Cum întreții o lenjerie Damasc?

Dacă ai de gând să achiziționezi o lenjerie nouă de pat pentru dormitor, o alegere potrivită este și bumbacul. Mai exact, optează pentru o lenjerie Damasc, deoarece este ideală în toate anotimpurile, oferind și o senzație de confort pe care o vei adora. De asemenea, poate fi folosită cu succes și în camera copilului, deoarece este hipoalergenică.

Pentru a te bucura cât mai mult de investiția făcută, este nevoie să o întreții așa cum trebuie. De aceea, avem pentru tine câteva recomandări, pe care ar fi bine să le respecți.

Nu folosi apă fierbinte

O lenjerie Damasc riscă să intre la apă atunci când folosești apă fierbinte pentru a o spăla. Chiar dacă alegi să speli la mână sau la mașina de spălat, nu folosi apă care trece de 30 de grade. Pentru mai multe detalii, poți folosi eticheta produsului, deoarece aici sunt trecute recomandările producătorilor. De asemenea, pentru o lenjerie Damasc nu este indicată curățarea chimică.

Calcă lenjeria atunci când e ușor umedă!

Așternuturile șifonate nu sunt pe placul celor mai mulți dintre noi. De aceea, de regulă călcăm lenjeria de pat. Din fericire, aici nu avem restricții, așa că nu ai de ce să îți faci probleme. Totuși, avem pentru tine un pont: o lenjerie Damasc se calcă impecabil, dar și mult mai ușor, atunci când este puțin umedă. Dacă nu vrei să o calci, nicio problemă, doar întinde-o bine pe sârma de rufe și gata, problema este rezolvată!

Ce detergenți folosești!

Pe rafturile magazinelor există o mulțime de detergenți, lichizi sau pudră, pentru rufe colorate sau albe, ceea ce ne face destul de dificilă alegerea celui mai bun pentru curățarea unei astfel de lenjerii. Cel mai bine, pentru a nu greși, poți să îți îndrepți atenția către unii lichizi, care nu conțin clor în compoziția lor. În acest felt e vei bucura mult timp de o lenjerie Damasc care arată mereu impecabil, ca atunci când ai scos-o prima dată din ambalajul original.

Nu folosi uscător electric!

Uscătoarele electrice sunt excelente într-o gospodărie, dar cu toate acestea nu sunt indicate atunci când vine vorba despre o lenjerie Damasc. Cel mai bine, pentru a nu degrada țesătura, este ca uscarea acesteia să se facă la temperatura camerei. De asemenea, nu este indicată nici uscarea lor în aer liber, sub razele puternice ale soarelui. Cel mai bine este să se folosească o sârmă de rufe sau un uscător clasic, aflate într-o cameră unde nu este chiar atât de multă lumină naturală. Dacă procedezi astfel, vei avea parte de o durabilitate ridicată a lenjeriei de pat, și acest lucru contează enorm. Până la urmă, achiziționarea unei lenjerii de pat nu este ceva uzual, și vrei să te bucuri cât mai mult de investiția făcută!

O alegere perfectă!

Fără îndoială că o lenjerie de pat se dovedește alegerea perfectă pentru tine și familia ta! Ușor de întreținut, dar în același timp de o calitate superioară. Confortabile, oferind ideea de cămin pe care ne-o dorim cu toții, aceste lenjerii de pat vor deveni rapid preferatele tale și ale celor dragi!

 

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *