O metoda eficienta de a sparge lemne

Imaginile de mai jos m-au dus imediat cu gandul la copilaria mea. Atunci cand eram in vacanta de vara, toata ziua spargeam lemne si stiu ca petreceam destul timp facand asta. Iar astazi mi-am dat seama si de ce pierdeam atata timp in loc sa fac lucruri mai distractive. Mai jos avem prezentata o metoda (care sper sa ajunga si pe la sate) prin care se poate sparge o buturuga in mai multe bucati in doar cateva secunde/minute. Metoda e destul de primitiva – ca sa zic asa – este nevoie doar de un simplu lant (sau cordon, depinde ce ai prin batatura) fixat in jurul busteanului. Acesta va impiedica bucatile desprinse sa cada pe jos, astfel ca centrul de greutata al acestuia nu se va modific.

Later edit: Normal, toporul trebuie sa aiba lama ascutita, conteaza si asta.

Simplu si eficient (cum de nu ne-am ganiti si noi la asta?):

bullets

10 Comments

  1. Interesant. Ar trebui prezentata la teleshopping aceasta metoda 🙂 Cumperi 1 lant, primesti 2. Suni printre primii 20 de telespectatori si primesti si o buturuga. Si astfel ar afla toti 🙂

  2. Am inteles ca trebuie sa ai topor de asta de despicat (cu lama in forma aia de o arata el), ca sa tina smecheria. Altfel, lama normala de la toporul de taiat (nu depicat) intra in buturuga si nu mai faci nici o afacere.

  3. super tare :))) vara asta o pun in practica … cand ajung la bunici …

  4. cheia cea mai importanta e lemnul verde, incercati asa ceva cu lemn uscat cu 134 de tipuri diferite de topoare si mai vorbim dupa 🙂

  5. da, buturuga trebuie sa fie verde altfel in niciun caz nu se despica ca in clip

  6. Sa-i dau buturugi pline de noduri cum spargeam asta vara..si un topor normal..sa-l mai vad pe jupan cum le mai sparge asa usor :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *