Ancheta: Traficul de studente ASE

Ancheta: Traficul de studente ASE

Astazi propunem spre studiu doua reportaje,unul vine din Italia iar celalalt din Anglia.

1. Il traffico di donne tra Romania e Italia

Ca sa intelegeti cum merg lucrurile, mergem in Romania, mai exact in Timisoara. Vom vedea cat de usor este sa aduci o prostituata din Romania, sa lucreze in Italia. Nu cunoastem pe nimeni si nu vorbim romaneste dar asta nu pare a fi o problema.

Astazi vedem o bucatica din realitatea romaneasca. Vom vedea cat de usor reuseste un reporter italian sa “inchirieze” o fata (sau mai multe), sa o ia din Romania si sa o duca la produs in Italia. Repoterul ajunge in Timisoara si in momentul cand intentiile sale devin vizibile, in jurul sau apare o armata de romani dornici sa faca bani.

Limba italiana este usoara asa ca am sa va las pe voi sa vizionati reportajul, filmat cu camera ascunsa. Impropriu spus trafic de persoane, sa vedeti cata nerabdare se citeste pe fata “prostituatei” sa ajunga cat mai rapid la produs. Ah…. sa nu uit…nu se naruie mitul studentelor de la ASE, ele fiind “miezul”.



2. East European Sex Slave Trafficking to UK

Al doilea reportaj ne duce in Iasi. Povestea o gasim la Visurat. Dupa ce cititi ce zice el acolo + articolul din ziar, intoarceti-va aici pentru vizionare.

Raspundeti-mi acum la o intrebare: aceste doua reportaje sa fie chiar asa pline de minciuni? Totul este denaturat? Pentru ca , sincer, nu prea cred…

Faptul ca romanii au demascat asa-zisele “bune” intentii ale ziaristilor britanici credeti ca ne scapa de imaginea ce o avem deja creata in lume? Faptul ca prostituata a “tepuit” ziaristii de 800 euro si a jucat teatru, ne ajuta sa dovedim intentia lor de a face de rahat aceasta frumoasa tara si ca de fapt lucrurile stau exact pe dos?

Romanii sunt smecheri si fac orice pentru bani. Dovada e mai sus.

bullets

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *