Nu mai scuipati seminte prin parcuri

nu-mai-scuipati-seminte-in-parcuri

Semintele de floarea soarelui sunt prezenta izbitoare a sezonului. Fetite scuipa seminte. Baieti scuipa seminte. Cupluri scuipa seminte. Batrane scuipa seminte. Familii intregi scuipa seminte! In felurite stiluri:
– baga samanta printr-o parte a gurii si o scuipa pe cealalta
– cu buza plina de coji
– le sparg in dinti de fac bataturi la degete
– le arunca in gura smechereste de la distanta

Sparg in mers, cand stau la cozi la vata de zahar si popcorn, pe iarba, pe banca. In fata bancilor sunt covoare, gramajoare, munti de coji de semnite. Pe alei se aude crantz-crantz-crantz cand mergi sau alergi. Si aproape toata lumea sparge si scuipa. Se rade, se glumeste si se scuipa seminte.

De ce sa nu sparga seminte la ei acasa? Sa scuipe pe gresia din sufragerie, pe pat, pe mileuri, pe televizor, pe persane, in chiuveta, pe aragaz, pe cuier, pe pisica, pe hamster, pe copii, pe vecini. E treaba lor. Sa-si puna in cap!
Dar sa aiba educatia elementara, bunul simt de baza si minimul de respect pentru cei cu care impart aceleasi spatii publice.

Bai voi n-auziti? Nu mai “spargeti” (mancati – pentru necunoscatori) seminte prin parcuri. Mergeti dreaq acasa si spergeti cate vreti pe covorul mamei voastre.

Uite, petitia asta o sa va distruuuuuuuugaaaaaaa! Daca e semnata de cel putin 1000 de insi, cineva o sa mearga pe undeva, sa stea la o coada la audiente si o sa spele cu ea pe cap intr-un final. Pentru ca tare mi-e ca nu o sa fie bagat in seama. Dar cine stie….

P.S. Muica mia!! Deci ultima imagine ce-mi vine in minte si e legata strict de subiectul “seminte in parcul capul tau” este a domnului(!?) Ioan Becali.

Avem si aici un material, alt unghi. Se aud parca si vajaiturile micilor bombe.

bullets

9 Comments

  1. Giovani face ce face si iar mai scuipa seminte catre reporteri. E buna petitia , pentru pierdut timp aiurea

  2. O da. Inca o petitie online. Cat mai multe si cat mai dese pentru ca asa se rezolva ceva. Ma lasati…

  3. Mai avem pana ajungem la o civilizatie cat de cat de bun simt in parcuri, pe strazi …..

  4. azi dimineata mergeam la munca si ma gandeam cum mancam acum cativa ani seminte…si mi-am imaginat cum ar arata acum strazile pline de seminte ca atunci…bleah…

  5. Ziceti-mi si mie.. mai e vreun popor ca noi, care sa manance seminte si sa duca asta la rangu’ de sport national?.. eu am vazut juma’ de lume da’ n-am vazut nicaieri mancatori de seminte.. DELOC!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *