Izolatia din vata bazaltica ori polistiren sau alte materiale izolante, este extrem de importanta!

Orice casa care este izolata corespunzator, va putea asigura locuitorilor acesteia, tot confortul de care acestia au nevoie, atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. De asemenea, o izolatie facuta ca la carte, nu numai ca va asigura confortul locuitorilor pe intreg parcursul anului, ci ii va ajuta pe acestia sa realizeze si economii importante in ceea ce priveste facturile pentru intretinere.

In ultimul timp, toata lumea din domeniul constructiilor devine constienta de avantajele multiple pe care le poate oferi izolatia termica in fiecare constructie. Izolatia termica contribuie intr-un mod destul de serios si la consumul redus de combustibil pentru incalzire si astfel ne ajuta extrem de mult si la conservarea mediului inconjurator, protejand in acelasi timp alte elemente de constructie de intemperii.

In special pentru omul simplu de rand, unul dintre cele mai importante avantaje ale unei izolatii de buna calitate, consta in reducerea costului de incalzire. Astfel, principalul scop al izolatiei, este acela de a crea conditiei termice ideale pentru locuit, luand in considerare orice pierderi termice asupra mediului. In momentul in care un imobil este izolat termic, inseamna ca aceste pierderi sunt mai mici si, prin urmare, necesitatea incalzirii este mai mica, ceea ce duce si la un consum de combustibili mai mic. S-au facut de-a lungul timpului diverse studii in ceea ce priveste incalzirea unui imobil, iar daca exista o izolatie de calitate, economiile pot ajunge chiar si la 50%.

Condensul si mucegaiul din pereti reprezinta un lucru foarte normal dar nesanatos, insa, daca o casa este izolata ca la carte, puteti scapa de orice problema in acest sens. Acest fenomen devine evident atunci cand vaporii ating suprafetele reci ale peretilor intrand practic in acestia. O consecinta a acestui fapt sunt petele gri vizibile pe pereti, care sunt semne de mucegai. Cu izolatia termica externa a peretilor, acest fenomen este cu totul evitat, deoarece temperatura din cladire nu scade sub punctul critic de condensare.

Izolatia nu este utila doar pe perioada sezonului rece atunci cand pierderile de caldura din interior pot sa fie foarte mari, ci este perfecta si pe perioada verii, atunci cand temperaturile de afare sunt caniculare si dorim sa utilizam aparatul de aer conditionat. Daca imobilul este izolat corespunzator, iar afara este foarte cald, atunci, in interior se va pastra o temperatura constanta, dorita de locuitori. Izolatia termica permite utilizarea unui sistem de racire, mai eficient si mai ieftin, deoarece pierderile termice sunt considerabil mai mici.

O izolatie termica buna, poate ajuta extrem de mult si in ceea ce priveste zgomotul. Izolatia termica are si foarte bune proprietati izolatoare fonice, astfel ca, zgomotul din exterior se va auzi mult mai putin in interior, dar si invers, din interior catre exterior. Astfel, in cladirile cu probleme de izolare fonica se pot folosi materiale izolatoare fibroase cum ar fi vata de sticla sau vata de piatra care, in afara de izolarea termica, se adauga la imbunatatirea izolatiei fonice a elementelor de constructie.

Protectia mediului reprezinta un alt foarte mare avantaj al izolatiei. Aplicarea izolatiei termice pe o cladire duce la economii considerabile de consum de energie si in consecinta, la un consum de resurse si combustibili fosili mult mai mic. Faptul ca este nevoie de mai putin combustibil duce la mai putina poluare pentru mediu. In ceea ce priveste emisiile de CO2 care sunt rezultate pentru incalzirea unei cladiri izolate, pot fi cu pana la 45% mai mici decat cele emisii produse pentru o cladire neizolata.

Avand in vedere toate aceste aspecte pozitive cu privire la izolatia necesara pentru un imobil, cu siguranta nu trebuie sa o omitem.
Investind inteligent intr-o izolatie de calitate, ne putem crea acel confort termic pe care ni-l dorim si de care ne putem bucura o perioada indelungata de timp. Senzatia de confort termic depinde extrem de mult de temperatura aerului din jurul nostru si de temperatura suprafetelor inconjuratoare. In incaperile neizolate este obisnuit sa va simtiti infrigurat, desi temperatura aerului este ridicata. Motivul pentru acest fapt, sta la baza curentilor de aer creati atunci cand aerul devine rece trecand prin suprafete reci. Cand se izoleaza o cladire, peretii nu vor mai avea o temperatura atat de scazua, ceea ce inseamna ca diferenta de temperatura dintre aer si suprafete este una mult mai. Deci izolatia este mai mult decat necesara in ziua de astazi pentru a obtine conditii oentru un trai cel putin decent si cat mai confortabil cu putinta.

Exista pe piata o multime de tipuri de materiale izolante, printre cele mai utilizate fiind polistirenul si vata bazaltica, datorita raportului calitate/pret foarte avantajos. Nu trebuie sa omiteti nici calitatea materialului izolant, precum nici magazinul de unde urmeaza sa achizitionati astfel de produse.

Pentru a putea realiza acea investitie inteligenta si de care sa va puteti bucura foarte mult timp de acum inainte, va trebui sa alegeti produse superioare calitativ, precum si un magazin serios si de incredere care ofera in plus si un pret corect pentru produsele comercializate.
O solutie optima din toate punctele de vedere, este reprezentata de magazinul online e-izolatii.ro, unde va este pusa la dispozitie o gama extrem de variata de produse dedicate pentru izolarea imobilelor si nu numai. Pentru a va putea face o idee, intreaga gama de produse este impartita in urmatoarele categorii:

  • PACHET TERMOSISTEM FATADA
  • PACHET TERMOIZOLATII MANSARDA
  • IZOLATII SEMINEE
  • IZOLATII TEHNICE
  • TERMOSISTEM FATADA
  • IZOLATII ACOPERISURI SI MANSARDE
  • IZOLATII FATADE VENTILATE
  • IZOLATII PERETI DE COMPARTIMENTARE
  • IZOLATII FUNDATII
  • IZOLATII ACOPERISURI TIP TERASA
  • IZOLATII PERETI EXTERIORI TIP CASETE METALICE
  • IZOLATII PLANSEE SI PARDOSELI

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *