Ioan T. Morar in Noua Caledonie – un experiment literar

Pe acest blog veti putea citi, pe masura ce se desfasoara, despre experienta mea de doua luni in Noua Caledonie. Calatoria va incepe miercuri, 4 aprilie, la ora 6 dimineata, cu zborul KLM Bucuresti -Amsterdam. De acolo voi pleca spre Osaka, tot cu un zbor KLM. Distanta Osaka- Noumea va fi parcursa cu un avion al companiei AirCalin. Voi ajunge in capitala Noii Caledonii in 5 aprilie, la orele 22.30. In Noua Caledonie incepe toamna. Iarna nu exista, totusi! Diferenta de fus orar este de plus zece ore. Cind in Romania este ora 12 ziua, in Noua Caledonie este ora 22. Ma voi intoarce in tara pe data de 7 iunie, mai precis, imediat dupa miezul noptii, adica la inceputul zilei de 8 iunie. Experimentul literar va fi scrierea unei carti , transmise editurii pe masura ce ea avanseaza, carte pe care o vom lansa la aeroport, la sosire. Am numit acest experiment “literatura in timp real”.


O initiativa foarte interesanta a domnlului Ioan T. Morar, de la Academia Catavencu. Blogul sau se vrea a fi “un experiment literar” sau dupa cum spune chiar autorul, o “literatura in timp real”, in care ni se vor relata detalii despre calatoria sa in Noua Caledonie. Deci avem de-a face cu un jurnal de calatorie. Dupa cum ati citit mai sus, toate acestea se vor concretiza int-o carte care va fi lansata in momentul sosirii in tara, la aeroport! Mi se pare o idee geniala.

link catre blog

P.S. Am fost atras inca de mic copil de genul asta de carti, si toata povestea asta imi aduce aminte de Jules Verne. Excelent experiment. Ii doresc succes!
Gramo a scris si el despre asta.

bullets

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *