Tu esti grandocardiac?

Grandocardiacul este un personaj care nu prea se potriveste cu profilul romanului clasic. Este un om iubitor care traieste pentru a-si ajuta semenii.

Un bun samaritean, grandocardiacul s-ar lipsi de ultima bucatica de paine pentru a o da unui om nevoias, ar da din propriul sange pentru a-l ajuta pe altul.

[de aici]

Grandocardia este un fenomen foarte raspandit in tarile occidentale dar dIn pacate nu si pe la noi. Intrand pe site-ul de mai sus am incercat sa imi dau seama cam despre ce este vorba. Presupun ca este vorba de o campanie prin care se incurajeaza  donarea de sange. Daca ar fi vorba despre asta este cazul sa tragem un semnal de alrma pentru ca in caz ca nu stiati Romania se afla pe unul din ultimele locuri din Europa la acest capitol.

Tu esti grandocardiac?


Grandocardiac.ro
Vezi mai multe video din Divertisment »

bullets

9 Comments

  1. Nu prea sunt grandocardiaca. Am vrut acum cateva luni sa donez sange dar numai pt ca primeam `recompensa` 50 de lei si scutire pt la scoala :)) Dar nu m-a lasat mama. Ea, ca si multe alte persoane care au prins comunismul in `glorie`, are impresia ca daca donez sange la spital, sigur plec acasa cu HIV. Este o mentalitate gresita, dar oarecum inteleasa avand in vedere ce s-a intamplat pe vremea lui Ceausescu. Mai bine s-ar face o companie de informare a cetatenilor privind siguranta donarii de sange. 😛

  2. Spre rusinea mea,nu am donat niciodata sange.Mereu zic ca ma duc cand vad ca este criza de sange dar niciodata nu ajung la spital,probabil din comoditate.Ar trebui totusi sa fac un efort si sa ma duc pentru ca nu stii niciodata cand ai nevoie de sange.

  3. Eu am donat de cinci sau sase ori pana acum. Atentie insa, trebuie sa aveti peste 60 kile ca sa puteti sa o faceti. 🙂

  4. Am facut-o pana acum de 2 ori. Si e adevarata regula cu 60kg, si 55 la femei parca. In principiu poti sa ai si mai putin dar sa ai o constitutie cat de cat de cat ok.
    Au acceptat-o pe o prietena cu 50kg, iar pe un prieten de 55kg l-au respins desi dpdv fizic are mai rezistent decat ea, si poate si decat mine, singura problema e ca era mai mic de inaltime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *