Taxa verde

Electronicele si electrocasnicele se vor scumpi incepand cu data de 1 aprilie. Astfel, pe langa pretul aparatului si TVA, cumparatorii vor plati si o taxa de reciclare – asa numita taxa verde – din cauza ca UE nu ne mai lasa sa aruncam oriunde aceste aparate pe care nu le mai folosim.
……
Legea obliga autoritatile locale sa creeze in fiecare oras puncte de colectare a deseurilor electronice si rampe ecologice. In prezent, nu exista decat zece astfel de puncte de colectare si mult mai putine de reciclaree.

Citeste intregul articol aici
Intrebare: Cati dintre romani isi arunca aparatura electrocasnica veche? Ati vazut vreodata un televizor stricat sau vreun frigider pe langa ghenele de gunoi? Sau chiar daca le-ati vazut , sunt sigur ca in doua ore dispareau de acolo. Romanul e strangator, nu arunca nimic, repara, da cadou, doneaza bunicilor, bunicii depoziteaza in pod, peste 50 ani ajunge stranepotul acolo, gaseste obiectul si il vinde la anticariat. Totul se valorifica, nimic nu se arunca.

Nivelul de viata nu ne permite sa aruncam nimic, inca…

bullets

2 Comments

  1. Exact ! Eu chiar am vazut un televizor vechi langa o ghena de bloc dar nici dupa cateva ore aceste deja disparuse ! il saltasera baietii “ecologi” sa il repare °°=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *