Anul Sobolanului

Anul Sobolanului

China marcheaza la miezul noptii trecerea in noul an care sta sub semnul Sobolanului. La multi ani tuturor cititorilor mei chinezi. Va urez prosperitate si noroc in noul an ce tocmai incepe peste cateva ore. Astazi fiind o zi deosebita avem si un post mai deosebit. 🙂

Vom face o incursiune intr-un restaurant taiwanez in care se gateste de mai bine de 60 de ani, carne de sobolan. Acest tip de carne – devenit intre timp delicatesa – era foarte popular in satele taiwaneze prin anii ’40-’50, datorita faptului ca populatia extrem de saraca nu isi permitea porcul sau gaina. Restaurantul ce-l vom vizita se numeste Ho-la iar cantitatea de carne de sobolan cosumata pe parcursul unei zile ar fi de aproximativ 18 ,servita prin intermediul a 10 retete.

Dragi gospodine luati rapid o foaie si un pix si notati-va retetele. In ritmul in care merg lucrurile in tara asta ar cam fi cazul sa…..ne apucam si noi sa sarbatorim.


P.S Va dati seama ca in restaurantul asta nu vezi picior de soricel? 🙂

bullets

5 Comments

  1. Nu au trecut 3 zile că… do’h, mi-a fost dat să văd cum li se taie capu’… şi mai sunt şi mâncaţi. Phiu… săracii şoricei… Vorba aia: “viaţă de şoarec”. (Bine că nu sunt mâncaţi câinii, că… mi-era de-ajuns!)

    Rat-a-too-ee :))

  2. @Mishule: N-as fi asa sigur la faza cu “Bine că nu sunt mâncaţi câinii” 😉 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *