telefon mobil)(intrebati orice editor video).

7. De ce toate decapitarile alea de acum cativa ani erau date pe internet sau alte cai in imagini pixelate si patratoase? credeti ca teroristii aia nu puteau da 500 parai pe o camera super buna? Ati mai vazut teroristi sau grupari fara sponsori? Eu daca am 10.000 lei in buzunar ma fac terorist? Daca vezi pe strada un boschetar cu o arma in mana… tot boschetar o sa se cheme, nu terorist. De ce? pai uita-te la el cum e imbracat.. nu are bani. hai sa fim seriosi…

8. Autoritatiile au vrut sa arate lumii ca Saddam este mort, dand pe posturile tv doar imaginile puricoase cu corpul lui Saddam si fiindu-le frica ca vor exista dubii asupra acestui fapt, s-au gandit sa faca si mai veridica aceasta moarte. “Hai sa le dam astora o executie filmata pe un telefon… ii dam lu’ ala peste mana cand filmeaza, dam publicitatii imaginile… ii lasam sa faca valuri..sa fim siguri ca ideea isi face efectul… ne indeplinim scopul.. iar…apoi la cateva zile il arestam pe ala.. ii marcam banul…il trimitem si pe el si pe familia lui..pe alta insulita..btw..mai avem destule ..nu?”

9. Mai stiti ce amenintari facea Saddam din scaunelul lui din boxa acuzatilor? ce rau era si ce incapatanat.era….urla..vorbea fara sa fie intrebat…era revoltat.. iata ca in momentul executiei el vorbea doar cu calaii (evita camera), parca se citea pe fata lui: “..si sigur nu o sa ma doara?” pai cum? el ..marele om …a ajuns sa vorbeasca cu oamenii astia mici? E adevarat ca si-a gasit “sfarsitul” in timp ce spunea rugaciuni catre Allah, dar unde era atitudinea? revolta? ma asteptam sa se uite la camera aia (singura profesioanala de care va ziceam) si sa comunice cu masele, sa le dea un ultim sfat, idee..sau macar un “I’ll be back..”(laugh).

10. Noi am fost cei mai sangerosi cu dictatorii nostrii… pac pac..bum bum..creieri pe jos… ce efecte speciale frate? ce purici? ce caca-maca?eram in 1989 – tehnologie de acum 20 ani dar imaginile sunt curate si cristaline…

In fine…. ma intorc la viata mea mica…

.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *