S-a ieftinit taxiul in Brasov

 S-a ieftinit taxiul in Brasov

Incepand de vineri s-au ieftinit tarifele companiilor de taxi din Brasov. Daca pana acum preturile unei curse cu taxiul variau intre 1.47 si 1,49 ron/km, Martax-ul si Tod-ul au revenit la tarifele vechi de 1.3 ron/km.

De ce? Cum se poate asa ceva in Romania? Un miracol, un lucru cum rar vezi in tarisoara noastra draga!

Am stat azi-dimineata de vorba cu un taximetrist de la Martax care mi-a explicat despre ce e vorba. In luna decembrie 2007, Consiliul Judetean Brasov obligase firmele de taxi sa creasca preturile. De ce? Pai acestea din urma trebuiau sa se alinieze la preturile impuse de ei pentru transportul in comun. (Stiati ca in Brasov avem cele ma scumpe bilete de calatorie pentru deplasarea cu mijloacele de transport in comun? Cele mai scumpe bilete din tara. O calatorie costa 1.5 ron.)

Din cate am inteles, aceasta crestere de pret a dus la pierderea clientelei si implicit scaderea incasarilor companiilor de taxi. Tocmai de aceea patronii au redus tarifele incepand cu acest an (presupun ca expirase hotararea Consiliului Judetean…sau naiba stie…).

Sa ne bucuram si sa le uram sanatate!

bullets

27 Comments

  1. si pe cand o reducere a biletului de transport pe mijloacele de transport in comun din Brasov? banuiesc ca never-ever..

  2. pai no deocamdata Martax-ul isi permite ca are constanta la 800 metri nu la 1 km ! …

  3. confirm ceea ce spune Horatiu. Pretul de 1,5 RON/calatorie a venit o data cu noul an 🙂 sa ne bucuram 😐

  4. Defapt ..situatia nu sta chiar asa.NU Consiliul judetean stabileste preturile Ci firmele de taximetrie dau Consiliului judetean un tarif ..pe care acestia din urma sunt obligati sa-l impuna tuturor.. defapt se numeste “tarif minim” .. el fiind pragul minim pe care FIRMELE DE TAXIMETRIE au voie sa-l puna > stii chestia aia cu concurentza neloiala .. pricedumping .. etc? .. sunt niste lucruri reglementate de niste legi . mai exact “LEGEA TAXIMETRIEI”

    Legat de aceasta “ieftinire” … Sambata .. am avut si eu nevoie sa ma plimb putin cu taxiul prin Brasov .. am urcat in prima masina de la noi din statia de taximetre .. un ATI > acolo nenea taximetristul isi afirma cu tarie dizgratia fata de concurenta neloiala pe care martax-ul o practica .. si zicea ca ei .. (aka ATI) ca raspuns a acestei tentative de price dumping .. au scazut si ei tarifele .. la 1 ron (10 mii vechi) .. in felul acesta sa determine soferii MARTAX sa faca presiuni asupra patronului sa mareasca tarifele inapoi.Multi nu stiu dar in Brasov cei de la ATI (Asociatia Taximetristilor Independenti) sunt singurii care-si permit sa circule la cele mai mici preturi , ei neavand angajati .. toti avand propriile lor masini.

  5. eu am mers azi cu Martax tot cu 1,49.. inca mai stau la coada sa-si regleze ceasurile? 😛

  6. eu am mers azi in Brasov cu Tod tot cu 1,49 si a mers asha pe niste strazi ocolitoare;) ca sa imi ia si mai mult.foarte inteligent tanarul;) e a 3a experienta urata pe care o am cu cei de la Tod. Asa ca nu va recomand! martax sau Brasov!

  7. La transportul in comun e bine in Brasov ca macar Brasovul e oras mare dar in Bistrita tot 1.5 RON este pretul unei calatorii si Bistrita e oras mic fata de Brasov.

  8. draga MADKO in primul rand te inseli amarnic .Ca sa intelegi mai bine sunt un sofer de la MARTAX si credema ca te inseli amarnic. hai sa-ti spun si de ce : cred ca nu ai mai mers cu taxiul de mult chestia asta cu tarifele a plecat de la cei de la TOD care au facut greva ca au decontul cam mare (100 ron) si atunci ca sa poata sa scada deconturile a trebuit sa scada si tarifele (ca de patronii nu sunt prosti sa piarda) dupa care automat cand a aflat seful de la MARTAX a scazut si el cand au aflat cei de la ATI au facut 1 leu ca sa le demonstreze ca ei pot sa lucreze si asa
    DAR SA STI CA SI EI AU MASINI DATE CU CHIRIE(DECONTURI)si in ziua aia nu lea lut decontu la baieti
    ASTA ASA CA SA STI SI TU CAND VB. CATE CEVA SI INCA CEVA NU AU CUM SASI PERMITA CA BENZINA ESTE 3,70 RON

  9. BAI “EU CU VACA” chiar cred ca esti cu vaca daca nu sti de ce te mai bagi ca MARTAX este bin braso si constanta nu este la 800 de metri mai intereseazate si tu inainte sa vb cate ceva

  10. Fratilor decat sa imi fac comanda la un Martax si sa stau 15 min si sa nu imi vina si cand sun ink o data sa imi zica ca a luat de la strada sau ca nu a preluat bine sau ca i s-a defectat masina si sa stau in total vre-o 30 de min mai bine sun la A.T.I. Brasov (940 sau 0268 417 777) si o sa imi zica , ca imi vine in 10 min o masina dar stiu ca vine sigur ! Si totusi masinile lor sunt destul de curate si multe masini straine ..iar pretul este la fel ! Nu sa imi vina o rabla prafuita de la Martax si sa imi zica , ca nu ma duce pana in Schei sau sa imi zica , ca nu ii merge ceasu sau faze dinastea ! Iar la Tod s-a s-a cam ars lumea ..;)) cand te urci iti zice direct pretu daca iti convine te duce daca nu te da jos si iti mai da si una :)) sau in timp ce te duce se mai opreste pe la benzinarie .. =)) Nu vreau sa fac reclama dar asta e adevarul daca nu ma credetzi incercati pe pielea voastra !!!

  11. firma Martax,Tod +primaria bv=mafie ,invirteli si coruptie cum pot sa scada tariful la 0,9 lei noi cind benzina a ajuns aproape 4 lei noi .sint foarte multe de povestit lucruri reale ,cu probe despre cum merge treaba in taximetria din brasov . Primarul Brasovului Scripcaru parca asa il cheama daca ar fi un bun primar dupa cit am auzit ca se lauda ar trebui sa intervina pentru stabiliriea unui tarif minim exemplu 1,4 lei noi sa se aleaga si taximetristi aia cu ceva nu sa le rida clientii in nas ex . daca se suie intrun taxi 4 insi cu 1 leu km platesc 5 lei noi si ii lasa la adresa mai au pretentia daca se pote sai urci sin lift ,daca ar merge mocangii cu autobuzul ar plati 8 lei deci taxiul e mai ieftin cu 3 lei .si daca primaria cere masini cu naispe mii de dotari atunci sa stabileasca ba tata un tarif minim acceptabil si pentru client cit si penru taximetrist ptr ca omul ala investeste niste bani practic in taximetrie isi face practic un loc de munca pe banii lui ca ssa asigure un servici de transport de cea mai buna calitate ,dar pe aia de la primarie ,cj,finante ,etc ii doare fix in ……. baieti numai sa incaseze taxe si impozite cit mai mari sa faca to felul de afaceri si invirteli si asa mai departe traim in Romania dealfel ce sa ne mai miraM DECI PARERE MEA IN LEGATURA CU TARIFUL LA ORA ACTUALA AR TREBUI SA FIE MNIM 1,4 LEI NOI

  12. mocangiilor va bucurati ca sa eftinit va place sa circulati cu 3 ron in buzunar ba sarantocilor

  13. o intreaga mafie in taximetria brasoveana in frunte cu scripcaru care are masinile bagate la martax

  14. cum sa nu fie taxiul ieftin la brasov cand toata benzina de la martax e la negru ,interesul mafiotilor e sa vanda cat mai multa benzina iar restul concurentei sa falimenteze

  15. 1.33 martax si tod 1.35 colaboratori la tod si martax si restu firmelor MOCANGEALA!!!!! muncesti doar sa scoti decontu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *