What Is A Browser?

what-is-a-browser

Î: Ce este un browser?

R: Un browser (numit şi “browser Internet” sau “browser web”) este o aplicaţie software ce permite utilizatorul să comunice şi să afişeze text, grafică, video, muzică şi alte informaţii localizate pe o pagină din World Wide Web. Unele dintre cele mai cunoscute browsere web sunt Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Camino, Opera Software – Opera, Nintendo DS browser şi Flock.

Wikipedia

Adevarul este ca exact acelasi subiect s-a intamplat sa-l dezbat si eu cu taica-miu acum cateva zile. Stiti de ce majoritatea utilizatorilor definesc Google (motor de cautare) drept Browser? Raspunsul este simplu: pentru ca pagina default care seapeleaza in momentul cand deschizi un Firefox recent instalat este Google.com (Respectiv msn.com/bing.com pentru IE). De aici si confuzia!



Later edit: Mie mi se pare acest clasament drept incorect. Voi ce browser folositi?

Ce browser folosesti?

View Results

Loading ... Loading ...

bullets

25 Comments

  1. Pollul este mai vechi. L-am modificat putin totusi…

  2. Gandeste-te ca majoritatea nu a auzit de firefox, opera. Blog-urile sunt oarecum pentru oameni care mai stiu ce-i ala internet si, drept urmare, folosesc browsere adevarate, nu IE.

    Pe un forum IT, Firefox ar domina, in timp ce pe un site pentru neinitiati in ale calculatorului ar fi IE.

    Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, insa Internet Explorer nu este browser.

  3. Folosesc Opera exclusiv pe toate sistemele de operare (Solaris, Mac OS X, Windows, Linux etc) de peste 10 ani. Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc folosesc Opera, așa că majoritatea sondajelor ălora mi se par imposibile, din moment ce clasează Opera sub 1%.

  4. Ahh, cand am creeat poll-ul nu exista Chrome. Hehe…

  5. Pollul de la wikipedia e owned by Microsoft Corp :))))))))))

  6. Sa stii ca e foarte aproape de adevar (inca) diferenta in favoarea IE. Majoritatea celor care n-au mare legatura cu netul (mess/mail/stiri) tot IE folosesc si nu ii pot convinge cu nici un chip. Vad “e”-ul albastru, apasa si gata, nu trebuie sa instaleze nimic si sa invete sa foloseasca ceva nou. Si fii sigur ca n-o sa intre sa voteze aici.

  7. cel mai mult imi place de cei care cauta Google cu Google, asta apropos de confuzia de care ziceai.

  8. “IE este un fel de browser cu ajutorul cariua downloadezi Mozilla Firefox”…foarte adevarat…:)

  9. Eu dragii mei folosesc IE. Am windoz cu licente peste tot asa ca fac updateuri la cool-down si sunt ok cu toolurile IE. Si firefox e ok, dar din comoditate probabil nu il folosesc.
    Ca si client de mail de exemplu, am Thunderbird (tot de la Mozilla), intr-adevar are functii mai multe si mai bune decat outlook-ul default din Windoz, dar Microsoft a ripostat cu Outlookul din Office care e de asemenea o solutie zic eu buna cu care incerc sa ma familiarizez acum.
    Sunt adept Microsoft, platesc pentru ceva si sunt ok cu ce imi ofera. Regards

  10. Eu folosesc Chrome si FF(acasa si la munca), ah..si folosesc si ie pentru ca softul web based de la munca doar pe IE merge(sucks)

    Si cum lucrez la o firma de market research care face studii de piata pentru americani, pot sa afirm ca in america IE este lider detasat, pentru ca americanii sunt prea prosti ca sa foloseasca altceva decat IE(care este default la Windows), si aici ma refer la americanii de rand, nu la computer geeks/freaks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *