Taxa de mediu?

https://fulgerica.com/wp-content/uploads/2008/01/taxa-prima-inmatriculare-mica.jpg

Eu nu mai inteleg nimic. Acum cateva luni Guvernul se batea in piept ca taxa de prima inmatriculare se vrea a proteja productia interna de autoturisme. Bun! Adineauri, pe Antena 3, ma uitam la conferinta de presa a ministrului Mediului in care se vorbeste despre noua taxa auto, denumita mai nou “taxa de mediu“. Ziaristii pun intrebari iar ministrul da din umeri si nu raspunde concret la acestea. E posibil asa ceva?

Ce s-a intamplat cu protectia interna de autoturisme? Taxa auto pentru o masina iesita recent pe poarta fabricii (deci cu 0 km la bord) s-a marit enorm: de la 100 euro crescand la 400. Asa vrem noi sa protejam industria aia?

Astia se joaca cu noi? Hmmm…. anul asta sunt alegerile, nu?

bullets

5 Comments

  1. Hai ca’ti spun eu ce s’a intamplat cu taxa asta auto/ilegala/de mediu etc…
    Au facut ce au facut si au reusit performanta sa isi dea cu tesla in oo. Magnifica performanta.
    Inca de la inceput TAXA AUTO a fost o aberatie, ba e pentru mediu ba e pentru buget , banii oricum numa la mediu nu au ajuns. Guvernantii se gandesc numa la buget ( al lor mai mult decat cel al statului ) ei vor sa faca bani multi si rapid !! asta e gandirea lor din ’89 pana azi. Noi nu avem nimic pe termen mediu si lung … pentru noi nu conteaza ca Bulgaria isi mai fac o centrala atomica => curent mai ieftin, pentru noi cu cat e mai scump, comisioanele fiind in procente, cu atat castiga “baietii destepti” mai mult !!! Taxele sunt puse dupa ureche, de parca romanii ar avea salariu mediu de 1000 Euroi!!!
    Acuma schimba vechea taxa cu o Taxa de mediu noua. Dupa ce ca vechea era ilegala si proasta au facut alta noua si mai proasta.
    Ei au gandit asa: o masina noua traieste mai mult, deci polueaza mai mult pe cand una de 10 ani polueaza mai mult dar traieste mai putin.
    Pai in ceapa masii daca vor ecologie de ce nu-i taxeaza la sange pe cei care ne defriseaza padurile fara numar fara numar !? dar sa-i taxeze in asa fel incat sa fie mai ieftin lemnul importat din china! pentru mediu chiar nu are importanta cat bine face un copac !? ci doar cat rau face o masina !?
    Halal guvern. Oricum s’au ras de la guvernare penelistii.
    Motoriceanule cand o sa’ti fie lumea mai draga, atunci o s’o primesti! cu citroenul tau cu tot.

  2. Bine zis Saw. Btw, stiati ca in Bulgaria, taxa de prima inmatriculare este de 100 euro indiferent de cat de veche este masina?

  3. multi romani stiau asta, si mai ales cei care stau in sudul tarii deja au masini inmatriculate in “blogaria”

  4. cei ce stau in nord vest romaniei cumpara masini in ungaria si le inmatriculeaza in ungaria nu stiu ce protejeaza introducerea masinilor din vest sunt mult mai bune decat ce avem noi in tara gunoaie multi si ar cumpara o masina mai noua dar la asemenea taxe este hotie pe fata aceste taxe

  5. Jos cu Basescu, Tariceanu si toti hotii care si-au impartit tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *