Am rezolvat problema diacriticelor

Am rezolvat problema discriticelor

În sfîrşit am ajuns si eu la capitolul: hai sa rezolv problema cu diacriticele. La ultimul upgrade (trecerea de la WordPress 2.1 la WordPress 2.3.2), baza mea de date a avut de suferit iar caracterele româneşti nu mai funcţionau corect in locul acestora apărînd tot felul de maimuţe şi căciuliţe strîmbe. Asta spre nemulţumirea mea dar si a cîtorva dintre voi (nu-i aşa alexandru? 🙂 )

Am căutat la Gramo care avusese si el aceeaşi problemă în momentul mutarii pe domeniul cel nou, însă nu am găsit rezolvarea. Aşa ca am apelat la Arhi (omul cu mult timp liber) de la care am primit un sfat bun şi care însa necesita o grămadă de migăleală. Aveam o conexiune super proastă cu serverul iar ideea de “una cîte una” nu prea imi surîdea. Faptul că trebuia sa iau la mînă toată baza de date şi să convertesc totul din latin1-swedish-ci in utf8_general_ci mi-a dat fiori aşa că m-am decis să caut şi altă soluţie. L-am luat la ceartă pe nea’ Google şi am găsit un post interesant care mi-a salvat timpul preţios (de care – dupa cum aţi observat in ultimul timp – dispun foarte puţin)

Astfel că pentru operaţiunea de convertire a intregii baze de date in format UTF-8 este nevoie sa urmaţi acest tutorial care funcţionează perfect si pentru WordPress 2.3.2.

Aveţi nevoie doar de două pluginuri: SiteUnavailable & UTF-8 Database Converter. La mine toată operaţiunea a durat mai puţin de 2 minute. 😉

Succese si nu uitati sa faceţi un backup inainte de operatiune. 😉

Mersi mult Z .

P.S Din cate se pare diacriticele funcţionează ok dar dacă cumva observaţi probleme, lasaţi un comment. Thx.

bullets

9 Comments

  1. Bravo! Fulgerică cu diacritice…

    Singura obiecție ar fi că diacriticele corecte pentru „sh” și „tz” sînt ș și ț – cu virgulă dedesubt, nu cu sedilă. Windows Vista afișează și scrie corect aceste caractere.

  2. Adrian C – să nu fim mai catolici decât Papa.
    Important e să fie diacritice 😉

    Nu știam de pluginurile respective. E bine de știut.

  3. foarte buna treaba a facut z cand a scris tutorialul ala 🙂

    PS: pune-i si tu un link pe un cuvant cheie calumea, nu Z :))) cine drac cauta Z pe google?

  4. succes in folosirea lor. e mai usor de citit pentru cititori, intr-adevar.

    mie mi se par obositoare. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *