O activitate pentru toata familia

Ciclismul este o activitate de care ne putem bucura in familie, deoarece nu exista limite de varsta care sa ne impiedice sa nu practicam acest sport. Eu am inceput sa imi incurajez copiii inca de cand erau mici, deoarece am dorit sa prinda drag de un sport care se poate practica cu usurinta.

Cand am considerat ca sunt pregatiti pentru un nivel mai inalt de ciclism, le-am aratat ce inseamna ciclismul montan, avand avantajul de a locui in Brasov. Avand in vedere ca le-a placut combinatia de sport si natura, am mers la magazinul Probike de unde le-am cumparat biciclete mtb de calitate.

Acest magazin cu biciclete Brasov, ofera o gama foarte vasta, pentru toate buzunarele. Preturile pentru o bicicleta mountain bike incep de la 999 lei, dar magazinul are si modele care pot costa chiar si 1500 sau 2000 de euro.

Pentru un incepator, gama de biciclete mountain bike la 999 lei este ideala, deoarece eu am cumparat doau de care sunt foarte multumit.

Ciclismul este, fara indoiala, unul dintre sporturile cu cele mai multe beneficii pentru copii. Putine sporturi sunt la fel de avantajoase si benefice pentru copii, precum ciclismul. De asemenea, este una dintre cele mai distractive activitati sportive si are mai multi practicanti, care incep de la varste foarte mici. Acest sport ofera o varianta sanatoasa de miscare si este la fel de benefica precum inotul sau fotbalul. Promovarea practicarii ciclismului in randul celor mici are obiectivul de a incuraja cresterea sanatoasa si fericita. De asemenea,acest sport ii poate ajuta sa devina adulti mai sanatosi si responsabili.

Ciclismul indoor este unul dintre sporturile preferate pentru adulti, care imbina perfect timpul liber cu activitati sportive, un sport de care se pot bucura impreuna cu copiii. In prezent, orasele din Romania continua sa-si mareasca numarul de piste pentru biciclete, care se situeaza tot mai mult in spatii deschise, precum pistele pe langa paduri si cele de la periferia orasului. Acest lucru promoveaza cicilismul, mai ales pe langa orasul Brasov, de unde este si magazinul Probike.

Avantajele ciclismului la copii

Promovarea si practicarea ciclismului la copii are intentia de a oferi celor mici o serie de beneficii care, fara indoiala, vor afecta in mod pozitiv sanatatea lor. A merge pe bicicleta de la o varsta frageda, imbunatateste autocontrolul asupra personalitatii, reflexele, puterea de a gandi si actiona. Alte beneficii includ:

  1. Cresterea rezistentei. Practicarea ciclismului de la varste fragede il ajuta pe copil sa depaseasca provocarile fiecarei etape in ceea ce priveste rezistenta fizica si psihica si, de asemenea, in dezvoltarea unei pasiuni pentru sport.
  2. Mareste capacitatea de actionare. Ciclismul contribuie la cresterea vitezei si modului de a actiona la copii. Acestia vor realiza mai usor obiectivele propuse.
  3. Stimuleaza si sporeste coordonarea, echilibrul si agilitatea. Ciclismul il ajuta pe copil sa-si sporeasca capacitatea de coordonare si echilibru, ceea ce ii va servi si in viata sa ca adult. Acest lucru poate face fizicul celor mici mult mai flexibil.
  4. Ciclismul influenteaza dezvoltarea intelectuala a copilului. Nu exista nicio indoiala ca ciclismul ajuta la oxigenarea creierului copilului si la detensionarea lui de la obligatiile zilnice, legate de scoala si casa.
  5. Promoveaza valori cum ar fi compasiunea, respectul si spiritul sacrificiului. Ciclismul inseamna sacrificiu, dar si lucrul in echipa si solidaritatea cu restul echipelor implicate intr-o cursa.
  6. Ciclismul ajuta la dezvoltarea responsabilitatii ecologice. Este  util ca cei mici sa invete sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport, astfel incat ii incurajam sa fie persoane mai responsabile cu mediul inconjurator.
  7. Promoveaza capacitatea si responsabilitatea. Ciclismul este sinonim cu responsabilitatea, invatand cum sa-si asume regulile. Este vorba despre regulile si masurile de precautie pe care trebuie sa le ia in considerare inainte sa se urce pe bicicleta orice persoana.
  8. Cresterea stimei de sine. Daca copiii practica de mici acest sport, isi va cunoaste capacitatea de a calatori treptat, ceea ce sporeste puterea de auto-imbunatatire si, prin urmare, respectul de sine.
  9. Promoveaza obiceiuri sanatoase pentru corp. De exemplu se vor imbunatati articulatiile,  se va intari sistemul imunitar, va creste capacitatea respiratorie, se vor ameliora si preveni  durerile de spate, se vor intari oasele, se va lupta impotriva obezitatii. Ciclismul inseamana sanatate.

Chiar daca copiii din ziua de astazi prefera sa isi petreaca timpul in fata calculatorului, exista modalitati de a-i convinge ca este mult mai distractiv mersul pe bicicleta si iesitul in natura. Din fericire, Probike.ro castiga mereu teren in fata distractiilor virtuale. Oricine poate folosi o bicicleta mtb, iar cele mai bune le gasim pe site-ul Probike.ro. Desi magazinul se afla exclusiv in Brasov, clientii din toata tara pot apela la produse prin intermediul internetului. Bicicletele pot fi livrate prin serviciul de curierat. Daca vrei sa investesti in lucruri care sa aduca  familia mai aproape, incepe prin a cumpara o bicicleta de la Probike.ro!

 

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *