Repatriere decedati in Germania, floare la ureche pentru firmele de pompe funebre cu experienta

Tocmai ai pierdut pe cineva drag si trebuie sa ii aduci trupul neinsufletit din Germania? Condoleante! Iti inteleg perfect si durerea, dar si teama. Probabil ai incercat sa depasesti momentul si sa te informezi de pe internet, cum anume ar trebui sa procedezi, sa il aduci acasa, sa primeasca omagiile voastre, florile recunostintei si aplauze.
Mi se pare sublim cand actorii, cantaretii sunt aplaudati, cand pleaca in sicriu, dupa ce ne-au uimit cu talentul lor. Oare oamenii obisnuiti nu merita sa fie si ei aplaudati? Si ei au muncit din greu pentru cariera, sa isi faca o casa, o familie, sa creasca si sa educe copii.
Incepi sa tremuri si sa plangi mai tare la gandul ca ii vei insela asteptarile celui drag, fiindca nu te vei descurca sa il aduci acasa.
Ai citit ca nemtii vor acte romanesti ale defunctului si mai mult de-atat le vor traduse, plus ca pentru depunerea unor cereri sau acte la institutii sau pentru eliberarea unor documente necesare repatrierii se fac programari. Nimic nu se poate rezolva in aceasta tara fara programare.
Corectitudinea germana este proverbiala si tu stii asta. Acolo nu merge cu lacrimi sau cu „mici atentii”, ci trebuie sa respecti legea.
Nu mai citi si nu te mai intrista! Exista firme de servicii funerare cu experienta in repatriere decedati in Germania familiarizate cu legislatia funerara a acestui stat si cu felul in care cetateanul trebuie sa interactioneze cu institutiile statului sa obtina actele necesare.
Toate etapele organizarii unei repatrieri sunt dificile, necesita lucrul in echipa si colaboare, dar si prezenta unor sali autorizate, a echipamentelor potrivite, la care se adauga pricepere si curaj. Multi oameni se tem sa atinga un trup neinsufletit, din cauza senzatiei ciudate, fiindca trupul acela este rece si inert. Specialistii firmei de pompe funebre fac asta fara retinere si cu tot respectul cuvenit. Ei vin in contact cu decedatul de la preluarea sa si pana la asezarea in sicriu si trimiterea in tara.
Este drum lung de la ridicarea decedatului si sigilarea sicrielor in vederea parcurgerii calatoriei de mii de kilometri catre tara!
Trupul neinsufletit trebuie sa fie imbaiat, apoi imbalsamat atent, sa reziste de la cinci zile in sus. Efectul imbalsamarii trebuie sa fie de lunga durata, fiindca 2-3 zile dureaza calatoria, plus cele trei zile de priveghi, se poate ajunge pana la o saptamana, perioada in care trupul trebuie sa fie perfect conservat si sa nu inceapa sa se descompuna.
Imbaierea, imbracatul, asezatul in sicriu sunt activitati care se fac in echipa si se bazeaza pe principiul sincronizarii. Oricat ar fi o persoana de puternica nu poate realiza singura toate aceste operatiuni dificile. Decedatul este de doua ori mai greu, fiindca este inert si trebuie sa fie manipulat de mai multi oameni puternici. In afara puterii fizice, angajatii de la pompe funebre au o putere morala iesita din comun.
Nu poti fi nepasator, cand pregatesti un semen pentru inmormantare. Fara sa vrei te gandesti la faptul ca intr-o zi iti va veni si tie randul, la cei pe care i-ai pierdut sau la parintii batrani si bolnavi pe care i-ai lasat acasa. In timp ce apartinatorii sunt derogati de la aceasta doza de melancolie generata de pregatirea unui decedat, angajatii firmelor de pompe funebre iau asupra lor totul.
Si tu poti transfera o parte din aceasta durere, durerea de a-l vedea pe cel decedat complet neajutorat cum este pregatit de ultimul drum. Cineva trebuie sa o faca si pe asta si este nemaipomenit de bine ca exista acel cineva. Era inuman ca apartinatorul sa se ocupe de toate aceste pregatiri si sa nu aiba timp sa se pregateasca spiritual de despartirea definitiva! Un contract semnat cu cea mai buna firma de pompe funebre
inseamna rezolvarea tuturor problemelor legate de pregatirea defunctului, inclusiv punerea la dispozitie a setului de sicrie obligatorii in cazul repatrierii.
Probabil ca te-ai speriat si cand ai citit ca ai nevoie de un set de sicrie standard pentru repatrierea celui drag: primul sicriu facut din zinc, iar al doilea din esenta lemnoasa tare, care sunt aduse in tara sigilate. Toate acestea insotite de crucea inscriptionata cu datele furnizate de tine intra in pretul repatrierii si cade in sarcina firmei de pompe funebre, tocmai de aceea fiecare firma respectabila de profil are in stoc zeci de modele de sicrie de diferite culori, de diferite esente si cu diferite ornamente.
Ti-ar fi greu sa te ocupi si de transportul funerar, fiindca nu stiu cine ar fi dispuns si capabil sa conduca mai multe zile ca decedatul sa ajunga la timp la intalnirea de la capela cu cei dragi.
Trebuie sa fii sigur ca din momentul in care reprezentantul firmei a semnat contractul cu tine, totul va fi facut repede si bine si repatrierea va decurge fara peripetii. Tocmai de aceea, in loc sa citesti pe internet informatii care sa te sperie, mai bine soliciti consultanta firmei care se ocupa de repatriere si astepti linistit aducerea sicriului la punctul stabilit.
Sa stii ca ii poti ruga:
– sa machieze discret decedatul ca sa fie la fel de frumos ca in viata, chiar daca sicriele vin sigilate.
– soferii sa selecteze temperatura potrivita ca trupul neinsufletit sa nu se resimta din cauza caniculei.
– firma de pompe funebre sa se ocupe si de pregatirea pachetelelor cu mancare si de organizarea parastaselor si sa pregateasca si un aranjament funerar realizat din flori naturale pentru sicriu.
Toate detaliile sunt discutate inca din faza de consiliere si dorintele apartinatorilor reprezinta litera de lege pentru firmele de pompe funebre.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *