Bizoana in trafic? Ce faceti stimabilă?

Ce faceti stimabila?

Zise un agent de la Politia Rutiera in timp ce o tanti imbracata intr-o foita sport, pe la vreo 50 de ani, pleaca in tromba la volanul unui Mitsubishi de teren ce tocmai fusese cocotat pe un biet gazon verde unde era parcat ilegal (Bucuresti). Aflam din imagini ca femeia fuge si se duce singura la Politie ca sa demonstreze ca e de buna credinta si ca sotul ei o sa se ocupe de mama lor (a politailor).

Urmarire ca in filme. Prinsa, culcata la pamant, sprey paralizant, catuse, cautiune de 2-3000 de dolari, 15 zile de munca in folosul comunitatii si reeducare intr-un mic centru. In felul asta se creaza un precedent si doar asa romanul invata sa ii fie frica si sa respecte legea si pe noi ceilalti. (Vai, ma scuzati..nu credeam ca pot gandi astfel de lucruri.)

Din reportajul urmator mai aflam asa: Politistii nostri de la Rutiera sunt umili, docili, educati, studenti la drept, peste unu’optzeci si nu au voie sa faca miscari bruste in fata doamnei pentru ca nu care cumva aceasta sa sufere eventuale traume sau… ..sa le faca rau? Sa mor daca inteleg! Ia ziceti…Cum sa sara ei cu bastoanele sau sa retina o femeie nesimtita fara aparare care isi bate pur si simplu joc de autoritatea lor?

Femeia a fost amendata cu 400 de lei si i-a fost retinut permisul de conducere pentru 60 de zile. Mi-a placut la sfarsit cand reporterul intreaba un purtator de cuvant al Politiei: “Nu este prea putin?”. Ascultati raspunsul..

[thx to tvr]

Cred ca ati vazut zeci de emisuni pe Real Tv in care politistii americani sau englezi nu ezitau sa foloseasca arma, sprayul paralizant sau catusele in genul asta de actiuni. La noi ce se intampla oameni buni? A auzit cineva de sanctiuni aplicabile in urma refuzului de legitimare? A auzit careva de ultraj? Sau de aplicarea legilor asa cum trebuie? Aualeu,stai…..care legi?

Suntem pisu lumii…va zic eu! Singura asemanare cu o tara civilizata ar fi doar faptul ca avem asfalt si apa calda. De-aia suntem unde suntem, pentru ca respectul fata de lege si de cel ce o apara si o aplica este 0 barat in Romania! Astia suntem, asta meritam!

Later edit:
Iata ce se intampla la americani de exemplu. Politistul este extrem de politicos insa atunci cand trebuie foloseste forta.

[thx to zakuska]

bullets

30 Comments

  1. Bai, avea gip. Ce sa faca ea cu 4pe4 pe asfalt ? Un pic de senzatie pe iarba, ca trebuie, e nevoie sa simta offroadul…

  2. Vorba cuiva, scoasa din masina pusa pe jos, catuse la maini, si judecata in max. 4 ore. Pedeapsa 1 luna de inchisoare si cel putin o amenda de 1000 EURO. Dupa 10, 20 de cazuri din acestea sa vedeti ce s-ar linistii romanasii nostri.

  3. stii care-i faza? Daca faceam eu asa ceva mi-ar fi dat picioare in gura si m-ar fi bagat in duba, dar noah tara tuturor posibilitatilor. Politistul a uitat sa declare ca a facut o promotie speciala pt doamna, de aia a scapat asa usor

  4. Putin???!!!Infim!!!!Fleoarta aia merita suturi in cur,catuse,spray si zdup,ca,daca era vorba de un amarat cu o Dacie veche,antica si de demult,mai primea si puscarie!!!!Halal politai….Si cica sa te mai bazezi pe astia ca te apara la nevoie…

  5. pai da ma tarani de la bucuresti.pai ai nu are voie sa conduca nici macar sa mearga pe trotuar. trebuie sa se duca in congo prin copaci. ca acolo sa nascut.

  6. După comentarii văd că mulți nu cunosc legea în românia.
    Polițistul n-are voie să te împuște, atace, etc decât în cazuri de forță majoră și evident nu în fața camerelor de luat vedere 😉

    Eu n-aș vrea să aibă poliția din .ro aceleași drepturi ca cea din .us că altfel vai de noi.

  7. HAHA, la noi aia era sa il calce pe cel care era in spatele masinii si tot nu a patit nimic, doar o banala amenda.

  8. Tineti minte numarul taraturii… De nesimtita care a omorat-o pe studenta pe trecerea de pietoni pe kiseleff (parca) …s-a uitat…

  9. sat smecheri oameni de cu bani cine stie cine e barbasu de are atat tupeu, pai daca ar face toti la fel sar duce dracu bucurestiu

  10. sat smecheri oameni de cu bani cine stie cine e barbasu de are atat tupeu, pai daca ar face toti la fel sar duce dracu bucurestiu

  11. Ia uite curva dracului ce ifose de vedeta are…Bagami-as pwla in gura ei de vaca proasta si tampita. Caca-m-as pe fata ta de distrusa ce esti. Ce luata cu frumos asta? Batuta si violata pana ii trece cu aerele de handicapata. Cand o vedeti pe strada pe pizda asta sa o scuipati direct in ochi.
    Scuze da’ nu mai suport vedetismu…

  12. Bullets
    faci o greseala enorma sa iti doresti aplicarea legii (cel putin ai dat ca model politia SUA) in felul acesta.

    Felul animalic in care un cetatean poate fi tratat, oricat de ‘bulangiu’ ar fi el este incalificabil.

    Apreciez posturile tale dar acesta are o comparatie care este mult prea deplasata.

    Filmuletul asta (cel din SUA) este de ceva vreme pe net, impreuna cu mai multe de genul lui si te pot informa ca aproape toti politisi au fost serios sanctionati pentru abuz.

    Sa nu uitam ca politia europeana (nu cea din Romana) este data ca exemplu pentru felul in care se descurca cu astfel de situatii.
    La ei este foarte simplu. Primesti acasa amenzi de plangi o saptamana.

    Sa nu uitam ca si un smecher sau bulangiu sau cum vrei tu sa-l numesti este un om si trebuie tratat omeneste.

    Doamna trebuia imobilizata pe loc. Nu cred ca ar fi fost o problema. Erau 3 indivizi acolo.

    Emil

  13. Foarte corect,dar ce legi au ei?
    @alexandru savu ,ai dreptate politistul roman trebuie sa stea in strada sa fie injurat,scuipat…calcat.
    @Emil,chiar crezi ca au fost sanctionati?ia sa fi facut madam gip asa prin Franta sau Germania oare care ar fi fost rezultatul

  14. Romania tzara nimanui…inca o dovada vie cu privire la haosul romanesc…nimic si niciodata nu se va schimba in romania …politicienii vor fura in continuare din generatzie in generatzie…si sclavii vor vota cu ochii cusutzi si urechile astupate !

  15. paul in state daca faceai asa ceva in 2 minute erau 10 masini de politie in jur , si daca pleca era blocata, scoasa din masina , imobilizata si bagata la zdup, apoi judecata,
    cam asa se aplica legea aci in state si in felu ei amenintata cu pistolu sa iasa din masina
    aci daca refuzi sa te legitimezi , sa semnezi porcesu verbal ei te baga la zdup, am citit si eu asta pe primu meu tichet:)anu trecut, ptr viteza, aproape 200$ptr ca am mers cu 15 mile mai mult decat prevedea semnu de circulatie
    si in spatele meu au fost 3 masini de politie
    in ro s-a demonstrat inca o data ca “taranu”, scos din satu uitat de pe undeva , coborat din caruta si urcat in jeep tot cu apucaturi de “taran” a ramas
    bafta
    Alex

  16. @Alex – tu ai truck, ce-ti pasa! Succes mult, vorbim cand ne sincronizam cu fusul orar. 😉

  17. degeaba ne lamentăm… asta e legea cu care defilăm, ăştia sunt bogătaşii noştrii. crezi că le pasă lor că le vin amenzile acasă? pentru cazurile astea trebuia 1 luna puşcărie sau muncă în folosul comunităţii la şanţuri….
    doar aşa mai putem stăvili bizonii din trafic. hoooo cu tata!

  18. mda…diferenta dintre america si noi este ca acolo oricand un negru sau un sofer poate scoate un pistol si trage in politist , de aia la ei nu se iese din masina si deaia la orice miscare suspecta esti imobilizat….in europa nefiind arme la indemana oricui nu este asa….doar amenzile difera, acolo nu isis permit sa fie impuscati de nebuni si asa sunt omorati destui politisti, la noi daca moare unul pe an in schimb de focuri e lucru mare.

  19. Nu e bine logic ce s-a intimplat la noi.(m-a afectat mai mult cazul ala cu studenta omorita pe trecerea de pietoni) decit dobitoaca asta cu jeep-ul, dar nici sa-i luam exemplu pe cretinii de americani unde te poate impusca politia pe strada fara greturi daca nu-i place mutra ta. N-as face niciodata o excursie in usa.Pt ca atita m-as simti in siguranta cit intr-o tara din africa de canibali.

  20. OMG! Cata nesimtire. Daca se intampla asa ceva aici (Canada) o filmau astia la spital si dup’aia la puscarie…
    Am mai vazut clipuri asemanatoare pe youtube. Nu-i de mirare ca Romania merge cum merge.
    PS Pt adi: nu stii despre ce vorbesti. Aici daca faci ce-ti spune politistu nu se intampla nimic. Te amendeaza cu zambetul pe buze si-ti mai ureaza si o zi buna (atat cat poate ea sa mai fie dupa ce-ti impusca vreo 150 $ minim…) Dar daca faci pe grozavu sau ii injuri si nu mai zic de violenta, ai pus-o. Asta vara aici o gasca de golani s-a luat de doi politisti (unu femeie); consecinta: un golan mort, doi in spital. Aici politistii is ca aia de la trupele speciale, nu discuta si nu comentezi. Eu ii prefer asa. Tu? Preferi asa sau preferi sa vezi ce ai vazut mai sus ori si mai grav, sa fuga politistii ca prostii din fata tiganilor cu sabii? Tu ca cetatean, cum esti protejat daca politia fuge din fata celor de care tre sa te protejeze?
    O zi faina tuturor!

  21. Pt Emil: Cand un bulangiu din ala o da peste tine cu masina si scapa fara probleme sau cand un golan te-o lua la bataie pe strada si ii rade in nas la politist atunci sa vezi ce tratament “uman” le-ai aplica…. Iti garantez ca a doua oara cand tipa din clipu american mai e oprita de politie (daca o sa mai fie vreodata cazu, cred ca s-a invatat minte pt toata viata) o sa faca exact ce-i zice politia.
    PS Nu stiu ce toata lumea ii baga inainte cu tratamentele umane ce trebuie aplicate infractorilor si criminalilor. Dar cu victimele cum ramane? Un nenorocit mutileaza sau omoara un om si dupaia el sa stea la puscarie cu televizor color, cu mancare de 3 ori pe zi cu apa calda, etc. pe banii mei? Pai sint oameni cinstiti in Romania care nu au conditiile astea. Cati romani mananca de 3 ori pe zi mancare diferita si in fiecare zi altceva?

  22. Sunt dezgustat de aceste scene pe care le vad aproape in fiecare zi prin Bucuresti. Cei care au asemenea masini, in mod sigur si permisele de conducere tot pe bani le-au obtinut. Fireste ca la fara frecventa… Invata regulile pe strada privind cum fac alti ratati. Este un cerc vicios! In plus sunt plini de ei si au impresia ca pot face ce vor… Este incredibil cum un om al legii se roaga de ei! Se vor schimba cand vor plati 300 Euro pentru a recupera masina parcata aiurea si va plange dupa permis 3 luni cand trece pe rosu la semafor sau merge pe contra sens sfidand pe cei care asteapta rabdatori. Deja mi-am stricat ziua privind inregistrarea. Sa nu vorbesc de cei cu relatii. Ati vazut si cazul judecatoarei… Acum cativa ani se ridicau masinile parcate aiurea, dar au desfiintat serviciul tot din cauza ca s-au ridicat si cateva masini ale fiilor unor potentati ai vremii. Greu de crezut, nu?

  23. eu sunt politist si sufar enorm pt ca pur si simplu nu pot sa mi fac meseria cum trebuie pt ca nu am legea adecvata si nu am nici o protectie atat in timpul serviciului cat si in afara acestuia.acum 2-3 luni in br un detinut a castigat un proces impotriva staului roman pt ca o fost agresat in timpul unei anchete.in urma cu 10 ani tipul a batut o vanzatoarede fata cu 20 de martori pt ca nu a vrut sa-l serveasca cu alcool pt ca era prea beat.a 2 zi femeia a decedat in urma ei ramand 3 copliasi de 3,7 si 10 ani orfani cu un tata bolnav.cu ce m-a incalzit pe mine ca ala sta 12 ani in puscarie,doar atat ca a omorat un om…pe…doar moartea lui ma va razbuna.si acum se bucura de mii de euro, de apa calda de mancare calda de telivizor si altele.unde este dreptate pe lumea asta.nevasta lui paunescu a omorat o familie de 4 persoane supravetuind mezina de 8 ani si a primit 3 ani cu suspendaresi a facut recurs si la aia pt ca era prea mult halal justitie si lege in ro.si ex pot continua cu miile.adevar pe aia amariti si fara relatii ii bagam la puscarie ,pe ceilati ca doamna din imagini ii scapa procurori si justitia.huuuuo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *