Multumesc RDS (3)

https://fulgerica.com/wp-content/uploads/2008/02/sunt-un-spammer.jpg

RDS – cei mai mari nesimtiti iar eu unul dintre miile de abonati idioti ce le accepta toate cacaturile. RDS- singura firma (cel putin asa stiu eu) din Romania care percepe plata pe abonamentul la internet  –  si mai nou telefonie – cu o luna inainte. Mai exact:  factura emisa in Aprilie contine abonamentul pe luna Mai, in Mai vine pe Iunie, samd.

Dupa cum ziceam, eu plateam pana acum internetul pe luna viitoare, telefonia pe luna in curs si convorbirile pe luna trecuta. Toate ca toate, rahat peste rahat,  ia ghiciti ce s-au gandit ei?  S-au gandit sa faca cu telefonia la fel cum fac cu internetul. Adica sa o factureze tot pe luna “viitoare”.  Factura de luna trecuta la telefonie mi-a venit un pic majorata pentru ca (dupa cum am aflat ulterior dintr-o convorbire cu o angajata plcitisita) si-au permis – fara sa ma anunte in prealabil – sa imi “bage” la plata abonamentul la telefonie pe doua luni (curs+viitoare). Dar ce m-a suparat foarte tare  este faptul ca oricine suna pentru ca  nu intelegea ce se intampla era intampinat de fraza “stati linistit ca luna viitoare nu o mai platiti”. Adica un mare bullshit, o mare minciuna care inchide gura oricui, nu?

Pai normal ca nu o mai platesc si stiu si de ce! Pentru ca pe factura curenta  imi apare “doar” abonamentul la telefonie pentru luna urmatoare….

RDS…..firma care luna asta a gasit solutii de criza: a avut incasari duble intr-o singura luna. Iar noi? Noi platim in continuare pentru serviciile “de pe luna viitoare”. Normal ca-i doare in cur daca luna viitoare  cade un meteorit in zona si juma’ de planeta dispare. Ei au incasat deja banii…

bullets

45 Comments

  1. Sa cada meteoritul insa sa loveasca in sediul lor. M-am tot intrebat de ce am primit luna aceasta doua facturi de la RDS dar nu am avut curiozitatea sa le deschid pana acum. Sa privim si partea buna, daca nu platim in urmatoarea luna si taie internetul ii dam in judecata pentru abuz ca doar avem o luna in plus la ei 🙂

  2. telefonia mobila se achita la fel (vodafone, cel putin); abonamentul cu o luna in avans si convorbirile cu 1 luna in urma.
    in afara de prima factura, atunci cand se face reglajul, chestia asta nu te afecteaza cu nimic; abonamentul ramane de x euro…

  3. Ai nevoie de fix? Mobil cu multe minute incluse gasesti la oricine acum. Net nu-ti poti lua de la Romtelecom sau de la vreo retea de cartier?

    Eu am taiat contractele cu RDS de la primul cacat facut. Mi-ati modificat abonamentul la telefon fara sa-mi ziceti? pac, am taiat contractul. Ati vrut sa ma prostiti sa reinnoiesc contractul, dar contractul nou avea hibe? pac am taiat colaborarea.

    Inca am sa le dau vreo 8 lei. Sa vina sa mi-i ceara 🙂

  4. cel mai amuzant e ca RDS taie netu vineri noaptea sau sambata pe la 6-7 seara. Aprope tot timpul uit sa il platesc 😀

  5. Nu ii chiar asa. La net la rds factura din 19.05 ( ultima) are termen de plata pana in 30.06, asa ca poti sa o platesti luna viitoare :).
    In plus nu au voie sa te oblige sa platesti pentru servicii in avans 🙂

  6. Aha,deci de aia am platit eu mai mult ultima data,ca aia de la incasari ma tot aburea,iar facturi prin posta de la ei nu am am mai primit din…cretacicu` inferior!!!!!!Uite de aia reziliez eu contractul cu ei(si nu numai)!

  7. eu am platit pe tot anul, ca sa nu ma mai frec intr-una la casierie…

  8. acum un an de zile am facut o cerere pentru instalare internet. au venit dupa 5 saptamani, sau mai bine zis a venit unu dupa 5 sap, mi-a tras un fir prin mijlocul casei, scuzandu-se ca este foarte grabit si ca este singur bla bla… dupa instalare nu mi-au facturat timp de 6 luni!!! asta e o regula de-a lor pentru clienti noi… si dupa vreo 6 luni mi-a venit o factura de vreo 2 milioane 😀 frumos, nu>?

  9. Din cate stiu si UPC face la fel. 🙂 Smecheri, stiu sa iti ia banii inainte, dar daca pica netul sau telefonia … “stiti, probleme tehnice.”.

  10. Macar ai primit bani de-o bere pentru postul asta anti-RDS?

  11. La cat de nesimtiti sunt astia de la rds as fi in stare sa dau eu bere la toata lumea..pt fiecare post anti-rds..si anti-angajati rds …

  12. si mie mi se pare absurdă chestia facture emisă in Aprilie contine abonamentul pe luna Mai 😐

  13. Ba, asa o sa fie sistemul. Si asta nu e doar la rds, nu doar in Romania. Degeaba va spargeti pe aici cu prostioare de genul asta, ca rds o suge si pm, asa e cam peste tot. Daca stai sa faci balanta calitate/pret tot acolo ajungi.

  14. La fel mi-a venit pe factura – ab tel pe 2 luni. Am intrebat, m-a lamurit, i-am inteles, au vrut sa aiba ambele servicii sincronizate, nu m-au pacalit luna viitoare (sunt sigur). No big deal. La Orange tot in avans se plateste abonamentul (vad ca nu stiai); ETC (cred ca la majoritatea.. sau in curand). Mie mi se pare normal ca un serviciu de genul asta sa il platesc in avans (avand si pret fix). Ca ne-am obisnuit noi prost e altceva.
    Dar romanii sunt mai cu motz vad…(aici intra si cei care se plang de politica modificarile de contract RDS doar intre 1-5 ale lunii).

  15. Sa stii ca nicio tipa de la ghisee nu tipa daca nu se achita luna curenta! Eu mereu luna curenta nu o achit, insa mai de cacat este faptul ca au fost amendati, ei persista in tiganie si nimeni nu se sesiseaza!!!

  16. eu nu platesc nici un abonament separat pentru telefonul fix si mobil iar probleme nu prea am avut cam niciodata cu ei.

  17. Daca asta ti-se pare magarie intreaba la o reprezentanta ClickNet ce viteze de internet au…Toti iti vor spune ca au abonamente de la 512 kilobytes pana la 16 megabytes cand, defapt, este vorba de megabiti si kilobiti.

    Stiu multi care nu si-au dat seama de asta si s-au trezit cu o viteza de 8 ori mai mica decat cea la care se asteptau.

    Eu unu nu mi-am luat teapa, dar netul prin sarma de la Romtelecom e singura optiune.

  18. si eu am mari probleme cu ei, acu nu iti mai primesc banii pe cablu daca nu ai achitat toate celelalte servicii pe care le ai sau nu de la ei. eu am avut candva net de la ei, dar ma saturasem cat era de prost si am renuntat acu 5 ani. acu s-au trezit sa imi zica ca am de platiti penalitati, nici mai mult nici mai putin 1200 lei. nu pot sa achit cablu fara sa dau si banii astia. ceea ce nu am de gand sa fac. nici cablu ala amarat nu voi mai avea de la ei. asa isi vor pierde toti clienti.

  19. io m-am saturat de ei, iti dai seama cum vei fi tratat dupa angajatii pe care ii au. o firma care se respecta si te va respecta si pe tine nu va angaja asa paparude. de reziliat, cica numa intre 1 si 5 ale lunii. asta ca sa te puna sa faci drumuri poate poate te razgandesti intre timp. asa ca voi mai face unul din nenumaratele drumuri la sediu sa inchei socotelile cu ei.

  20. Update: azi am primit factura noua si se pare ca chiar a avut un scop sincronizarea aia intre abonamentele RDS. Au venit toate (catv, tel, net) pe o singura factura, nu in 2 ca pana acum. Si toate reprezentand abonamente pe luna iunie.
    Stiu ca n-a inceput luna inca, dar scadentza e 30 iunie, deci mi se pare decent sa iti ceara sa platesti niste servicii pana maxim (teoretic) in ultima zi in care le-ai folosit.

  21. la UPC nu e asa …platesc cu o luna in urma ..de exemplu factura din 1 mai o platesc in 15 iunie .. si daca se intampla sa nu platesc pana in 15 nu are nimic…nu taie nimeni netu sau telefonu …

  22. De aia se numeste abonament, pentru ca platesti serviciile in avans. Ca analogie, daca mergi cu trenul sau cu tramvaiul odata pe luna iti iei bilet. Daca le folosesti zilnic, iti faci abonament pe care…se pare ca il platesti tot in avans.
    Faptul ca incearca sa-si regleze perioadele de facturare ca sa fie evidenta mai usoara si sa nu se faca greseli, nu cred ca e chiar asa grav. Eu unul astept sa isi regleze si perioada pentru care platesc convorbirile pe mobil. Mi se pare aiurea sa platesc convorbirile avute cu 2 luni in urma.

  23. EU cred ca la Romtelefon am auzit-o pe cea mai tare, si-a facut o tipa abonament de net, a facut instalarea, si nu merge de nici o culoare, a sunat… aia ‘e de la dvs doamna…’ se chinuie vreo 2 sapt incearca tot ce se poate… si se duce la caserie ca ii venise prima factura deja, cum ajunge si ridica problema ca nu merge… si surpriza duduia de la ghiseu spune ca nu merge netu, e de la ei, probleme tehnice… pai cum frate sa nu stie stanga ce face dreapta, sa nu sti u intr-o firma care-i treaba si sa iti mai bati joc de client.
    Alta faza de no comment…la care eu ii dadeam in judecata… suna femeia cu 2 sapt inainte sa expire contractul, vroia sa desfaca contractul, duduia ii zice e ok, a notat, dar sa revina cu 2-3 zile inainte sa expire contractul cu un telefon pentru verificare, zis si facut cu 3 zile inainte, suna si operatoru ii zice ca s-a prelungit automat cu inca 2 ani….:|, wtf…
    Faza cu prelungitu din 2 in 2 ani automat am mai auzit-o si la zapp…

    Iar ca incheiere pot adauga vorba lui Badea:
    ‘Traim in Romania si asta ne preocupa tot timpul!’

  24. si eu am probleme f mari cu astia de la RDS.daca se intampla sa am nevoie sa sun pe mobil si nu imi notez toate apelurile sa am o evidenta imi incarca factura cu milioane.pai intr-o luna am vorbit destul de mult in alte retele si mi-a venit factura 270 pt acele convorbiri,in luna ce a urmat am vorbit mult mai putin(ca doar mi-am notat) si mi-a venit 370.ce chestie…si am facut reclamatie,mi-au trimis desfasurator si sunt niste aberatii acolo.cum se poate sa dai un telefon la ora 12:30 care tine 9 min si la ora 12:34 de pe acelasi nr de telefon sa dai alt telefon si sa tine 15 min(in aceeasi zi normal).cum va explicati asa ceva?am facut reclamatie de vreo 3 luni si ….nimic.nici un raspuns.cica ma contacteaza ei cand depisteaza problema.si nu sunt singurele apeluri de genul asta.in desfasurator apar o gramada de astfel de exemple.asa ca aveti grija si nu vorbiti de pe rds in alte retele.

  25. deci chiar sunt probleme cu ei si credeam ca doar cu mine, sunt chirias si proprietara mai are nu stiu cate proprietati pe acelas nume la rds si daca nu se platesc facturile care au fost primele emise nu imi ia banii si uite asa m-am gasit cu tv-ul taiat. ma rog de ei sa imi ia banii si nu vor pt ca nu sunt platite facturile de la alte apartamente.
    e un sistem infect. vreau sa dau bani nu sa iau si nu vor!!!!

  26. Ar trebui sa platesti ceea ce consumi. Adica platesti pe luna MAI la sfarsitul lunii MAI,inceputul lunii IUNIE, si tot asa.

    RDS sunt nesimtiti….eu am internet la ei,pe contract scrie ca am 2 megabytes / secunda , dar eu am doar 150 kilobytes / secunda si download de 3.5 megabytes / secunda in comparatie cu 4.5 megabytes / secunda cum scrie.

  27. N-am pomenit asemenea nesimtire ca la firma asta: de o saptamina am “cablu deconectat” cu abonamentul platit in avans si NIMENI nu ma poate lamuri DE CE a fost deconectat si cind dreak il vor conecta la loc!!
    Am asteptat aiurea vreo trei zile “sa vina cineva sa recableze” (de parca de la mine din casa era deconectat!), n-a venit nimeni, vocile alea blonde de la telefon sint absolut inutile – da, inregistram reclamatia, bine, pa…. Cred ca am depus 20 de reclamatii -degeaba. Sint in acelasi stadiu ca acum o saptamina: nu se stie de ce, cum , cind….. timpul trece, abonamenul merge, conexiune ioc. Pe banii mei. Astia ar merita inchisi de OPC urgent!!

  28. nereguli de la rds?
    -factura inainte iar daca nu ai net cum nu am avut ieri ridica din umeri
    -nu au service sambata si duminica desi eu platesc pt o luna nu pt 23 de zile
    -contractul ca sa-l citesti iti trebuie LUPA
    -in contract nu scrie niciunde obligatiile lor ceea ce este o ilegalitate
    si mai sunt destule..

  29. Eu sunt angajat RDS si ce ati scris majoritatea pe aici sunt aberatii. Am vazut toate felurile de contracte de telecomunicatii din tara si sunt cam la fel. Partea nasoala este ca romanii au tendinta de a se agata de orice ca sa faca scandal. NU explic mai multe ca nu intru in polemici. Raspund la cateva intrebari.

    1. Cablu deconectat – mesaj windows, probabil eroare 815 la vista, 651 la windows 7 sau 678 la XP. cauze: placa de retea arsa, cablu scos din calculator/priza, probleme echipament din scara sau/si modem.
    2. Factura pentru serviciile de care beneficiezi intr-o anumita luna o poti plati pana in ultima zi a lunii in care tu beneficiezi de servicii si chiar daca depasesti 30/31 ale lunii pana la data de 5 nu te deconecteaza nimeni si nici nu platesti taxe/comisioane/penalizari. Practic beneficiezi de servicii 30 de zile si platesti in a 31-a zi. Clauza stipulata in contract.
    3. Convorbirile telefonice – Ex.: O factura se emite pe 20 octombrie pentru luna noiembrie, pana este tiparita si trimisa trebuie sa ajunga la inceputul lunii noiembrie. Este normal ca acele convorbiri efectuate sa fie pe o luna intreaga si cum singura luna care se incheiase la data emiterii facturii era luna septembrie, aceea va fi facturata si abonamentele DigiTv Satelit, cablu tv, internet, ab. telefonie este normal sa se emita in avans.
    4. Service-ul pe teren este asigurat, cel putin in orase 6-7 zile cu program pe teren de dimineata de la ora 9 pana seara la ora 21-22.
    5. In contract este specificat faptul ca citez: “RCS&RDS este obligat sa remedieze sesizarile venite din partea clientilor intr-un interval de maximum 24/48 de ore”, in functie de contract, vechi sau nou.
    6. exista serviciul de relatii clienti – daca aveti nelamuriri sunati la 031. 400 44 14 pentru buc sau 03xx.400.414.
    PS: Ca orice firma din Romania este condusa de romani cu angajati romani desi apar foarte multe neconcordante din cauza ca romanului nu ii place munca si nici sa isi faca datoria. Acum ca romanul nu citeste contractul si ameninta cu OPC-ul este partea a doua. In rest nu pot sa spun decat ca cititi bine contractul si analizati bine ofertele, situatiile se remediaza pe cale amiabila, poti sa platesti 60 Ron pentru 70 de canale tv, telefonie nelimitata in retea si internet pe fibra cu 50 Mbps si poti rabda cateodata 2-3 zile maxim pana se rezolva in caz ca ai probleme sau poti plati 100 de ron pe net la romtelecom si iti merge bine dar la viteza probabil de 3-4 ori mai mica si fara sa pui la calcul cablul tv si telefonia, tarife si minute. Am vorbit decat de cele mai mari companii de telecomunicatii din tara.
    Cu respect!

  30. raspund la cateva intrebari.
    In primul rand este stipulat in contract obligatiile clientului si furnizorului asa ca las-o moale.
    2. cablu scos e mesaj de windows, nu vin cei 100 de angajati rds in total pe orasul tau la 50000 de abonati sa scoata cablurile deci, e de undeva de la placa ta de retea, de la cablu care probabil e scos, sau de la cutie/modem
    3.platesti ce ai folosit 30 de zile pana in a 31-a zi a lunii. tu alegi ziua, nu te taie nimeni la oo sa platesti tu pe 4-5 cand pe factura scrie,…data scadentei…31. noiembrie.
    4. echipe de teren sunt de luni pana duminica, difera de la oras la oras si au program de la 9 la 21-22, depinde de oras. Si probleme de net, telefonie se rezolva si noaptea, ca nu e nevoie sa vina neaparat cineva la tine.
    Deci mai ganditi-va la variante inainte de a va vaicari pe aici sau pe altundeva

  31. Cititi ma pe net despre erori, contractul il aveti de cand l-ati semnat acasa, nu va mai vaicariti ca muierile pe aici.

  32. pintea…incerc de doua luni sa imi mpun digi satelit…adica SA VA DAU BANI….si nu pot pentru ca nu aveti echipamente in stoc. mai scuteste-ma cu firma pacii.

  33. @Pintea, o sa-ti sugerez sa raspundeti mai intai la telefon ca pe banii mei sun la felatiile, upss, am vrut sa zic, relatiile voastre.
    poate tie ti s-au rezolvat problemele cu netul in 24-48 de ore ca mie mi le-ati rezolvat dupa 8 zile, 8 zile in care eu am pierdut bani frate. si partea funny e ca am asteptat echipa aia de care zici tu de mi s-au lungit urechile.iti este cunoscuta promisiunea ‘maine vine echipa la dvs’? cred ca da ..Si de scaderi la abonament nici nu poate fi vorba.. ca sunteti handicapati nu puteti socoti.. iar cu factura frate.. care factura? aia care n-o trimiteti? aha poti s-o vezi pe net, da’ daca n-ai net?? si culmea, mai aveti tupeul sa ne ziceti sa nu ne vaicarim. Cu asemenea angajati tupeisti ca tine nu ma mir ca se duce firma asta de rapa. Cu aceeasi stima.. un fraier de client (sper cat de curand sa zic fost)

  34. treaba sta in felul urmator ce va tot plangeti atata parca a-ti face revolutie ca in ’89.mutati-va fratilor la alt provider.

  35. eu sincer nu stiu sa fi avut acasa probleme de genul celor spuse mai sus si sper nici pe viitor sa nu am.
    Nu vreau sa le tin apararea celor de la RDS dar am impresia (dupa cum am citit si mai sus) ca multi dintre voi nu stiti ce inseamna cuvantul “abonament” ABONAMENT = conventie prin care, în schimbul unei sume (platite înainte), se obtin pe un timp limitat unele servicii, anumite publicatii etc..In legatura cu angajatii de la RDS si nu numai- ci cu toti angajatii din serviciu public din Romania este o problema nationala care tine de educatie/pregatire profesionala, mentalitate si bun simt.Ei trebuie sa priceapa ca sunt prestatori servicii si sunt acolo la MUNCA – traiesc pe banii clientilor iar daca clientii fug de ei vor zbura si ei de pe scaunele lor comode…

  36. Baieti si fete peste tot este la fel acceasi prostie , aceiasi prosti cu hibe in contracte ,citand-o pe fata de mai sus cu monopol asta este mai mult oligopol si nu prea ai variante

  37. Pintea … schimba te rog firma. Cred ca nu stii unde lucrezi. Exemplu: sesizare facuta pe 15.01.2010 , rezolvare -nici pana astazi. Hai pa cu firma ta!

  38. RDS-RCS cel mai sovin operator din tara.La noi in mures dupe ce au facut abonanamente pe o grila de programe unguresti au inceput sa scoata programele respective iar tu nu iti poti rezilia contractul “vezi literele mici din contract” CINE CONTROLEAZA OPERATORII DE CABLU UNDE SUNT POT FACE CE VOR?????????????????/ SCAPATI DE RDS.

  39. Tipic românilor…in loc sa va plangeti,e foarte simplu : reziliati. Nu sunteti multumiti,scrieti zeci de mesaje pe bloguri,site uri.etc.IN TIMPUL ASTA MERGETI CITITI VA CONTRACTELE si facturile . Nimeni nu va forteaza sa ramaneti abonati. Dar…tipic romanului stati si va ridicati poalele in cap aiurea. Eu stiu una : nu mi comvine. PLEC. Asa e si afara.doar ca acolo au invatat sa citeasca inainte de a semna un contract.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *