Noi limite de viteza in Brasov

Se tot preconiza faptul ca in Brasov se va modifica viteza maxima in localitate la un moment dat (70km/h). Mai jos aveti un comunicat al Primariei Brasov datat 10 August 2010.

Limita maximă de viteză în municipiul Braşov a fost modificată

Astăzi, 10.08.2010, a fost avizată în Comisia de Circulaţie propunerea de modificare a limitei maxime de viteză în municipiul Braşov, de la 50 la 60 de km/oră, cu excepţia intrărilor în municipiul Braşov, unde se majorează la 70 km/oră, şi în interiorul cartierelor, în zona unităţilor de învăţământ, unde se menţine restricţia de viteză de 30 km/oră.

În ultimii ani, în municipiul Braşov a avut loc un proces de resistematizare a circulaţiei prin scoaterea traficului greu din interiorul oraşului, introducerea de sensuri unice şi amenajări de sensuri giratorii, care au avut ca efect fluidizarea circulaţiei.

În urma studiilor şi simulărilor de trafic, precum şi a analizelor şi discuţiilor avute cu Poliţia Rutieră s-a ajuns la concluzia că, pentru creşterea fluenţei traficului în interiorul municipiului Braşov, este necesară majorarea limitei de viteză din interiorul oraşului.

Majorarea limitei de viteză la 70 de km/oră se va face pe următoarele tronsoane:

–       D.N. 1, intrarea dinspre Bucureşti, până la sensul giratoriu de la str. Poienelor,

–       D.N. 11, ieşirea spre Hărman, de la intersecţia str. Hărmanului – b-dul Gării, până la limita intravilanului,

–       D.N. 13, ieşirea spre Târgu Mureş, de la pasajul Fartec, până la limita intravilanului,

–       D.N. 1, ieşirea spre Sibiu, de la sensul giratoriu Hornbach, până la limita intravilanului,

–       D.N. 73, intrarea dinspre Cristian, de la limita intravilanului, până la sensul giratoriul de la Real (Şoseaua Cristianului – str. Cărămidăriei); ieşirea spre Cristian, sensul giratoriu Hornbach – până la limita intravilanului.

Această decizie are caracter provizoriu, pentru o perioadă de 6 luni de zile, urmând, în funcţie de rezultate, a se analiza permanentizarea ei sau suspendarea acestei decizii.

Sorin Toarcea

Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov

[thx to Ione]

bullets

3 Comments

  1. Genială decizia. Mai ales că are caracter provizoriu, deci se va stabili dacă merită mărită limita sau nu. Sunt sigur că vor exista rezultate pozitive, ceea ce sper că va duce şi la modificarea vitezei maxime şi în alte oraşe.

  2. Mi se pare corect, insa, referitor la cei 30 la ora, sa binevoiasca sa puna si niscaiva indicatoare de limitare sau macar alea de avertizare cu “atentie, copii”, pentru ca nu toti suntem taximetristi sa stim prin ce zone sau pe ce strazi sunt scolile si gradinitele din oras. Ma rog, macar pentru noi, astia, care n-am dat pe la toate scolile din targ :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *