Cum pot introvertitii supravietui unui mediu de lucru extrovertit

(P) Personalitatea nu este o chestiune de trecut cu vederea. Cu toate acestea, multe teste de personalitate populare, creaza idei preconcepute care determina oamenii introvertiti sa se complaca in aceasta „stare‘, fara a face nimic in aceasta privinta.
Ca rezultat, oamenii invata sa se includa pe ei insisi atunci cand vine vorba de anumite talente sau trasaturi.
Introvertitii tind sa aiba probleme in acest sens. De aceea, primul pas pe care acestia trebuie sa il faca pentru a supravietui la locul de munca, este sa uite tot ceea ce au invatat despre ce inseamna a fi introvertit. Introvertitii nu sunt nici antisociali, nici in imposibilitatea de a comunica. Introvertitii sunt la fel de capabili sa-si faca prieteni ca si colegii lor extrovertiti! Daca esti introvertit, nu esti destinat sa esuezi intr-o atmosfera de afaceri. De fapt, ca introvertit, cariera te poate duce oriunde. Poti deveni chiar CEO-ul companiei.
Iata modul in care angajatii introvertiti nu numai ca pot supravietui, dar prospera intr-o lume extrovertita:

1. Intelegerea a ceea ce inseamna cu adevarat “introvertire”
Un introvertit este o persoana care se reincarca mental in liniste, departe de ceilalti. Ei sunt atrasi de proiecte care pun accentul pe talentul individual sau talentul unei echipe mici. De multe ori, introvertitii comunica mai degraba cu putini oameni sau prin intermediul unor canale digitale.
Oamenii obisnuiau sa creada ca extrovertitii sunt lideri mai buni, iar introvertitii nu au responsabilitatea de a ghida echipe si proiecte. Aceasta conceptie gresita a dus ca mai multi introvertiti sa fie trecuti cu vederea cand era cazul unei promovari. Cu toate ca de multe ori sunt conceputi ca timizi, introvertitii doar se concentreaza mai bine atunci cand exista mai putin haos in jurul lor. Asta nu inseamna ca un manager introvertit nu ar putea organiza un mediu haotic. Mai degraba, aceasta inseamna pur si simplu ca introvertitii tind sa fie mai fericiti cand isi pot pune toata atentia lor in rezolvarea task-urilor.

2. Accepta greselile, toata lumea face

Acest lucru este evident deoarece nici un om nu este perfect. Cu totii facem greseli iar partea buna a acestui fapt este ca toti avem posibilitatea de a ne imbunatati si de a ne dezvolta abilitatile.
Acestea fiind spuse, oamenii au pasiunile lor. Anumite pasiuni echipeaza oamenii cu anumite talente. Fie ca esti deja angajat sau in cautarea de locuri de munca, este important sa iei in considerare pasiunile si talentele care au legatura cu acesta.

3. Cunoaste granitele, fizice si emotionale
Prea multi dintre noi neglijeaza sanatatea mentala si fizica la locul de munca – in special sanatatea mintala. Stim ca munca dupa miezul noptii va afecta nivelul nostru de energie in ziua urmatoare, dar ne oprim vreodata sa ne gandim la cat de mult putem lucra inainte sa fim prea stresati pentru a fi productivi?
Introvertitii mai ales, trebuie sa ai grija la bunastarea lor la locul de munca. Extrovertitii, general vorbind, iubesc intalnirile continue si lucrul constant in echipa. Acest stil de lucru nu este ideal pentru cei care sunt la capatul opus al spectrului. Managerii ar trebui sa incurajeze introvertitii, oferindu-le timp pentru concentrare si diverse optiuni de spatiu la birou. Intre timp, introvertitii pot prelua controlul asupra programului lor prin blocarea timpului dintre intalniri, astfel incat acestia sa se poata odihni si reincarca.

Este timpul sa renuntam la ceea ce credem despre introvertiti si extrovertiti. Sa aruncam o privire mai profunda la valorile angajatilor si colegilor de la locul de munca. Unii dintre cei mai muncitori, cei mai dedicati si cu cele mai inalte calificari vin la pachet cu aceasta trasatura. Respecta-le personalitatea.
Atat introvertii cat si extrovertitii, sunt importanti pentru succesul oricarei afaceri.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *