Apple vs Microsoft

Microsoft se face de râs

Microsoft fură ideile Apple

Într-adevăr, cei de la Microsoft s-au cam făcut de rahat in filmuletele de mai sus. Asta îmi readuce aminte de un alt razboi celebru:

Mac vs. Pc

Orice s-ar întâmpla, la noi în România Mac-ul nu o sa câştige teren în faţa PC-ului. De ce? (vorbim doar in ideea ca trăim în România si încercăm să îmbinam posibilitatile finaciare cu utilul).

1. În momentul de faţa nu sunt mulţi cei ce îşi permit un Mac desktop care poate costa de la 1000 $ in sus (nu mai vorbim de preturile la laptopuri), pe când cu banii aştia iti iei un PC bunicel (componente mai mult sau mai puţin de firmă)
Să nu mai vorbim de faptul că românii te fura cat pot: de exemplu un adaptor DVI pentru un Mac costa cam 85 RON în timp ce in State e aproximativ 13 $..
…..
2. Dacă ai un Mac şi ţi se strică placa de reţea sau o componentă importantă din el, va trebui să apelezi la un centru de service (există doar cinci in Romania: patru în Bucureşti şi unul în Cluj) iar depanarea poate dura chiar si mai mult de o lună. (service, drum până în Bucureşti-Cluj, trimitere colet, trimitere piesă defectă la alţi parteneri externi deoarece cei români nu se descurca sau alte motive tehnice)
În cazul PC-ului, depanarea poate dura doar câteva ore (iţi iei altă placă de reţea de la orice magazin din oraşul tău) sau câteva zile (dacă trimiţi componenta in garanţie).

Nu contest in nici un moment ca Mac-ul este mai bun ca PC-ul la unele capitole. O sa gasiti pe net mii de pagini din care puteti sa va dati seama care e mai bun(hardware, software) eu m-am referit doar la un mic segment.

Exemplu: Photoshop CS 2 Test

Pc vs. Mac Photoshop TEST

Amd Athlon 64 X2 Dual Core CPU – Photoshop Test

Mica concluzie: daca vrei ceva elegant, nu tocmai ieftin si usor de folosit ..ia-Å£i un Mac, daca vrei ceva util si mai ieftin, daca vrei sa instalezi, overclockezi, upgradezi, testezi tot felul de programe aparute, ia-Å£i un PC.

bullets

One Comment

  1. :))) ce este cu articolul acesta ?? “Dacă ai un Mac ÅŸi Å£i se strică placa de reÅ£ea sau o componentă ” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *