Avem viata in sange

avem-viata-in-sange

Aflu astazi de la Dragos Bucurenci (via subiectiv) o stire cum ca:

Ştirile PROTV au reuşit să obţină înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor Onorifici Neînrudiţi de Celule Stem. Registrul e un mecanism extrem de necesar care chiar salvează vieţi. Bravo!

Stirile ProTv pledeaza pentru realizarea, in cel mai scurt timp a Registrului, un program medical care pentru sute de copii si adulti romani bolnavi de leucemie, talasemie si boala Hodgkin ar putea insemna diferenta dintre viata si moarte.
[…]
Procedura este simpla si seamana cu donarea de singe, dar este mult mai putin solicitanta. Donatorul este legat la un aparat care selecteaza celulele stem hematopoietice din singele lui dupa care singele ii este reintrodus in organism. Procedura este simpla si nu implica nici un fel de risc pentru donator in singele caruia celulele stem se refac dupa citeva zile.

Din pacate si ce imi este greu de inteles este faptul ca aportul celorlalte televiziuni nu se vede si nici nu pare a se intrezari in vreun fel  (motivele sunt destul de usor de inteles ). Pentru ca la o adica ar fi extrem de usor ca acest proiect sa devina unul comun, national pentru ca totusi, indiferent ce televiziune avem favorita, romani suntem iar bolnavii de cancer nu dispar daca schimbam canalul.

Oricum, felicitari ProTv si speram ca peste cativa ani sa putem trage linie si sa vedem rezultate extrem de pozitive

P.S. Fiind un donator de sange si un sustinator al acestor campanii m-am inscris si eu in Registru (18271 persoane inscrise la ora postarii).

bullets

3 Comments

  1. La noi mai greu cu donatori/fonatii sisteme eficiente etc noroc ca nici nu avem epidemii ca prin asia ca ne lua mama drac de mult …

  2. Are cineva grupa de sange A2Negativ? Pt ca recent Roxana, o studenta din anul I de la FEAA a aflat ca are leucemie..si la ea boala a avansat foarte rapid. Spitalul din Iasi mai are sange cam pentru cam 5 transfuzii…asta inseamna cam o sapt d viatza.
    Cine este dispus sa doneze.
    Ma gasiti la adresa de mess:ma_gyk sau la nr de tel 0757177845
    Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *