Locatia camerelor care depisteaza lipsa rovignetei

Un sofer: Bine ca au pretentii sa ai rovignete, dar la pt calitate soselelor nu au. Vreu sa vad cati o sa-si plateasca amenda.

Alt sofer: Bai prosti isss ma:)) cacamas pe camerele voastre de rovinieta si pe operatorii aia analfabeti:)) eu ma m dus pana in baia mare fara rovinieta si nu ati putut sa imi dati amenda ca nu ati avut cum justifica ca eu am sau nu rovinieta:)) de ce ?? asta nu va zic

Un sofer patit: Firar mama lor,eu am patit-o,am fost prins fara rovigneta acum cateva luni si dupa ce ca mi-au ridicat talonul am primit si o amenda de un mil 2 sute si pe langa asta o taxa de 38 de Euro despagubiri care trebuie virati intr-un cont BNR statului roman cum ca am circulat fara rovigneta pe drumurile lor!!!Mor cu ei de gatttttttttt

Si inca unul: NOI PLATIM, EI CE NE OFERA ?

Aproape jumatate din soferii care circula pe drumurile Romaniei nu au rovinieta platita si mai toti cred ca pot scapa de noile camere de detectie. Gresit! Vor afla cat este de gresit in momentul cand vor primi acasa amenda. Pana acum, peste 500.000 de soferi au fost depistati fara rovinieta valabila, gratie camerelor de supraveghere din trafic.

Sunt sigur ca e plin de soferi si printre cititorii mei asa ca m-am gandit ca le este de ajutor urmatoarea lista (asta daca nu cumva o au deja). Lasand la o parte cele 84 de camere mobile de care nu ne putem feri, iata lista celor 10 locatii in care sunt amplasate camerele fixe care “te controleaza la rovigneta” de pe drumurile nationale (curate si asfaltate?) din Romania:

  1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m
  2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m
  3. DN1 Bucuresti – Ploiesti la km 48 + 800 m
  4. DN2 Buzau – Rm. Sarat la km 115 + 080 m
  5. DN2A Slobozia – Constanta la km 113 + 500 m
  6. DN5 Bucuresti – Giurgiu la km 28 + 120 m
  7. DN7 Rm. Valcea – Sibiu la km 188 + 900 m
  8. DN6 Bucuresti – Alexandria la km 60 + 450 m
  9. DN7 Deva – Arad la km 411 + 865 m
  10. DN17 Vatra Dornei – Bistrita la km 85 + 380 m

Mai multe detalii gasiti pe 4tuning.ro.

O remarca personala: E criza, guvernul nu are bani. Asta stiti deja, nu mai are rost sa o tot repet. Toata nebunia asta cu rovigneta electronica nu ajuta decat la umplerea visteriei, o visteria prost gestionata. De ce? Pai cum poti tu sa numesti hotia asta drept “taxa de drum” din moment ce acesti bani se arunca pe geam pe asa zise deszapeziri si carpeli? Cunosc oameni care nu au platit vreodata “rovigneta vietii “tocmai pentru ca nu cred in ea si le dau dreptate. Nu avem drumuri, pentru ce sa platesc? Pacat ca acum suntem “inconjurati” si vrem sa nu vrem, tot vom plati rovigneta, de buna voie sau prin amenda (~ 360 ron).  Cum zicea si un cititor de pe 4tuning: “We are doomed!” 😀

[thx to liviu]

bullets

8 Comments

  1. Sisteme europene adoptate prost, sau pe jumatate in Romania. Degeaba implementezi niste sisteme straine intr-o tara unde nu se respecta anumite standarde din partea statului si din partea utilizatorilor.
    .
    Prefer sa dau 28 de euro de pomana statului, decat sa-mi bat capul cu amenzi si drumuri inutile sa le platesc.
    .
    Logic ar fi sa ne platim rovinietele ca sa existe bani de drumuri…da’ asta se intampla numai in mintea mea bolnava, pentru ca in realitate, fie ca platim, fie ca nu, drumurile tot la fel o sa arate.
    .
    [ah…si observasem o chestie: CNADNR – compania nationala de autostrazi si drumuri nationale Romania – care ‘autostrazi’? ca avem numa’ una care se incadreaza cu greu in definitie.]

  2. Mă, nu ştiu cum dracu’ dar la chestiile de taxat se pricep jigodiile astea sa le implementeze imediat. Când e vorba să ia bani, sunt foarte operativi dar când e vorba să-şi facă partea lor de treabă, o dau în bălării. Să-i ia dracu’ de hoţi şi de dobitoci incompetenţi.

  3. Problema nu este ce se intampla cu acesti bani(respectiv cum sunt ei gestionati), problema se pune in mentalitate. Noi cerem si apoi oferim. Ar fi fost ok daca discutia asta ar fi avut loc peste… 2 ani sa zicem. Ok, in doi ani din banii de rovigneta nu s-a facut nimic? Bun, nu o mai platesc, greva fiscala nene! Dar totusi, 50% nu platesc rovigneta si au pretentii. Ca o paralela, e ca si cum eu in fiecare zi iau pe datorie o paine de la brutarie, si la sfarsitul lunii nu mai platesc nimic pentru ca painea e proasta. Nu ma gandesc ca brutarul nu a avut bani de faina mai buna din cauza ca eu nu am platit.

  4. Din pacate @alin confirma problema mentalitatii (nu m-a jignit partea cu naivitatea, ai fost chiar foarte delicat in exprimare). Si noi, platitorii de taxe, roviniete si alte maruntisuri, daca suntem mai slabi de inger si bagam botu’ la replicile cu continut de cuvinte jignitoare ajungem si noi ca aia 500 000 care nu au platit si mai venim si cu pretentii ca nu se face nimic…ajungem in aceeasi oala cu ei (cei care ne iau banii si nu fac nimic).
    .
    Sincer, nu stiu la cati se intampla chestia asta, da’ eu imi platesc anumite taxe gandindu-ma undeva in adancul creierului ca atunci cand CHIAR se va face ceva, o sa ies entuziasmat pe strada, imi parchez masina (legal) pe o bucata impecabila de carosabil si o sa pot sa imi zic cu mandrie: “AM CONTRIBUIT SI EU LA BUCATA ASTA!”.
    .
    Pana o sa pot zice asta, vor trece multi ani si multe piese de masina sau poate chiar o sa ne bagam toti picioarele-n tara si plecam unde ni se pare noua ca alearga cainii cu covrigi in coada.

  5. huuu mersi, sa stiu sa nu mai ies din sat.

    Apropo @bullets intra pe mess, ca ti-am dat un link misto 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *