Mosule, am fost cuminte…

Monitor LCD Samsung SyncMaster 2232BW Monitor LCD Samsung SyncMaster 225MW

Dupa cum v-am mai zis, de ceva vreme ma chinui sa caut un monitor LCD . M-am decis sa fie unul de 22” – wide – marca Samsung SyncMaster insa inca oscilez intre modele. M-am saturat de CRT-ul meu fabricat prin 99′, ce mi-a distrus ochii. Am fost un baietel cuminte dar nu prea cred ca are rost sa-l astept pe Mos Craciun asa ca am decis sa-mi cumpar singur cadoul.

Legat de monitor. Modelul ce l-as dori ar fi acesta:

1. Monitor LCD Samsung SyncMaster 2232BW

sau

2. Monitor LCD Samsung SyncMaster 225MW

Aici am nevoie de ajutorul celor experimentati. Voi care credeti ca ar fi mai bun? Din pacate bugetul imi este limitat la aproximativ 1500 RON. Mai ramane sa ma decid care ar fi modelul. Eventual sa-mi recomandati altul din gama expusa dar sa imi spuneti de ce l-as alege pe cel recomandat de voi. Adica vreau argumente. 🙂

Mersi mult si astept comentariile voastre.

bullets

25 Comments

  1. Ti-as recomanda sa eviti TFT-urile cu panou TN, culorile sunt prea sterse si calitatea imaginii este net inferioara. Alege un S-IPS sau un MVA/PVA daca gasesti la un pret rezonabil. Ca firma, Dell mi se par mult mai bune decat Samsung.

    Acum depinde si de bani. TN-urile sunt foarte ieftine, restul nu.

    Cel mai simplu mod de a descoperi (si evita) TN-urile este sa te uiti la unghiul de vizibilitate (maxim 170 la TN, pentru non-TN trebuie sa gasesti 178), timpul de raspuns (sub 8 la TN, non TN sunt de la 8 in sus) si pretul (foarte mic la TN, poate ajunge sa se dubleze la restul).

  2. Melk, asa i-am spus si eu aici: https://fulgerica.com/2007/12/05/mosule-am-fost-cuminte , dar vad ca insista cu TN-ul. Fulgerica, spune si pentru ce iti trebuie monitorul. Pentru jocuri, browsing, office e ok si un TN. Pentru foto, grafica, video, design – nici vorba. Atentie: cu cat e monitorul mai mare, cu atat unghiul sub care vei privi extremitatile este mai mare. Asta inseamna ca la 22″ ai toate sansele sa vezi marginile intunecate din cauza unghiului de vizibilitate redus al TN-ului.

  3. iti recomand philips, ptr ca panelul e mult mai bun, si, ce e mai important, sistemul de garantie este total. adica daca ti-a murit 1 (unu) pixel, te duci la magazin, si iti iei altul nou. lucru destul de avantajos, ptr ca am un prieten care sta cu un dell cu 3 pixeli morti, ptr ca s-a dus la garantie si l-au luat aia la misto, ca e prea pretentios

  4. @mihai – monitorul il folosesc pentru vizionat filme si browsing. De jucat nu ma joc iar design nu fac. Btw, ce spuneai? ca pe 22” pixelul e mare la rezolutia 1680×1050 ?
    Exista rezolutie mai mare pentru tipul asta de monitor? Sau depinde cat duce placa video?

  5. evident ca exista ! 😉 trebuie doar sa intreabi specialistii ! 😛

  6. La monitoarele non-CRT există o singură rezoluție nativă, iar restul se văd jegos. Asta se întamplă pentru că structura monitorului este una discretă, fiecare pixel corespunde unei “celule”. Chestia asta poți să o vezi dacă te uiți de aproape.
    Placa video ar trebui să ducă rezoluții mari, pentru că dacă judecăm doar dupa rezoluție, ea ocupă doar memorie, care se găsește in belșug mai nou la plăcile video.

  7. Daca imi iau monitor sper sa nu trebuiasca sa imi iau si comp nou. Am o placa video: Gf Titanium 4200 – foarte buna la vremea ei, pe AGP. 🙂

  8. frate, lasa`i pe astia cu tn, s-ips si alte tampenii..astia de la magazinele online nici macar nu specifica ce fel de panel au ,trebuie sa cauti pe net specificatiile..

    ia`ti Samsung2232BW. arata de innebunesti si se vede beton! du`te prin media galaxy poate vezi unul live si atunci ai sa intelegi ce vreau sa zic. plus de asta, grafician nu esti dupa cate vad, placa video pt jocuri nu ai.. pt blogging si alte chestii nu ai nevoie de un monitor pretentions..

    Un `specialist`.

  9. @Silviu – Samsung2232BW – la modelul asta ma orientasem si eu. CHiar ca arata super. In sfarsit o opinie pozitiva..uffff… 😀

  10. well, sa ma dau si eu cu parerea…

    Eu mi-am luat un BenQ 22″ de la Altex, cu 600 RON.
    Din start a avut 2 pixeli morti, dar is in zone care nu ma intereseaza, si de vazut de vede bine. (am vb cu cei de la service, si mi-au zis ca la 4 pixeli, imi schimba)

    Adevarat zice colegu, cu rezolutia. Adica, imaginea ii clara doar in rezolutia lui maxima. In rest, fonturile se vad destul de trunchiate… in jocuri nu se vede diferenta…

    Ideea ii ca, cu cat ii mai mare, si esti mai aproape de el, obosesti mai repede, pentru ca imaginea iti acopera tot campul vizual, si oboseste ochiul trecand dintr-un colt in altul al ecranului… astea toate is teorii, normal, tu tot timpul o sa-ti iei ceea ce crezi ca-i mai bun pentru tine.

  11. @brosky: as spune ca dupa un timp ochiul face febra musculara trecand dintr-un colt in altul al ecranului..

    22″ e diagonala mare? cauta pe net clipuri sa vezi ce monitoare au astia care lucreaza la google/microsoft.. niste cinematografe de 32″ sau 34″.. eu am un 226BW si deja mi se pare prea mic..

    si multi ‘experti’ zic ca te dor ochii de la ecrranele astea asa mari.. normal ca te dor ochii daca stai noaptea cu Brightness dat la maxim.. eu am zile cand stau 12h in fata ecranului (deh) si nu simt nici o oboseala..

    iar cu rezolutia:spre deosebire de monitoarele CRT, monitoarele LCD au rezolutie nativa, orice alta rezolutie se poate forta prin interpolare. rezolutia “ii data” de nr de tranzistoare din panelul LCD (la un monitor de 22″ inseamna 1050 de linii cu 1680 de tranzistoare => rezolutie de 1680×1050).

  12. @Silviucu…

    ti-as trimite o poza cu “monitorul” meu , care-l folosesc pentru games/video…
    ii un LCD de 107 CM…

    In fine, aici nu-i un concurs “the bigger your TV set is, the bigger your wang is”…
    In mod sigur, fulgerica o sa ia o hotarare, for God sakes, it’s a MONITOR !
    Fulje, tu ia-ti acolo ceva, de nu-ti place, schimbi, si pana la urma, tot bine o sa fie.

  13. @brosky – Ar fi ceva sa iau si sa schimb. Atunci nu mi-as face probleme… dar cumparand online…e cam complicat sa iei si saschimbi..
    @add – despre ce model e vorba? 🙂

  14. i-ati wide. se merita. de cand am trecut pe wide nici nu mai concep monitoare patrate.

  15. aa am uitat sa-ti zic, eu am samsung 205bw (20″) da acuma vad ca o aparu 226bw de 22. monitoarele patrate is ca si CRT-urile acuma:)

  16. pe al doilea ,225 parca,il am eu de vreo 2 luni. nu am argumente dar e super tare,nu-mi pare rau ca am dat banii (400 euro in italia). si tine seama si de proverbul cu vulpea si cu strugurii.atit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *