From Romania with LOVE

from-romania-with-love

Andy Fazekas , un tânar student din Sibiu, probabil nu şi-a imaginat că un cadou primit în 1984 de la rudele din Germania va avea un impact atât de mare asupra tineretului din Romania comunistă.
La scurt timp după asta a fost insărcinat de Secretarul General al PCR, Nicolae Ceauşescu, să prezinte sportul snowboard întregii natiuni în cadrul unui mare eveniment de iarnă.
De-a lungul anilor în regiunea muntoasă a Transilvaniei s-a dezvoltat o un nucleu puternic ce si-a dedicat întreaga atentie dezvoltării noului sport în întreaga ţară. Snowboarduri făcute manual de ei datorită situaţiei economice proaste în care erau cei mai mulţi oameni, probleme cu staţiunile, lipsa snowparkurilor şi neacceptarea sportului au fost la ordinea zilei. Dar totuşi nu s-au lăsat descurajaţi şi au încercat să îşi atingă visul legat de snowboard.

Documentarul „From ROMANIA with LOVE“ este povestea unui road trip în scena româneasca de freestyle. Snowboarderi profesionişti din ţări ca Slovacia, Franţa, Polonia sau Ungaria s-au întâlnit cu riderii din Romania, profesionişti sau doar locals, ca sa descopere munţii Carpaţi. Interviuri interesante despre dezvoltarea sportului şi a comunităţii dar şi despre problemele cu care se luptă tinerii rideri români sunt competate cu cel mai progresiv freestyle snowboarding din Europa de est. Proiectul a adus împreuna tineri din 6 ţări, legaţi de o pasiune comună.

Ce veti vedea in continuare este un teaser iar in octombrie/noiembrie 2009 filmul va avea premiera în mai multe locaţii din cadrulul unui mare turneu european. După asta documentarul va fi disponibil gratuit pentru vizionări, urmând ca mai târziu să fie distribuit de Rebel Media pe televiziune prin satelit si cablu.

Mai multe detalii pe snowboard.ro

[thx to Crst]

bullets

14 Comments

  1. Era un mix from Russia with love.. Matt Darey parca l-a mixat.. hmm

  2. Imi place 🙂 …. si imi place ca nu se vorbeste de rau de Romania … doar se spune adevarul

  3. daca am sa il gasesc sa il cumpar sigur o voi face. daca ei au facut documentarul asta despre Romania, isi merita rasplata, poate asa ii motivam sa mai faca si alte documentare, sa promoveze putin tara asta si locurile frumoase. daca ministerul turismului nu o face macar niste snowboarderi sa o faca.

  4. pe tipul de la 02:13 il stiu :)) e de la mine din Cavnic .. ;))

  5. defapt filmuletul in mare parte e realizat in Cavnic din cate obserb ;))

  6. O subtitrare ar fi fost geniala dar na rromani vorbesc germana fluent …

  7. Era de asteptat la proiectul asta . Multe fetze cunoscute…salutare baietilor si nvdm la iarna !!

    [ps: paul salutare si noului tau cerc]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *