Asigurari RCA prin CLAL

Astazi, in timpul pauzei de masa, discutam cu niste colegi despre  subiectul “asigurari RCA“. Stiti voi despre care, alea ce de la anul se scumpesc cu peste 50 %,  suma diferind in functie de capacitatea motorului, varsta posesorului autoturismului sau judetul in care este inmatriculata masina (asta cu judetul e tare de tot). Dupa un inghitit in sec a urmat nefumatul (inca) subiect “taxa auto”, despre cum si-a batut Tariceanu joc de oameni si despre faptul ca dupa ce ca taxa s-a triplat, de la 1 ianuarie 2009 se mai si recalculeaza dupa o noua valoare a lu’ euro. Nati-o frântă ca ţi-am dres-o drag roman!! Dar ce sa facem, mergem inainte dragii mei ca de emigrat nu putem sa o facem doar pentru atata lucru. Sau? ……

Revenind un pic la primul subiect, una din cele 17 companii ce ofera asigurari RCA la ora actuala in Romania, este si CLAL care se evidentiaza in ochii oricarui posibil client prin urmatoarele:

1. Posibiliatea platii online: valoarea politei se poate afla  prin intermediul unui calculator RCA iar intregul proces + plata dureaza maxim cinci minute.

2. Posibilittea platii prin telefon: suni la “2 milioane” (021.200.0000 – non stop valabil), oferi informatiile necesare si apoi platesti la BRD, prin transfer sau mandat postal, polita fiind trimisa acasa, prin curier.

3. Bonus in functie de cat de “cuminte” a fost asiguratul: daca pe perioada asigurarii nu exista evenimente, la reinnoirea politei anul urmator, in 2010, asiguratul poate beneficia de un bonus de 20% din valoare primei de asigurare platite in 2009.

Uff, ce grele sunt trecerile dintre ani. Cadouri, impozite, declaratii, polite de asigurare. Poate de asta s-a inventat al 13-lea salariu? 😀

bullets

13 Comments

  1. daca e adevarat ce scrie acolo… cu 172 de lei 6 luni RCA pentru moto… o sa incerc sa accidentez intentionat un prieten, fara sa-mi avariez si eu animalu’…

  2. E clar ca si in Rom vin evreii in asigurari. In Canada e demult asa. Cand o sa iti creasca rata ca ai masina rosie si cu 2 usi, mai vorbim.

  3. Asa e Bloghita. Cam naspa oricum reclama. Ai incercat sa iti faci la ei si tu Fulgerica? Am sunat acu 3 zile pentru informatii si m-au tinut 20 minute la telefon la vreo trei legaturi date in cadrul firmei. Pana la urma nu a stiut nimeni sa-mi raspunda. Voi astia mai rasariti inntr blogeri aveti astazi despre Clal asa cum ati avut si saptamana trecuta. Zic ca e naspa pt ca sunt sigur ca unii vor crede ca o lauzi pt ca esti multumit chiar tu de ei. In fine. Macar ai bani de revelion :)) (glumesc)

  4. Revin: Am scris cele de mai sus pt ca eu consider ca ar fi bine sa puneti un P inaintea unor astfel de posturi.

  5. … si e ceva rau sa mai afle lumea si de alti asiguratori decat adas si ardaf ? mai ales ca astia de la Clal, pe langa faptul ca e super usor sa-ti inchei asigurarea si iti ia doar cateva minute pe site-ul lor, dau si bonus cand reannoiesti polita daca nu faci accident!! pai nu e normal sa platesc mai putin ca bizonii din trafic care sunt jmecheri pe sosea ca tot sunt asigurati ?? ca sa nu mai vorbesc ca sunt de apreciat ca incearca sa se faca cunoscuti si prin blogeri si cred ca din asta avem toti de castigat. Nu?

  6. Draga Iulian, daca nu e cu suparare ce intrebare ai pus de nu au stiut sa-ti raspunda nimeni?

  7. Sunt ok oamenii de la Clal.. oricum e un serviciu in regula. Pana la urma va trebui sa scapam de cumparatul de la coltul strazii si sa ai timp sa te informezi de pe internet pentru a face o alegere in regula.
    In plus e bine sa cunosti atat comentariile pozitive cat si pe cele negative.
    Ideea de pe net si cei de la asigurari primesc cele mai bune feedback-uri. Ideea numai sa reactioneze la ele.. si poate in timp mai schimba cate ceva.
    Dar si un “P” in fata unui post platit ar fi mai corect..:)

  8. scump, domnle’, scump.

    Normal , de pe net ar trebui sa fie mai ieftin, dar anii au dovedit ca , romanul tot roman ii. Iti spune ca-i mai ieftin, si defapt ii mai scump.

    Am facut la Allianz astazi, pe 6 luni, si a costat 330 RON. Daca faceam la CLAL , era 416 RON.

    In fine, alta-i intrebarea….

    Ok, ma asigur la CLAL… si am un accident, si ii dau la pagubit asigurarea de la CLAL.. ce credeti ca o sa zica ?

    Sau daca ma duc la un service, cu asigurarea asta… cam care o sa fie reactia ?

  9. brosky – ca sa nu iti las intrebarea fara raspuns, o sa-ti spun ca in mod normal tu trebuie sa fii comfortabil cu asigurarea care i-o dai celuilalt, pt ca daca nu e buna, o sa-i repari tu masina pagubitului. Iar apropos de service-uri, nu cred ca tu trebuie sa rezolvi problema acolo, ci chiar cei de la Clal. Ai incercat site-ul lor sa vezi ca au service-uri in toata tara si iti mai dau si adresele lor? Iar referitor la pret, n-a zis nimeni ca la Clal e cel mai ieftin, chiar daca tu din pretul respectiv nu ai scazut probabil bonusul in cazul in care nu ai accident. Ideea e oricum ca e un lux sa rezolvi printr-un simplu telefon sau pe internet – cand vrei si cand ai tu timp, pt cai ei sunt accesibili 24 din 24 – 7 zile pe saptamana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *