Sobolanul din WC

http://news.softpedia.com/images/news2/Soarecii-cu-celule-umane-1.JPG

Vreau sa va intreb o chestie: Ati mai auzit asa ceva?

Azi-noapte, in jurul orei 1:00 am, stateam cuminte la calculator si imi vedeam de ale mele. Deodata, atentia mi-a fost captata de un fel de clipocit ce venea din baie. Am ciulit urechile, m-am ridicat de pe scaun, am oprit televizorul si m-am indreptat spre baie.
Aprind lumina, deschid usa.. si ce sa vezi? Un sobolan de vreo 15 cm facea baie in WC-ul meu. Cand m-a vazut, s-a oprit pentru cateva secunde si se uita ca boul la mine. Si eu ma uitam la fel de bou la el. Nu mi-a venit sa cred, am infascat o coada de matura si poc cu ea prin WC. Normal ca nu l-am nimerit. Ala isi vedea de treaba lui..iar clipocea, se agita el acolo..dar tot nu reusea sa iasa.
Am inchis usa si m-am tirat sa imi iau camera sa-l filmez/pozez. Cand m-am intors, sobolanul meu (deja e al meu!) tocmai se gandea sa inoate inapoi pe unde a venit. Adica prin teava de scurgere, aia groasa. Nu am reusit sa-l pozez. Am lasat capacul la toaleta, am adus un scaun din bucatarie, l-am pus pe capac si m-am dus inapoi in camera. Am mai revenit de cateva ori, dar nu a mai aparut…
Ati ma auzit asa ceva? Si daca da, ce solutie imi recomandati?

Am cautat subiectul pe net. Am gasit asta si asta. Deci nu fabulez, s-a mai intamplat si la altii…

Pana mea….bine ca nu eram pe buda…

Update 1: Stau la etajul 1.
Am sunat administratorul sa se ocupe de problema.

Update 2 : M-am gandit la o solutie temporara pana baga astia otrava prin beciuri: Cand ajung acasa, torn 2 litri de clor in toaleta, poate si niste soda caustica (asta de unde o cumpar?). Si normal ca nu trag apa.. clorul ala trebuie sa stea in bazin. Sper sa nu puta.

Noroc ca mai am o baie, o sa o folosesc pe aia pana una-alta…

Update 3: Si uite asa imi pare si mai rau de faptul ca Ala Micu’ s-a mutat la Bucuresti, cu tot cu Oscarica

Multi ma intreaba cum naiba inoata sobolanii pe conducta aia. Raspuns (gasit pe forumul cu pricina):

Deci, dragii mei, conductele de canalizare sint goale by default. Sobolanii (care inoata extrem de bine) nu trebuie sa-si tina respiratia decit o secunda cit trec prin zona pseudo sifonului veceului.

Raw sewage

bullets

41 Comments

  1. pentru voi e “hilarious”? Ce s-ar fi intamplat daca iesea ala afara? Fusta nu am sa tip… si chiar nu aveam de gand sa il vanez la ora 1:00 noaptea…

  2. stai pe calea bucuresti? :)) ca daca da…am mai auzit varul meu se pregatea si el saracu de-o mictiune si i-o ramas pipi tzapan in vezica in momentul in care a vazut 2 ochi cu coada ca se uitau la el…si a inceput sa urle :)) deci..da, avem, estem ;))

  3. tare faza cu “Mr. Soby”:)).ma intreb cum a urcat pe conducta:-?. mam uitat peste link-urile ce le0ai gasit.deci..ori iti iei pisica ori faza cu 2 sarme in cruce…dar totusi cred ca va trece si de ele.sau varsa si tu otrava de soareci in WC.asa periodic. si nu-ti vor mai strica linistea “agentii sub acoperire”..:P bafta!

  4. Vad ca ai gasit topicul de pe computergames.ro. Au trecut vreo 3 ani de la intamplare si pot sa te asigur ca si azi am sechele (e.g. inainte de a ma aseza pe wc trag apa , chiar daca e mai mult psihologic :)).
    Cat despre o solutie pot sa spun ca la mine in apartament am gasit o solutie foarte buna. E vorba de o valva care se monteaza pe teava de 110 mm care conecteaza wc-ul de teava de scurgere a cladirii. Eu am cumparat-o de la un magazin din asta mare specializat in materiale de constructii. Cica piesa respectiva se monteaza in special la parterele blocurilor pentru a evita situatiile neplacute in care wc-ul refuleaza.

  5. 🙂 explicatia am gasit-o in linkurile tale: “Era Master Splinter… Probabil ca o sa apara si Testoasele Ninja curand.”

    nasol oricum …

  6. @dahntheboss cum ai reusit sa gasesti blogul cu povestea mea? Inteleg ca ai sechele (sper sa nu le am si eu) dar sa mai inteleg ca in fiecare zi cauti pe google povesti asemanatoare? 🙂

  7. Iti iei un pistol cu bile, il lasi sa iasa din buda si nu iti mai trebuie shootere pe calculator. 😛
    Totusi pe unde ziceai ca stai?

  8. haahah, buletz si soarecu , cea mai tare istorie de pana acuma, as fi vrut sa iti vad fata cand ai vazut soarecu, hahahah,trebuia sa ii faci boooo la soarec ca se speria

  9. hahahahahaha , EL RAT , oricum e aiurea ce ti se intampla , vezi daca ramaneai in brasov nu se intampla asa ceva 😀

  10. @Ozenica, sunt in Brasov!
    @alex- am si zis, am ramas la fel de socat ca si sobolanul. Un moment ne-am privit in ochi. Apoi eu am fugit dupa camera iar el si-a vazut de treaba. 😀

  11. @bullets stateam pe forum la computergames si rasfoiam topicul cu bloguri. Si-am dat click si pe al tau. Si cand se incarca hop in fata ochilor povestea ta cu sobolanu’ cu linkuri la vechiul meu topic :).

    Cred ca m-a incercat primul sentiment placut in legatura cu intamplarea respectiva, si anume ca povestea mea ar putea folosii cuiva :).

    In alta ordine de idei, sigur, 30 minute pe zi stau si caut documentatie despre sobolani :P. Poate intr-o zii imi fac firma de deratizare :).

  12. nu cred ca are vreo treaba beciul cu sobolanii de la tine din Wc.Vin direct de pe conducta de evacuare si nu cred ca e sparta pe undeva prin bloc.Nasol oricum.Daca era maica mea sigur murea de frica

  13. Frati-miu când stătea la etajul 9! (tot în Bucureşti) s-a trezit cu un şoarece unde? În frigider, da! Ronţăise prin plasticul ăla de la uşă ca să intre, şi se servea bine mersi din frigider. Eu am avut şobolani sub duşumea pentru că nu era ciment ci doar pământ sub duşumea! Acum câteva luni, la bucătărie, într-un colţ, un mister din ăsta… tot îşi scotea botul până când a reuşit să scoată şi capul. Uite-l şi p-ăsta mic http://www.deviantart.com/deviation/30076701/ în baie. Fotogenic, n-ai ce zice! 😛 Deci sunt ai noştri, d-ai noştri.

  14. Bai dar ce frumusel e al tau! hihiih, daca si sobo al meu era asa frumos, l-as tine ca animal de companie! 😀

  15. sincer am vazut un documentar, cred ca pe discovey sau NATGEO in care aratau cum se strecoara pe tevile de la wc, si spuneam ca poti sa isi tina respiratia foarte mult timp. Si au facut un test au facut o teava (transparenta) deasta cu tot cu wc plina cu apa si arata cum merge sobolica prin ea 😀

  16. si pe mine ma terorizeaza unu de vreo 4 zile. vine o data pe noapte, ba pe la 1, ba pe la 4, dar nu iese in vas… se opreste pe racordul flexibil si incepe sa rontaie la el. bine c-am aflat de valva respectiva, stau la parter si-am patit-o si cu apa care a venit in sensul gresit, deci poate rezolv 2 probleme dintr-un foc… si totusi… mersul la baie, linistit cu o cafea si o tigara… nu mai e ce-a fost 🙁

  17. chestia aia cu valva , e o poveste. are un vecin si tot vin inapoi atat murdariile de pe teava cat si “oaspeti nepoftiti”.DECI NICI VALVA NU E BUNA!

  18. Da si sotia mea a patit la fel pe cand era studenta la Timisoara. Statea intr-un apartement la etajul 3. Sobolanul a iesit din WC si a murit in casa sub pat. I-a trebuit ceva timp sa vada de unde vine mirosul.

  19. Am si eu unul care mi-a mancat un sac gol de carton, un sac de rafie si un caiet studentesc. Tot ce pun in gaura de scurgere toaca. De 2 saptamani toaca tot. De 2 zile i-am pus otrava, sunt niste patratele ca jeleurile vezi, cica moare in 4-7 zile, ca sa nu se prinda toata colonia de la ce a murit si sa nu mai manance acele pernute si ceilalti!
    Am transformat o inca pere care candva demult a avut un vas de wc cu scurgere in podea, dar fusese turnat beton, si am scos betonul ca sa stiu daca ma apuc sa fac baie acolo. Baia e aproape de finish, dar inca nu s-a lasat de venit si servit masa pe teava! Mai astept cateva zile pana nu mai vine la masa. Apoi am sa cumpar preventiv si un aparat electronic pt tinut la distanta insecte si soareci/sobolani! Bafta si voua! (stau la casa- demisol)

  20. aud prin somn un clipocit din wc de servciu. Inca o data, inca o data….vreo 15 min. Credeam ca spala nevasta ceva la lighean si s-a bagat aici sa nu trezeasca copilul. Ma ridic, de unde !!! nevasta dormea langa copil, in celalalt dormitor. Zic, e de la vecini. Ma intorc in dormitor, iarasi clipoceala. Dupa alte 5 min ma duc sa-mi suflu nasu cand aud clipoceala din wc meu. Ma uit si ma sperii. Un sobolan grozav se uita la mine. Am incercat sa-l inec cu “pamatuful” de curatat wc, dar chitaia si se misca pe acolo….In timp ce ma gandeam la alta solutie, vizitatorul a plecat singur. Cand m-am intors inarmat cu alte obiecte, disparuse. Mentionez ca stau la et 5. Deci, e adevarat. De acum inainte, te uiti de fiecare data in wc inainte sa te asezi.

  21. Brrr, ma ia si acum cu fiori cand imi aduc aminte de faza asta. Sa ai un sobolan in WC noaptea nu-i un sentiment prea placut.

  22. In urma cu cativa ani, locuiam la bloc la etajul 2,am o nevasta calma,linistita fara sa tipe sau urle cum am vazut la altii,deci daca ar tipa sau urla as fi convins ca s-ar fi intamplat ceva f rau. Intr-o seara eram in fata calculatorului iar nevasta-mea facea treaba prin bucatarie si cred ca s-a dus la baie ptr necesitati…..cand deodata am auzit tipete disperate de intensitate f mare si ca sa fiu sincer din partea ei m-as fi asteptat doar daca se pornea un cutremur de 8 grade sau doamne fereste altceva mai rau.M-am dus sageata in baie si am vazut ca nevasta-mea livida la fata si cu ochii spre toaleta si-mi arata cu degetul ca inauntru este un sobolan. ma uitam la sobolan el cu ochii tinta la mine de parca urma care pe care. Stiu ca am tras apa si s-a auzit de jos de la subsol cum a cazut.Ei fratilor de atunci si eu si sotia facem bani la cei de la Apa serv fiind-ca tragem apa si inainte de necesitati. Acum stau la casa si ma confrunt cu aceiasi problema ,mi-am ros flexibilul de la WC.

  23. ma trz dim sa mi suflu nasul in baie sa nu l trezesc pe a l meu. cu ochii rupti de somn, mai mult in vis aud lipait de picioruse pe parchet. ma intorc si dau nas in bot cu ditamai sobolanul negru..cat era el atat si coada, care se indrepta fulgerator dinspre bucatarie spre baie, adica fix unde eram eu. n am mai apucat decat sa fac un salt peste el si sa ma cocot pe fotoliu fix ca in tom si jerry. etaj 1..gaura in perete pt tevi..in sf zi de Paste m apuc de zidit dupa ce in prealabil am indesat niste scartaietoare(nush cum se numeste). si acum la 10 ore inca roade si cauta sa intre in casa desi e zgomot si lumina. sunt terorizata,nu mai intru in baie nici daca am nevoie…Hristos a Inviat

  24. da frate asa sa intamplat si la mine azi la fel ca la tine avea ochii rosi stau la parter in craiova boo… tare nu te credeam dara azi am vazut cu ochi mei dar am desfacut capacul la rezervor si am pus apa fiarta si am tras apa si nu a mai fost a disparut !!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *