BBC se intoarce! Pe tancurile Armatei Romane

Primul episod din ‘The World’s Toughest Driving Tests’, un nou show de televiziune in Marea Britanie, a fost filmat in Romania.

Actorul Will Mellor si prezentatoarea Kirsten O’Brien calatoresc in intreaga lume, incercand sa invete sa manuiasca cele mai grele si mai scumpe masinarii.

Pentru inceput merg intr-o unitate militara din Pitesti unde invata sa conduca mandria Armatei Romane, tancul TR-85. Timp de 3 zile se supun rigorilor militare, se adapteaza conditiilor dintr-o baza militara, sunt serviti cu ciorba de burta si indura -15 C pe o ninsoare cum nu au mai vazut, toate sub atenta supraveghere a capitanului Oancea care, admirabil, vorbeste o engleza aproape perfecta.

Sper sa vizionati cu placere acest material (57 minute) si dupa aceea sa faceti cumva o comparatie cu o alta echipa de britanici care a realizat recent o emisiune tot in Romania.  Singura diferenta notabila si foarte interesanta pentru noi a fost modul in care realizatorii au stiut sa faca reclama acestei minunate tari.


[thx to dany]

bullets

14 Comments

  1. nu prea putem compara cele doua emisiuni. desi mai dura, cea de la Top Gear a avut un stil mai de caterinca si a prezentat multe dintre prejudecatile pe care strainii le au despre Romania, multe dintre ele adevarate. insa a scos in fata si lucrurile bune din tara noastra.

    pe cand emisiunea asta s-a desfasurat intr-un singur loc si a avut ca scop intrecerea dintre cei doi britanici. s-a pus accent mai mult pe ei si nu pe Romania (desi am vazut si aici caini fara stapan, o nutritie de toata jena a soldatilor romani, cel mai bun tanc al armatei care se strica in mijlocul unui antrenament).

    una peste alta, cred ca ar trebui sa ne bucuram ca suntem totusi bagati in seama si ar trebui sa recunoastem ca mai avem multe de imbunatatit.

  2. Nici un tanc nu s-a defectat pe parcursul filmarilor si chiar antrenamentelor, insa are si el niste mecanisme care se pot ”supara” cand la mansa se afla un actor sau o prezentatoare si nu un mecanic conductor. Efortul a fost considerabil si asta s-a datorat deopotriva militarilor romani cat si echipei britanice de televiziune. Despre caini sunt multe de povestit. Armata Romaniei este situata in Romania, tara care este plina de caini comunitari. Si o ultima precizare: filmul nu a fost filmat doar intr-un singur loc.

  3. @ Ion:
    relevanta comentariului tau este maxima.

    ce vrei tu sa spui este ca de fapt domnisoara a stricat (indispus) bunatate de tanc de 1.5 milioane de lire. ca daca tot avem caini comunitari peste tot in Romania, este absolut normal sa-i avem si prin unitatile militare (mai ales in interiorul dormitoarelor). si ca de fapt s-a filmat in 2 locuri. corect?

    @ Baga un nume aici:
    se poate intampla oricui dar poate altii ar fi tras o alta dubla.

  4. ce ar fi tras tanchistii nostri in englezoaica. ce o mai pupau in cur

  5. am vazut filmul este foarte bun.bravo militarilor romani doar ei mai fac ceva prin romania RESPECT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *