Palatele tiganilor din Buzescu – Teleorman

Palatele tiganilor din Buzescu - Teleorman

Avem material nou…

Daca pana acum toate filmarile erau facute din masini de catre romani speriati, iata ca de data asta un inconstient a facut-o perpedes.

Oarecum offtopic: Si pentru tot veni vorba de tigani, am gasit o lista pe wikipedia cu personalitati de etnie rroma sau cu origini de etnie rroma in Romania. A fost ciudat pentru ca in afara de Banel despre care stiam sigur ce origini are si pe langa faptul ca lipseste Lacatus, pe acea lista am putut sa-i gasesc pe urmatorii:

Sursa listei

Dar sa vedem materialul. 🙂

bullets

20 Comments

  1. nu stiu daca numai pe noi….dar cert e ca au furat…si dupa te mai intrebi de ce suntem vazuti ca tiganii europei..pai…dracula e mort..dar Pistruiatul traieste 😉

  2. …Pe drumurile din Teleorman gasesti si de-astea…, “chiciuri”, dar si multe, foarte multe sate “la pamant” (am vrut sa zic…din pamant, chirpici, paianta), in saracie lucie.

    Uite (si) alti tigani, de ce sa ne (le) fie rusine? Chiar Gheorghe (fost “Realitatea” TV) a marturisit la TVR ca este de etnie tigan, ca si Robert Turcescu sau (re)cunoscutul Madalin Voicu.

  3. Pe drumurile din Teleorman se vad si astfel de palate “chiciuri”, dar sunt si multe, foarte multe sate…la pamant (pardon, am vrut sa zic “din chiripici”, “paianta”…, “din pamant”), intr-o saracie lucie.

    Alti oameni din etnia tiganeasca: Gheorghe (fost la “RealitateaTV”) a recunoscut intr-o emisiune la TVR2 ca el este tigan, ca si Robert Turcescu sau (re)cunoscutul Madalin Voicu. Nu e nicio rusine cu etnia. Problema e…legata de “uscaturi”, educatie si perspectiva.

  4. Am petrecut 19 ani din viaţă în Alexandria, care e foarte aproape de Disneyland.

    Pe lângă casele făcute după Ateneul Român sau Teatrul Naţional (la scară, din nefericire 😀 ), Buzescu e casa unor poveşti superbe de iubire.

    Într-o vară, o Pirandă şi-un Pirand care locuiau vizavi s-au hotărât să se ia. Şi cum ambii aveau palatele de patru etaje, s-au hotărât ca pentru fericirea şi accesibilitatea cuplului la ambele aşezământe, să facă (la etajul patru, unde erau dormitoarele nupţiale), un POD PESTE ŞOSEA!

    Îmi pare sincer rău că n-am material fotografic, mai ales fiindcă acel pod nu mai există, datorită unei certe conjugale care a rezultat în divorţ, mâncaţaş

  5. @PHNC – Ce sa mai zic de Lacatus? Stie tot Brasovul (e brasovean, stiai?)
    @Viorel – Chiar ar fi fost niste poze interesante 🙂

  6. Am vazut asa ceva pe “viu” la Huedin , jud Cluj .Stiai ca din aceste megaconstructii lipseste baia? Cica nu permite traditia tiganeasca …

  7. Nu stiu chiar sa fie toti astia care au furat. Nu suport tiganii urati si murdari, la fel nu suport nici romanii sau alte nationalitati care sunt urati si murdari. Nu suport nici pe aia care iti da in cap pe strada.
    Insa nu stie chiar nimeni ca multi tigani au primit aurul inapoi de la stat?

  8. baie au… cada, dush, toate prostiile… vasul de toaleta doar lipseste cu desavarsire din “mobilierul” bailor tiganesti…. pudicii inca se caca in haznaua din fundu’ curtii (si la ce palate au si curtea le e pe masura… va dati seama ca nu toti ajung sa-si termine treaba onorabil pe tronul de scanduri :))) )

  9. daaaa astea da palate…am fost si eu acolo ce palate mamaaaaaa:O:O:O o frumusete da si tiganii…numai zic:>:>

  10. puteti vedea si aici articole legate de palatele tiganesti ( nu doar din Buzescu)

  11. ultimele jeguri… si ca sa vedeti in ce fel de lume traim… aceste “palate” sunt predate in universitati din bucuresti ca fiind “monumente arhitecturale”… rau am ajuns

  12. Nici nu sti cum sa l-e numesti . Nu cred ca exista ceva mai Urat pe lume . Scuze aceste RAHATURI repprezinta mocirla intregi lumi

  13. @mihai: la arhitectura, la universitate te invata ca astea sunt arhitectura vernaculara…ceea ce si sunt, nu iti spune nimeni ca sunt monumente de arhitectura punct, fii mai atent la cursuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *