Macheta ARO 240 – disponibila din nou la MagazinulColectionarului.ro

Cum automobilele sunt iubite de atat de multe persoane, barbati, femei, copii, laolalta, fara indoiala ca fiecare dintre acestia are un producator preferat si un model de masina preferata. Sau chiar o intreaga serie de masini, in cazul unora. Cu toate acestea, a obtine masina dorita in original nu este posibil pentru fiecare dintre noi, mai ales daca e sa vorbim si despre modele retro, vechi, care nu se mai afla in productie si care de altfel, mai exista in ziua de azi in numar foarte mic. Cu atat mai dificil, chiar spre imposibil este daca luam in calcul si modele ce exista doar in filme, desene sau benzi desenate.

Cu toate acestea, pentru ca vrem sa avem oarecum masina dorita, apelam la alte variante, precum a o cauta si a ne fotografia alaturi de acestea sau de ce nu, a achizitiona machete auto ale modelului mult iubit. MagazinulColectionarului.ro ne ofera aceasta sansa, punandu-ne la dispozitie mii de modele de machete, nu mai putin de 4000 si peste 2000 de modele de machete auto. Printre toata aceasta varietate de modele il gasim si pe vestitul ARO240, una dintre cele mai cunoscute si iubite masini 4×4 din istoria tarii noastre.

Modelul original ARO240 si-a inceput productia in anul 1972, iar seriile ce au urmat au continuat sa fie produse pana in anul 2006. Primul model 240 se poate distinge prin faptul ca este in doua usi, si cu prelata, astfel incat poate deveni si decapotabil. Este, astfel, o masina excelenta pentru off-road in orice anotimp si pe orice fel de conditii meteo. Modelul a fost inspirat in anumite proportii dupa Fiat Campanola, care la randul sau a preluat un design de la Jeep Wilys.

Ca toate celelalte machete din magazin, acesta este prezent pe pachete si piese, fiind asadar nevoie de asamblare, un proces care pentru o macheta integrala poate dura si cateva ore dar care are ca finalitate multa satisfactie prin reusita realizata. Colectia ARO240 a fost lansata in magazin pe 4 Septembrie 2019 iar anul acesta a fost relansata, cu pachetul 26 disponibil pentru precomanda in saptamana 20-26 August, urmat de inca alte 4 pachete, cel final fiind pachetul 30, care va fi disponibil in intervalul 12-14 Decembrie 2022.

Cea mai sigura modalitate prin care va puteti asigura ca nu veti rata niciun pachet si veti putea finaliza  modelele de machete cat mai devreme posibil este sa va abonati la un anumit pachet. Prin asta, o data cu aparitia sa in magazin, va fi livrat si spre dumneavoastra, in cel mai scurt timp. Aceasta optiune este disponibila pentru toate modelele nou aparute in magazin si care sunt impartite pe pachete astfel incat pasionatii sa le poata obtine cat mai curand.

Pentru multe persoane partea cea mai interesanta nu este doar aceea de a obtine modelul final ci si de a-l asambla. Desi toate modelele sunt copii fidele ale originalelor, piesele sunt destul de usor de asamblat, fie ca este vorba despre o macheta la scara 1:8, precum ARO240 sau una la scara 1:16. De asemenea, au si parti functionale, asemeni farurilor, usi care se deschid, prelata rabatabila in cazul acestui model, claxoane, roti si multe altele. Asadar, replicarea unui model nu se opreste numai la aspect.

Colectia aceasta curpinde in total 130 de numere, practic piese, ale machetei dar exista totodata si posibilitatea ca aceasta sa fie prelungita daca se va considera integrarea a diverse piese si accesorii.

Dimensiunile machetei finale sunt destul de mari iar aceasta are o greutate pe masura, fiind vorba despre multe piese realizate din metal. Cu toate acestea, poate fi usor integrata intr-un decor, in locuinta sau in orice alt spatiu.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *