bullets

14 Comments

  1. sa stii ca nu e usor sa calculezi daca rezista sau nu. Eu sunt la inginerie civila. daca ai sti cate calcule trebuie sa faci pentru a afla cata greutate pot sustine cele 2 forte te-ai speria. 🙂

    De aia si la noi se gandesc oamenii ca daca e cablu de otel trebuie sa tina.

    In primul rand trebuie calculata forta de intindere care actiunea asupra cablului, forta datorata greutatii masinariei. Pe urma trebuie calculata rezistenta otelului. Aici rezistenta depinde si de tipul de otel, dar si de dimensiunile cablului. Mai depinde si de modul de impletire si de distribuire a greutatii.

    In concluzie, ” Dorele daca mai puneai 2 cabluri nu s-ar fi inatmplat asa ceva”

  2. nu cred ca problema tine de cabluri ci de repartizarea greutatii.Macaraua s-a inclinat tocmai pt ca greutatea destinata lungimii bratului era depasita.In momentul cand bratul e la un de 90de grade suporta o forta iar cand unghiul creste trebuie alta forta.

  3. Ma, da ce legatura are cablul cu faptul ca masina si-a dezlipit botul de pe pamant?Cablul nu s-a rupt, pur si simplu a retractat bratul prea mult si s-a balanganit in partea cu greutatea mai mare, d`oh ce filosofie.Probabil avea un sistem de siguranta macaraua aia, dar nu cred ca era functional.

  4. @Andrei – ok, calcule peste calcule..dar nu era mai bine sa ichida cumva circulatia si sa evacueze masinile din jur? Ce fac aia acolo e… strigator la cer.

  5. Mă așteptam să plesnească un cablu 😀
    Sincer aș putea spune că nu a făcut așa mari pagube, având în vedere că acel compactor are o greutate considerabilă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *