Trei de “O” si 2 de “P”

Shooopps.com

Pe scurt : Shooopps.com 😉
Daca doriti sa auziti un accent de ardelean get-beget sau cum defineste Arhi un portal web, intrati pe site. (Sunt si eu p’acolo).

Am uitat sa va mentionez faptul ca exista un concurs cu premii totale de 1050 euro. Mai multe detalii aici-link.

Doua cuvinte despre site: ideea de portal web video este una foarte buna insa baietii mai au de muncit la design (rosul ala imi provoaca iritatii) si la anumite chestii enervante cum ar fi rularea automata a clipurilor.

Hint s.addVariable(“autostart”,”false”);

😉

bullets

7 Comments

  1. Trist ca in aproape 2008 inca se mai lanseaza site-uri cu design din anii ’90 si cod HTML scris in table-uri. Cat despre idee, e buna, dar realizata prost.

  2. Comentariul la arhi
    Citez: “Munteanu Alex on November 15, 2007 9:33 am

    WEB 2.0 nu este un termen foarte bine definit iar shooopps oricum nu este un site declarat WEB 2.0.
    Cu toate acestea acest autostart poate fi intradevar suparator, mai ales pentru vizitatorii noi cu boxele date la maxim.
    In urma acestei postari, si a altor comentarii din partea unor “bloggeri”, ne-am hotarat sa scoatem autostartul de pe aproape tot site-ul http://www.shooopps.com.

    Multumim pentru criticile constructive aduse.”

  3. ” si cod HTML scris in table-uri. ”

    Codul HTML scris in table-uri ocoleste Hack-uri puse pentru fiecare versiune de IE in parte, si este mai stabil pe multiplatforma decat divurile cu float.

    Pana cand Micro$oft va decide sa preia motorul de pe Mozilla sau Opera unii dintre noi vom continua sa folosim tabele pentru a aranja site-uri decat sa schimbam toate site-urile de cate ori apare o noua versiune de IE. Sper sincer ca tu: “alamicu” nu ai vreun blog facut de altii si te lauzi cu web 2.0 la care s-au chinuit foarte multi oameni in afara de tine.

  4. Salut Alex,

    Pot sa iti zic ca lucrez ca webdeveloper si nu e musai sa folosesti tabele pentru a ocoli “constructia defectuoasa” a internet explorer indiferent de versiune. De asemenea pot sa iti arat designuri facute de mine fara tabele la care nu se observa diferente intre browsere. Din pacate hackul de ie pe care il folosesc in css duce la nevalidarea acestuia, lucru care pe mine, sincer, nu prea ma deranjeaza. Cat despre acuzarea motorului internet explorer, gandirea ta imi pare unidirectionata pentru ca intotdeauna se gasesc workarounduri la orice problema ar avea asa ca e inutil sa stai sa acuzi in loc sa stai sa rezolvi :).

    Numai bine,
    Viorel

  5. Perfect de acord cu tine Viorel.
    Dar in afara de faptul ca trebuie sa suport criticile celor care ocolesc tabelele (sunt la moda se pare) poti sa imi spui si mie un singur motiv pentru care sa nu folosesc tabele pentru layout ? Si nu imi spune ce zic cei de la W3C ca tabelele trebuie folosite doar pentru chestii “excel”esti’ .

    Daca ceva functioneaza bine nu il repara.

    PS. Stiu si eu si toti cei ca mine (mai batrani putin) ca trebuie sa fim si noi web 2.0 si o sa ne schimbam in timp, pentru ca asa e trend-ul…

  6. Ai dreptate, e la moda sa critici pe cei care folosesc tabele si din pacate sunt multi care nu stiu decat asta…ca exista posibilitatea asta si undeva in “manualul” web 2.0 s-a zis ca siteurile care se vor “sa apartina” web 2.0 nu trebuie sa aiba design bazat pe tabele, iar imediat cum au invatat sa isi dea seama daca un site e facut astfel sau nu incep sa arunce cu rahat (alamicu, nu ma refer la tine ci la oameni de care sunt sigur ca nu prea au treburi cu webdevul dar fac asta).
    Iti pot da ca argument flexibilitatea sporita pe care ti-o ofera un design tableless si manipularea divurilor. Eu sunt de parere ca tabelele iti taie aripile si ai un numar de limitat optiuni pe care le poti folosi, plus ca am avut numai probleme si cu aranjatul cu tabele, iar asta inseamna ca daca as avea nevoie sa fac un design pe trei coloane as alege sa il fac cu divuri fara sa clipesc.
    Si eu am fost criticat la un moment dat ca folosesc tabele si am fost invitat sa citesc despre divuri, lucru pe care l-am facut si am fost mai mult decat impresionat.

  7. Oh well, lucrez ca programator cu carte de munca de vreo 5 ani, si inca vreo 3 off-record inainte, asa ca stiu despre ce vorbesc. Nu am zis nimic de web 2.0, am zis doar de codul scris.
    Si sa o luam in ordine cu justificarile tale:

    1. In primul rand un webdesigner bun nu are probleme cu “hack-urile”, dupa cum te-ai justificat tu.
    2. Avantajul nu este “trendul” ci faptul ca poti face mult mai usor modificarile in site daca lucrezi tableless. Una e sa modifici un pic css-ul si sa iti pui/scoti un box, sau chiar sa-ti faci un upgrade la design, si alta e sa schimbe in table-uri.
    3. Codul scris tableless e mult mai usor de mentinut, si mult mai mic (in kb). Zic mai usor de intretinut pentru ca separa foarte clar partea de content de style. Uite si un exemplu:
    Acelasi cod HTML, dar cod css diferit:
    http://adi.dev.revolutionstudio.ro/zengarden/
    http://csszengarden.com
    4. P.S.-ul pentru Viorel e… aiurea rau. Ok, stii tu ca trebuie sa fi trendy, dar poate ca restul deja sunt;). Si nu e vorba de trendy aici… E ca si cum ai incerca mie sa-mi vinzi o Dacia 1310 la pret de Logan, si sa te justifici prin faptul ca amandoua merg.

    Cat despre
    ““alamicu” nu ai vreun blog facut de altii si te lauzi cu web 2.0 la care s-au chinuit foarte multi oameni in afara de tine.”
    Da, am un blog pe platforma wp, pentru ca nu are rost sa reinventez roata, dar mi-am scris singur plugin-uri pentru ce aveam nevoie, iar designul este 99% scris cu manuta mea. Nu am ajuns “sus” prin munca altora ci prin munca mea, si prin faptul ca am inteles la timp ca nu pot ramane toata viata la stadiul de PHP+html table.

    O zi buna

    P.S.
    In general nu comentez munca altora decat daca mi se cere parerea sau e de laudat, dar nu ma pot abtine atunci cand ea este facuta prost, si este combinata cu trufia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *