Creste taxa de prima inmatriculare

Creste taxa de prima inmatriculare

Mai avem de asteptat pana la sfarsitul lunii ca sa vedem ce se intampla cu taxa de prima inmatriculare. Pana atunci:

Guvernul a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care prezinta modalitatea finala de calcul a taxei de prima inmatriculare. Valoarea taxei va creste de aproape trei ori in cazul masinilor noi, urmand sa scada proportional cu vechimea, anunta Ministerul de Finante.

La ora actuala, taxa de inmatriculare pentru o masina noua (Euro 4) cu capacitatea cilindrica 1400-1600 cm cubi este cu putin peste 100 euro, in noua forma aceasta creste de aproximativ trei ori. Astfel, aceasta ajunge sa coste un pic mai mult de 400 euro. In schimb, taxa pentru masinile Euro 3 & Euro 2 va ajunge sa scada cu aproximiativ 30 %.

Citeste articolul

Noua grila de calcul a taxei a fost trimisa Comisiei Europene. Aceasta va fi (poate) respinsa pentru ca tot nu s-a renuntat la taxa ci doar s-a modificat. Guvernul trage de timp, poate – poate mai isi umple visteriile, lucru putin probabil. Din cate ati observat si cum era de asteptat, romanii nu s-au inghesuit la  cumparat masini in aceasta luna, tocmai din cauza “vestii” cum ca se va renunta la taxa. Toata piata auto este in asteptare si sunt curios ce anume se va intampla la sfarsitul lunii.

Noi sa fim sanatosi! 😉

Later edit: Oarecum offtopic – uitati aici marketing. 😉

thx to Emil

bullets

5 Comments

  1. pe cuvantul meu guvernul asta nu e sanatos… adik dak eu imi iau masina noua si nu vreau sa poluez (euro4) tre sa platesc un sac de bani de bani si dak unu care isi o masina second-hand (euro 2-3 ) sa plateasca mai putin …. nu e corect… vorba lu Mircea Badea “Traim in ROMANIA si asta ne ocupa tot timpul”

  2. Pe mine deja povestea taxei m-a obosit!

    Din cauza unor imbecili din guvern … tot noi palmasii vom suferi la aplicarea sanctiunilor UE!

  3. Da, da, ne luam … masini … o sa fim tatii cu 2500 de tate pe cap de locuitror…macar la rablele alea ieftine …. nu o sa ne mai doara sufletul cand le dam la remat. o sa scoatem mai mutl de cat fac!

    Taxa deja devine banc …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *