2% pentru SMURD

Elicopter Allouette III

Sistemul “2%” permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.
Fiecare dintre noi, poate redirectiona 2% din impozitul platit, catre o organizatie sau asociatie non-profit.. Tolo are o initiativa laudabila, indemnand lumea sa redirectioneze acesti bani spre SMURD. Eunt si alte organizatii care merita sustinute, dar daca nu esti decis incotro sa oferi acesti 2%, trimite-i spre SMURD.. ei au nevoie.
Sistemul medical de urgenta din Romania poate fi sprijinit daca intri aici si faci astfel incit 2% din impozitul tau sa intre in conturile SMURD, in loc sa de duca tot la buget. Statului ii ramine 98% din impozit, deci suficient.

SMURD = Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare.

Pentru cei care nu cunosc, SMURD-ul se ocupa de tot ce inseamna urgenta majora: accident rutier, aviatic, stopuri respiratorii si alte cazuri de acest gen. Paramedicii de pe SMURD sunt pompieri si voluntari alesi dintre studentii la medicina.
Eu o sa imi redirectionez cei 2% spre aceast serviciu medical de interventie rapida, pentru ca sunt constient de daruirea celor de la SMURD si mai ales datorita faptului ca am o prietena ce lucreaza ca medic rezident la Targu Mures, sub directa indrumare a doctorului Rael Arafat, un mare om.

bullets

3 Comments

  1. SMURD este, de asemenea, una dintre putinele organizatii care arata publicului ce face cu banii primiti. Spre exemplu, anul trecut au cumparat o ambulanta complet utilata, si asta o stiu de la televizor, nu din surse din interior.

  2. SMURD nu e singura la care se poate trimite, dar e cea mai buna optiune…. fulgerica mi-a furat ideea 😀 oricum trebuie bani nu numai pt ambulante noi ci si pt salarii, dotari etc….. Nici un medic nu traieste din daruire sau virtute.

  3. De cateva zile s-a lansat situl Asociatiei SMURD Galati. Pentru cei interesati de sistemul 2% si nu numai ii rog sa intre si sa se informeze pe http://www.smurdgalati.ro. Tot acolo puteti gasi formulare de redirectionare deja completate cu datele asociatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *