The Living Camera

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Va mai aduceti aminte de filmul Rain Man? Cu Dustin Hoffman si Tom Cruise in rolurile principale? Este poate una din cele mai fidele transcriptii artistice despre autism, avand ca tema – ce inseamna sa descoperi existenta unui frate bolnav psihic si cum sa te comporti cu el. Dustin Hoffman joaca rolul bolnavului suferind de autism. Exista la un moment dat o scena in care Tom Cruise ii arunca pe jos continutul unei cutii de chibrite iar Dustin face un lucru remarcabil: spune cu exactitate cate chibrite au cazut pe jos.
Stephen Wiltshire este un artist ce sufera la randul sau de autism. Traieste la Londra si este supranumit “The Living Camera“. De ce?
Pentru ca dupa doar un tur de elicopter in jurul orasului tau, tur ce poate dura aproximativ o ora, poate reda pe o coala de 5.1 m x 83 cm, tot ceea ce a vizionat pana la cel mai mic detaliu. Adica deseneaza strazi, balcoane, cladiri, monumente, parcuri, masini, etc. Stiu, e greu de crezut un astfel de lucru, dar va invit sa vedeti cu ochii vostrii. Mi se pare fenomenal si irealizabil.
In filmuletul urmator este ales orasul Roma.

Pentru a vedea mai in detaliu opera de mai sus, puteti intra aici.
Iar mai jos, il puteti vedea facand acelasi lucru in Japonia.

Si aici aveti rezultatul final.

bullets

2 Comments

  1. e bun tipu. oare daca m-ar vedea din elicopter, as aparea si eu intr-un desen d-al lui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *