Un cetatean reclama un abuz al Politiei Rutiere

un-cetatean-reclama

Guest Post:

Buna ziua,

Ma numesc Tudor Dimboianu si as dori sa stiu sub ce lege poate politia rutiera din Brasov sa ignore legislatia.
In fapt vreau sa va prezint doua intamplari:

1. In ziua inceperii berarului dimineata pe la ora 10 primesc un telefon de la un agent care ma roaga frumos sa ma duc pe platoul tampa (aleea Brediceanu) sa primesc o amenda pentru ca am parcat langa scari unde este interzisa parcarea. Am urcat, am primit amenda si am platit-o.
In seara ACELEASI zi ma indreptam spre Aleea Tiberiu Brediceanu unde vroiam din nou sa parchez si spre ingrozirea mea am constatat ca unul din sensurile de mers cat si pe trotuar si peste tot erau ZECI de masini parcate ilegal. Va spun sincer erau peste 50 si am si video care sa ateste numarul exporbitant de oameni parcati ilegal. Dat fiind ca “rana” amnezii primite in dimineata acelei zile m-a facut sa pun mana pe telefon si sa sun la 112. Acestia mi-au spus sa sun la politia locala, ceea ce am si facut. Daca va vine sa credeti aceasta este conversatia pe care am avut-o:

EU: “buna ziua, as dori sa semnalez ca pe Aleea Tiberiu Brediceanu se afla peste 50 de masini parcate pe sensul de mers (efectiv pe strada).
Raspuns: Pai este Berarul… ce sa facem?!

Va da-ti seama ca nu s-a ridicat nimica, ci pur si simplu s-a aplicat legea selectiv GRAV. Dimineata nu era berar, seara au venit turistii cu masinile si era deodata legal..

2. in 24.10 am fost oprit pe Bulevardul Valea Cetatii de un echipaj al politiei locale la ora 12:30 Noaptea care mi-a spus ca am circulat pe sens opus si ca voi ramane fara carnet pe 60 de zile.
Am incercat sa explic ca nu aveam de ales pentru ca exista masini parcate ilegal pe tronsonul care imi permitea sa fac manevra legal si a trebuit sa o fac ilegal.
Nu a contat din nou.

un-cetatean-reclama-1

In poza de mai sus se vede cum ca ar fi loc sa te incadrezi legal pe sensul de mers. Daca in schimb trimiteti un echipaj cam oricand in timpul zilei si IN SPECIAL seara, sunt masini parcate PE LINIA dubla continua care obstructioneaza circulatia legala in zona (si manevra pe care esti nevoie sa o faci este desenat mai jos:

un-cetatean-reclama-2

Si manevra de a ocoli toate masinile parcate pe ruta pe care o iau autobuzele (adica faci dreapta de pe artera cu cedeaza trecerea) este ilegala deoarece este imposibil sa faci dreapta fara sa tai linia continua care separa cele 2 benzi! Pur si simplu nu incapi pe banda!

Puteti zice ca este capat de linie si capat de oras, dar pentru colegii de la rutiera se pare ca a fost pertinent sa imi ia carnetul la ora 1 noaptea.

De aceea in concluzie va implor faceti-ma sa inteleg cum este permis un asemenea abuz si daca se poate ca colegii de la politia rutiera sa aplice legea unanim.
De asemenea as dori, bineinteles daca este posibil sa ajutati in zona descrisa mai sus cu masinile acelea, pentru ca eu sa nu raman si peste 60 de zile din nou fara permis pentru ca nu am pe unde sa trec pe sensul meu de mers.

Va multumesc
Tudor Dimboianu

Dupa eveniment am sunat in fiecare seara la 0268954 si au zis ca vin sa faca poze si sa dea amenzi. Ieri adica in 03.11 am sunat si mi-a fost promis ca ma suna echipajul care urmeaza sa se deplaseze la locatie. Bineinteles ca nu am fost sunat si acele masini in continuare sunt parcate EFECTIV PE CAROSABIL.

bullets

2 Comments

  1. legat de punctul 2:

    Circulatia pe sens invers in strazile cu sens unic se pedepseste cu amenda si 4 puncte penalizare, dar nu se ia permisul pentru asta.
    Permisul se ia pentru circulatie pe sens opus (cand tai linia continua)

    Confuzia asta e stiuta de toti politistii si e prilej sa ia permise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *