Nor toxic la 160 de kilometri de granita cu Romania, in urma unui accident chimic in Ucraina

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Un accident chimic a avut loc în Ucraina, provocat de deraierea unui tren. Trenul avea 15 cisterne încărcate cu fosfor alb, care este deosebit de toxic şi care la peste 40 de grade se aprinde. Un nor de substanţă toxică se întinde pe 90 de kilometri pătraţi şi pluteşte deasupra a 14 sate din jurul oraşului Lvov, în urma dezermetizării a cinci vagoane-cisternă. Vicepremierul ucrainean compara acest accident cu cel de la Cernobîl din 1986.

Douăzeci oameni au ajuns la spital, iar alte 800 de persoane au fost evacuate din Lvov. Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, printre răniţi se numără şi cel puţin patru membri ai echipelor de intervenţie, dintre care unul e în stare gravă.
Oficialii de la Kiev au anunţat bilanţul accidentului abia astăzi, deşi trenul a deraiat ieri după-amiază. Garnitura venea din Kazahstan şi se îndrepta spre Polonia. Vagoanele s-au răsturnat şi au luat foc.

“ÃŽn acest moment la Ministerul Mediului a început o ÅŸedinţă de urgenţă pentru a se stabili eventualele măsuri care trebuie luate în cazul în care norul toxic va ajunge deasupra României.- a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

S-a făcut o simulare pentru a se vedea traseul norului. Nu există riscul ca în următoarele 36 de ore norul să ajungă deasupra României.” – a mai spus premierul făcând în acelaÅŸi timp un apel la calm.

Imagini si videouri cu norul toxic de la Lvov sau alte detalii despre accident, puteti viziona pe Realitatea.net

Traiectoria norului cu pricina, o gasiti desenata la piticu.ro, si din cate observati, norul poate intra prin Moldova.
Interesant este ca accidentul chimic s-a petrecut ieri dupa amiaza, dar doar astazi a fost dat publicitatii.

Ce pofta de vinete am… Dar cand ma gandesc ca trebuie sa ajung acasa, sa le curat, sa le scurg, sa le toc..sa le…. Ufff, oare ce ceapa sa folosesc? Alba sau rosie? Maioneza cu un ou sau doua? Sa o cumpar sau sa o fac cu manuta mea? Hmm… am probleme..

LE: Parca acum cateva saptamani a tot circulat un mass message pe messenger cu si despre o a doua explozie la Cernobal. S-a dovedit a fi o chestie falsa. Acum, legat de acest incident din Ucraina: se pare ca cineva acolo sus, s-a gandit ca noi, romanii, oricum suntem pregatiti de asa ceva asa ca hai cu un norulet toxic si pufos deasupra Romaniei. Altceva ne mai lipseste? Sa stim ce mass-spam sa inventam, nu de alta..dar… se pare ca daca nu se bate nimeni pe gura, chiar se intampla chestii…

bullets

3 Comments

  1. din Lvov pana in Satu Mare sunt 241 Km.
    Lvov – Botosani 308 Km.
    Lvov – Sighetul Marmatiei 206 Km.

  2. bleah, ce mai conteaza acuma, un nor micut si dragalas dupa radiatiile de acu ceva ani in urma, azi maine o bomba, si s-au spalat pe maini vecinii si nimieni nu va stii de unde a venit, doar nu degeaba avem vecini buni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *