Comiket (Comic Market) – Japonia

This video shows the line for Comiket, a doujin convention that occurs twice a year in Japan. The usual size is approximately 500 thousand people in a convention center. An organized system like this is absolutely necessary to keep people in order.

Recunosc ca la inceput nu am inteles nimic din acest timelapse insa la scurt timp am cautat pe Google termenul  si m-am dumirit. Comiket este cel mai mare targ de reviste si carti de benzi desenate din lume care se desfasoara de doua ori pe an, in Tokyo, la care iau parte cei mai buni caricaturisti din tara. In cele trei zile de desfasurare, peste 500.000 de oameni ii calca pragul. Daca impartim aceasta suma la vizitatori/zi observam ca peste 130.000 de oameni viziteaza zilnic “Tokyo Big Sight” – o imensa cladire care adaposteste evenimentul.

Daca ne indreptam atentia asupra imaginilor de mai jos vom observa cum au ales japonezii sa faca fata zilnic unui asemena flux de oameni.  Totul tine de organizare, rabdare, civilizatie si respect. Ca la noi. Nu? 😀


Si asa arata Tokyo Big Sight:

bullets

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *